Anne bebek kan uyuşmazlığı

Shdhdhdhdh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2021
72
18
3
24
Merhaba ben gebelik düşünüyrm araştırmalara başladm kan uyuşmzlığı diye bisey varms eskidn biyoloji dersinde görüyrdm simdi karşıma çıktı keske cikmasymş😔 benim kan grubm 0 Rh - esiminki A Rh + eğer hamile kalirsm ve bebk Rh+ olursa büyük sıkıntılar engelli doguyorms çok korktm bunları okuynca doğru mu yazilanlr birde hamile kalmadn bi iğnesi varmis o yapılırsa sorun ortadan kalıyormuş yüksek ihtimalle

Kan uyuşmazlığı yaşayıp da bebeğine sağlıkla kavuşan bir sürü tanıdığım var basit bir iğne yapılıyor hamilelikte o kadar merak etmeyin.

Merhaba ben gebelik düşünüyrm araştırmalara başladm kan uyuşmzlığı diye bisey varms eskidn biyoloji dersinde görüyrdm simdi karşıma çıktı keske cikmasymş😔 benim kan grubm 0 Rh - esiminki A Rh + eğer hamile kalirsm ve bebk Rh+ olursa büyük sıkıntılar engelli doguyorms çok korktm bunları okuynca doğru mu yazilanlr birde hamile kalmadn bi iğnesi varmis o yapılırsa sorun ortadan kalıyormuş yüksek ihtimalle
Benim durum da aynı. Üç hafta oldu bebeğimi kucağıma alalı. Hem hamilelikte hem sonrasında iğne yapiyolar. Korkulacak bişey yok yani merak etme.

eşimle kan uyusmazligimiz var. hamile kalmadan önce iğne yaptırmadım. hamileyken ICT yapılıyor bildiğim kadarıyla, belli bir haftada iğne yapılıyor. bir de doğumdan sonra anneye yapılıyor. iki tane sağlıklı çocuğum var.

Hamile olmadan önce iğnesi yok. Hamilelikde herhangi bir sıkıntı olmazsa 28 haftada ignesi vae birde dogumdan sonra 48 saat icinde ignesi var.
Ama herhangi bir kanama olur farketmez isen hamileyken sorun olabiliyor kanama olduğu gibi igne vurulmasi gerekiyir.
Ilk çocuğumda 14 haftada hafif kanamam olmustu iğneyi o zaman yaptirdim bu bebegimde şükür sıkıntı olmadi 28 haftada yaptirdim.

Back
X