Davranış Bozuklukları Anne Emizirme Bırakmama sorunu

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Cemrelif

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
6
0
16
35
Kocaeli
Merhabalar,
kızım 22 aylık hayla emzirmeden kesemedim. ne yapsam başaramıyorum önerileriniz beklemekteyim
çok sağolun

Slm canım bende oğlumu 2 yaşına 2 hafta kala sütten kestim çok zor olur diye düşündüm 1.5 yaşındayken bi deneme yapmıştım meme ucuna bant yapıştırma o zaman uzaklaştı tamam dedim bıraktıracağım zaman bu yöntemi denicem diye düşündüm
Oğlum iki yaşına gelmek üzereydi yine aynı şeyi yaptım baktı baktı bantı çıkardı ve bi güzel iştahla emmeye devam etti
Öyle meme ucuna salça gibi şeyler sürüp tiksinmesini istemedim göz kalemi ile ucunu siyaha boyadım bak oğlum çok acıyor süt bitti artık sen abi oldun bunu bırakmamız gerekir artık gibi bi konuşma yaptım gün boyu gitti geldi anne uf dedi
Yalnız ben bi anda bırakmadım benim oğlum gece gündüz emen bir çocuktu çok severdi emmeyi
Gece uyurken emzirdim üç gece böyle yaptım gündüz vermeyip gece verdim yalnız uyurken asla uyanık olmamalı 4. Gece tamamen bıraktım bir kaç gece uyandı biraz zaman geçirip uyuttum göğsümü gösterdim siyah haliyle istemedi uf dedi
Derkeeen bi kaç günde bitti bir hafta gitti geldi annecim uf uf dedi istemedi bile sadece sevdi ben ondan daha çok üzüldüm diyebilirim ama geçiyor tabi sana kolaylıklar dilerim düşünüldüğü gibi zor değil ama merak etme

Slm canım bende oğlumu 2 yaşına 2 hafta kala sütten kestim çok zor olur diye düşündüm 1.5 yaşındayken bi deneme yapmıştım meme ucuna bant yapıştırma o zaman uzaklaştı tamam dedim bıraktıracağım zaman bu yöntemi denicem diye düşündüm
Oğlum iki yaşına gelmek üzereydi yine aynı şeyi yaptım baktı baktı bantı çıkardı ve bi güzel iştahla emmeye devam etti
Öyle meme ucuna salça gibi şeyler sürüp tiksinmesini istemedim göz kalemi ile ucunu siyaha boyadım bak oğlum çok acıyor süt bitti artık sen abi oldun bunu bırakmamız gerekir artık gibi bi konuşma yaptım gün boyu gitti geldi anne uf dedi
Yalnız ben bi anda bırakmadım benim oğlum gece gündüz emen bir çocuktu çok severdi emmeyi
Gece uyurken emzirdim üç gece böyle yaptım gündüz vermeyip gece verdim yalnız uyurken asla uyanık olmamalı 4. Gece tamamen bıraktım bir kaç gece uyandı biraz zaman geçirip uyuttum göğsümü gösterdim siyah haliyle istemedi uf dedi
Derkeeen bi kaç günde bitti bir hafta gitti geldi annecim uf uf dedi istemedi bile sadece sevdi ben ondan daha çok üzüldüm diyebilirim ama geçiyor tabi sana kolaylıklar dilerim düşünüldüğü gibi zor değil ama merak etme

Merhaba,
çocuklarımın arasında 14 ay var diğer kızım ben gebe iken 11. aydan itibaren kendisi bıraktı ama yeni doğan kızım 1 saniye bile yanımdan ayrılmıyor bu arada dediğiniz yöntemi kesinlikle uygulayacağım.

benim oglum 14 aylik bende böyle denemek istiyorum :D

Merhabalar,
kızım 22 aylık hayla emzirmeden kesemedim. ne yapsam başaramıyorum önerileriniz beklemekteyim
çok sağolun

Cnmins yardimim olur bnde komur karasi yaglamistim her istediginde surup gosterodum birakti bnde brakamz die dusunuodm birakti dene ins olur

2 yasına bir ay kala oğlumu emzirdim. Zaten o dönemde anca günde 1-2 kez istiyordu. Bende çokça ada çayı nane çayı ictim şütüm kesildi o da emmek isterken birşey çıkmayınca bıraktı. Sütünü şimdi biberon ile veriyorum o da sadece yatmadan evvel yoksa öyle biberon ile içme adeti yoktur normalde.

Umarım sende rahat bir şekilde çocuğun da stres olmadan bıraktırabilirsin.

2 yaşa 2 ay akala sütten kestim...aktar sabır taşı diye koyu yeşil renkte bir taş var eritiyorsun suda macun gibi oluyor onu sürdüm göğsüme kokusundan yanına yaklaşmadı hatta gece sildim uykusunun arasında kalan sütleri emsin göğsümü boşaltsın diye vermek sitedim başını çevirdi....hiç ağlamadan mızlanmadan bıraktık....

kimide konuş meme yara olmuş de nefret ettirme dedi. denedim hiç tınlamadı hatta ben üzgün durunca ağlamaya başladı...sabır taşı bizde çok işe yaradı 2 günde bıraktık...tavsiye ederim

Back
X