''Anne'' dediği zaman sinirlerim oynuyor

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
643
kızlar 1 yıllık ilişkim var, dün yine sevgilimle tartışma yaşadık. önceleri daha büyük kavgalarımız oluyordu ama artık son zamanlarda biraz daha anlayışlı olmaya başladık birbirimize karşı.. tabi dönem dönem yine kavgalarımız oluyor ama ben her seferinde çok ciddi sinir harbi yaşıyorum. normalde sabırlı, mantıklı, akıllı bi insan olduğumu bilirim ama onla durum çok farklı oluyor. adamın sakin tavrı, istifini bozmaması ve hep beni suçlayıcı konuşması ve herseferinde kendimi haksız bulup(bazen gerçekten haksız olabiliyorum veya haklıyken haksız konuma getiriyorum kendimi)

Ama artık kendi kendime haksız olduğuma inanmaktan fenalık geldi. böyle olunca da çıldırıyorum ve hep kendimi suçluyorum benim yüzümden çıktı bu kavga diyorum. bunlar bir yana dün yine annesinden konu kaçtı. annesi dul bir bayan eşinden boşanmış. biz evlenince anneme yakın oturalım diyor.bunu daha önce de sölemişti konuyu hallettiğimizi sanıyordum yeniden açtı.. daha biz hiçbi sorunumuzu halledemedik, bunları daha sonra düşünelim dedim...yakın oturmayı istemiyorum sorun çıkacağını biliyorum ama bunu haricinde daha kendimizle ilgili hiçbi plan yapamamışken annesini neden sorun olarak dahil ediyor herşeye.. böyle söyleyince de bozuldu beyefendi ve kavga çıktı tabi suçlu yine ben oldum ağlama krizine girdim ve kapattım telefonu.dünden beri de aramıyorum. normalde ararız birbirimizi ama bu sefer haksızlığımı kabullenmek istemiyorum, pazar günü de kpds var işyerindeyim işim de var ders de çalışmam lazım ama içim içimi yiyor. küs kalmaktan nefret ediyorum. ne yapabilirim bilmiyorum hiçbişey öğrenemedim bu ilişki konularından. yürütemiyorum bu inatçı adamla anlaşamıyorum napacam ben?

Canım yaşın kaç bilmiyorum ama ne kadar bencillik ediyorsun annesi konusunda ,seninde bir ailen vardır değil mi annesi dulmuş tek başına büyütmüş ,sahip çıkmış birlikte oturalım demiyor ki sana anneme yakın oturalım diyor çokta haklı annesine vefasızlık eden bir erkekten kimseye koca olmaz sevinmelisin bence ,Anne kelimesinin manasını anne olunca daha iyi anlarsın sinirlerinin oynamasınıda kendinle alakalı bir sorun olarak görmeye başlarsın..

Canım yaşın kaç bilmiyorum ama ne kadar bencillik ediyorsun annesi konusunda ,seninde bir ailen vardır değil mi annesi dulmuş tek başına büyütmüş ,sahip çıkmış birlikte oturalım demiyor ki sana anneme yakın oturalım diyor çokta haklı annesine vefasızlık eden bir erkekten kimseye koca olmaz sevinmelisin bence ,Anne kelimesinin manasını anne olunca daha iyi anlarsın sinirlerinin oynamasınıda kendinle alakalı bir sorun olarak görmeye başlarsın..

doğru canım haklısın öyle görünüyor durum ama ben ailemden ayrılmayı kabul ederken bir erkek olarak onun bu kadar kafayı takmasına üzülüyorum ben. yoksa annesine düşkün olmasına saygı duyuyorum tabiki. annesi herne kadar beni istemediğini hep hissettirse de katlanmak zorundayım onu sevdiğim için. ama ben ileride gireceğimiz bu evlilik telaşında bir de bunları düşünmek istemediğimi belirttim. ayrıca dedim ki biz ayrı bi aile olacağız, artık anne babalarımızdan ayrı yaşamak zorunda değil miyiz. istanbul gibi şehirde herkes dip dibe yaşayamaz herkesin işi-evi düzeni ayrı bence.

Ağlama krizlerine girecek ve kendinizi değersiz görebilecek kadar suçlu hissediyorsanız kendinizi bence ilişkiyi devam edip etmeme konusunda düşünün derim...

Anneye yakın oturup oturmama konusunda kendi tercihiniz elbette.

Ama bunları aranızda konuşup tartışmak yerine;önce kendi iletişim probleminizi ve saygınızı çözmeniz daha önceliğiniz olmalı diye düşünüyorum.

arkadaşlar doğru söylemişler.. artık olarak sevdiğiniz adamın ailesine saygı duymalısınız..sevdiğiniz adamın görüşlerinede.. fikirleriniz uyuşmadıgı noktada tartısılırda kavga etmek neyin nesi..

yaaa nasıl bir anlayıs anlamadım
cocuk aynı evde kalalım bile dememis
yakın olalım demis gayette haklı olarak
kendi annenizin aynı durumda düsünün ve saglıklı karar verin derim:34:

Benccede aynı evde oturalım dese istememeni anlarım ama yakın oturmanın sakıncası olduğunu düşünmüyorum ben gayet iyi bir teklif bnce sizi ağlama krizine sokacak kadar kötü bir durum göremedim üzgünüm :34:

canım problem ettiğin şey bu mu ?biz nişanlımın annesi babası bi dairede babannesi bi dairede 2 eltim dairelerinde görümce bi dairede ve ben ve nişanlım bi dairede oturucaz evlenince yani hepimiz aynı apartmandayız aynı çatı altındayız sadece daireler farklı...yaptığın şey yanlış bence...boş yere yıpratmayın birbirnizi.birbirinize karşı biraz fedakar olun...:19:

Back
X