Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi anne dedi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
kızım 5 aYLIK BUGÜN ANNE DEDİ SİZCE NORMAL Mİ YA BASINA GELEN VAR MI TEKRAR ETMIYOR AMA SABAH 1 KERE DEDI

bizimki de bazen özellikle ağlarken anne kelimesine benzer bi ses çıkarıyor ama bilinçsiz söylüyor bence.bizim kız da 5 aylık.

benim oğlum da sıkıldığında ağlarken anne diyor sanki,ama bilinçli değildir,bu aylarda hecelemeyi öğreniyorlar ondandır.

benım oğlumda 5 buuk aylık anne anni mam veya mama baba gıbı sesler cıkarıyor.. bılerek değil tabi bu aylarda duydukları kolay sesleri tekrarlamaya hecelemeye baslarlarmış ama yinede bız acaıp mutlu oluyoruz :3:

Benim kızımda doğduğundan beri sanki anne diye ağlıyo hatta babası başka odadaysam seni çağırıyo diyo ama bence bilinçsiz inşallah yaşına doğru gerçekten anne dediği günleri duymayı nasip etsin rabbim

Benim oğlum da doğduğundan beri anne diyor :nazar:
Herkes ilk başlarda dalga geçiyodu, yok amca diyor, yok dede diyor diye.
Geçenlerde bi komşu geldi çocuğuyla birlikte. Oğlum yine anne gibi bir ses çıkarttı, çocuk da herkesin içinde "aaaa anne dedi" dedi, herkes de şaşırdı, ben de mutlu oldum :46:

Ama bilinçli değil eminim, bazen anne dediğinde dönüp "aaa anne mi dedin" diyorum, tatlı talı gülüyo :61:

benim kızımda dayısı kameraya çekmiş, babaanesi ' gel kızım, gel yavrum ' diye çağırırken, ' gelemiyom dedi, 5 aylık dı, bana hala ilginç gelir, hatta ellerini de gelemiyorum der gibi yapmış. bazen böyle denk gelmeler olabiliyor :))

Benim kızımda ağlarken anne diyor bazen bazende mammmmm diyor ama malesef bilinçsiz olsun bilinçli anne diyecekleri günlerde gelecek inşallahhhhhhh

benim kızımda diyor,
ben sürekli iki kelimeyi söylüyorum yaklaşık bir buçuk aydır bebişime biri annem ,diğeri allah....inanın ikisinide söylüyor,tabi bebek diliyle...
bir uzmana sordum,olabilir ,taklit dönemi,belli bir zaman sonra kaybolur,9 aylıkken bilinçli bir şekilde kelimeleri söylemeye başlar dedi...

benim kızım da doğduğundan beri arada anne diyenlerden.resmen diyor.her duyanda ''ayyy anne dediii'' die şaşırıyor.bende benim kızım doğuştan beni tanıyor diyorum.böyle böyle bunun ne demek olduğun anlayacaklar.gözümüze baka baka diyecekler :)

e demek ikinci bebis de kiz olacak :) oyle derler ya,ilk once anne derse bir dahaki cocuk kiz baba derse erkek dogar diye.Bilincsiz soyluyorlar elbet ama insanin hosuna gidiyor degil mi.Benim kiz da cenesi dusuklerden,annyeee,ba-bba,bubu,de-de vs diye diye hepimizi sirayla mutlu ediyor.Bu ara yeni bir ses ogrendi,hep onu tekrar ediyor.Kkh sonra Gggh,kedi gibi surekli kihlayip girliyor,yiyesim geliyor dillerini masallah.

son bir iki haftadır hemen hergün ağlarken annnnnnnneeeeee diye ağlıyor. sadece ben değil kaç kişi daha duydu. hatta onlar dediler bana anne diyo bu diye. bir de geçenler gıdısına dudaklarımı değdirerek öper gibi yaptım ve avva diye bir ses çıkardım ben. o da tekrar etti. hem de3 kere. sonuncusuna babası a şahit oldu. bu arada kızım ayın 9 unda 4 aylık olacak. biz ne söylersek ağzımızın içine bakıyor. tekrar etmeye çalışıyor.

benimde kızım doğduğundan beri anne gibi ses çıkararak ağlıyo bazen bi kere görümcemle şahit olduk annne diye bağırdı resmen kızarak bende ne var diye koptuk gülmekten :9: eşimde kıskanıyo baba dedi baba diyor :9: çarşamba günü tam 3 aylık olucak bu arada şimdilerde dilimizde gu , agu , eav gibi sesler var

Back
X