• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne De Olmazsa Dayanağı Kim Olur İnsanın?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Çok üzgünüm nereden başlasam bilemiyorum. Annemi anlatmıştım annem çok sinirli bir kadın. Babamsa tam aksine çok sakin... Ben kendimi bildim bileli annem babamı durduk yere hep azarlar aşağılar babam hiçbir şey demez susar... Annemin ne derdi var bilmiyorum ama mesela bir şeye sinirleniyor anlıyorum (Bizimle en ufak ilgisi olmayan bir konuya) sinirini babam ve benden çıkarıyor. 18 yaşındayım. Ben kendimi geçtim artık babama çok üzülüyorum. Durup dururken bağırıyor,aşağılıyor. Bugün sabah kalktı yine babamla bana çok kötü davranıyor hiçbir suçumuz olmadığı halde. Konuşmaya çalışıyorum bağırıyor,ağlıyor.Konuşulacak bir insan değil asla. Biraz da olsa içimi dökmek istiyorum ne olur beni anlayın.

Şöyle söyleyeyim sorunun kendisinde olduğunu asla kabul etmeyen bir insan. Öyle bir şey desem,sorun bende değil ikinizde,babanla siz gidin der işin içinden sıyrılır.

Sözünü dinleyeceği biri yok mu çevresinde? Onunla konuşsanız..
Bu tip birinin arkadaşı da olmaz ki. Kimse tahammül etmez böyle birine.

Geçmişte ne yaşadı ki bu kadar kinlenmiş?..

babanızla sevmeden evlenmiş olabilir mi?
öyle insanlar genelde aile içinde asabi oluyorlar

söyleyin annenize mutlu değilse söylesin açık açık size

N ntprt arkadaş da yazmış babanız sakin değil gamsız sa buda çıldırtır insanı

babanızla sevmeden evlenmiş olabilir mi?
öyle insanlar genelde aile içinde asabi oluyorlar

söyleyin annenize mutlu değilse söylesin açık açık size

N ntprt arkadaş da yazmış babanız sakin değil gamsız sa buda çıldırtır insanı
Hayır babam çok sakin bir insan. Herkese karşı böyle. Kimse üzülmesin diye tek bir kelime edemeyen bir insan. Annem ona neler dediği halde tek bir kelime karşılık vermiyor sırf gönlü kırılmasın diye. Utanarak söylüyorum ama annem babama zamanında fiziksel şiddet bile uyguladı :( Sizden başka konuşacak kimsem yok. İçim parçalanıyor.

Evlendikten sonra pişman olmuş ve sen de olunca hepten ayrılamamış. Ondan ikinizi suçluyor hayatınızı zehir ediyor. Aynı anne bende de vardı. Ben evlendim kısa süre sonra babamla ayrıldılar. Şimdi huzurlu mutlu olsun benden uzak olsun. Siz de imkanınız varsa şehirdışında okuyun sonra da aynı evde yaşamayın. Yılların acısını çekmek istemiyorsanız tabii.

Ayrıca başlıktaki soruna da cevap vereyim insanın kendisi de gayet yetiyor dayanak olarak...

Evlendikten sonra pişman olmuş ve sen de olunca hepten ayrılamamış. Ondan ikinizi suçluyor hayatınızı zehir ediyor. Aynı anne bende de vardı. Ben evlendim kısa süre sonra babamla ayrıldılar. Şimdi huzurlu mutlu olsun benden uzak olsun. Siz de imkanınız varsa şehirdışında okuyun sonra da aynı evde yaşamayın. Yılların acısını çekmek istemiyorsanız tabii.
Bilmiyorum babamla istemeyerek evlendiğini zannetmiyorum. Kendi isteğiyle evlenmiş aile baskısı vs. kesinlikle yok yani. 40 yaşında evlenmiş. Beni 44 yaşında doğurmuş. İsteseydi ben doğana kadar çoktan ayrılırdı diye düşünüyorum. Ki babam eşi benzeri bulunmaz bir insan. Babamın yerinde başka bir insan olsaydı bir saniye dayanamaz annemden ayrılırdı. Babam 22 yıl çekmiş bu kadını...

Bilmiyorum babamla istemeyerek evlendiğini zannetmiyorum. Kendi isteğiyle evlenmiş aile baskısı vs. kesinlikle yok yani. 40 yaşında evlenmiş. Beni 44 yaşında doğurmuş. İsteseydi ben doğana kadar çoktan ayrılırdı diye düşünüyorum. Ki babam eşi benzeri bulunmaz bir insan. Babamın yerinde başka bir insan olsaydı bir saniye dayanamaz annemden ayrılırdı. Babam 22 yıl çekmiş bu kadını...
Eh hayat böyle burada hep kadınların çektiğini okuyoruz, sizin konunuzda da babanız çekmiş. Çekmeyedebilirmiş ama çekmiş. Peki anneniz neden asabileşiyor, ana konular nedir? Sürekli dönüp dolaşıp aynı şeylerden şikayet ediyorsa, karşısındaki insan da onu umursamıyor olabilir.
Erkekler genellikle pasif agresif olup karşısındaki konuşurken duvara da dönüşebiliyorlar. Yani sen konuş hanım hesabı. Bu durumda anneniz dozu arttırıp iyice çıldırıyor da olabilir. Ayrıntı bilmediğimiz için bu şekilde yorum yapmaya çalışıyorum.

babanız sakin mi yoksa pasif biri mi?
anneniz yıllarca belki her şeyin sorumluluğunu üstlendi biz psikolog/psikiyatrist değiliz sağlıklı değerlendiremeyiz.
ama öfke kontrolü sorunu yaşayan insanlar, değiştiremedikleri durumlara isyan eden insanlar oluyor genelde..

Çok üzgünüm nereden başlasam bilemiyorum. Annemi anlatmıştım annem çok sinirli bir kadın. Babamsa tam aksine çok sakin... Ben kendimi bildim bileli annem babamı durduk yere hep azarlar aşağılar babam hiçbir şey demez susar... Annemin ne derdi var bilmiyorum ama mesela bir şeye sinirleniyor anlıyorum (Bizimle en ufak ilgisi olmayan bir konuya) sinirini babam ve benden çıkarıyor. 18 yaşındayım. Ben kendimi geçtim artık babama çok üzülüyorum. Durup dururken bağırıyor,aşağılıyor. Bugün sabah kalktı yine babamla bana çok kötü davranıyor hiçbir suçumuz olmadığı halde. Konuşmaya çalışıyorum bağırıyor,ağlıyor.Konuşulacak bir insan değil asla. Biraz da olsa içimi dökmek istiyorum ne olur beni anlayın.

Sacma bir soru olucak belki ama, ikizler burcumu kendisi?

Aslında her zaman sakinlik alınması gereken en doğru tavır olmayabiliyor. Anneniz elbette hatalı ama ben babanızda da hata buldum. Bir insan kendisine bu saygısızlığı yaptırmamalı. İnsanın sınırları olmalı. Pasif bir tavır sergilemesi ailenize zarar veriyor.

Aslında her zaman sakinlik alınması gereken en doğru tavır olmayabiliyor. Anneniz elbette hatalı ama ben babanızda da hata buldum. Bir insan kendisine bu saygısızlığı yaptırmamalı. İnsanın sınırları olmalı. Pasif bir tavır sergilemesi ailenize zarar veriyor.
+1 Evet bence de.

Eski konularımı niye buraya taşıyorsunuz?Amacınız nedir?
Amacım ülkede teokrasi ve klerikalizmi bitirerek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşırken türk-islam ahlakı sayesinde avrupanın menfaatçi bireyciliğini almanın önüne geçmek ve tüm dünyada tahakküm süren emperyalizm zincirine eklemlenmeden bir sermaye sınıfı oluşturabilmek nicedaysciğim

Back
X