anne kanından fetal karyotipleme yaptıran varmı?

hilal19

la la la laaaaaa
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2011
5.554
5
108
İzmir
merhaba arkadaşlar ben 11+2 günlük hamileyim,geçen yıl 2 defa düşük yaptım gen.inceleme sonucu
kromozom bozuluguna baglı düşük oldugu ortaya çıktı ve pıhtılaşma çıktı,düzenli olarak kan sulandırıcı iğne kullanıyorum
şimdiki durumum şöyle önümüzdeki hafta 2li tarama testlerimiz yapılcak fakat doktorum daha önce kromozom bozukluguna
baglı düşük yaptıgım için 2li testtin yeterli olmayacagını ve amniyosentez veya FetAL karyotipleme yaptırmam gerektiğini söyledi
tabi karar bize kalmış,ama amniyosentezinde kendi içinde belli riskleri var
fakat bu yeni yöntemde anne kanından bebeğin kromozom analizi yapılıyor yani bi riski yok tabi maliyeti var

hastaneler veya özel lab.lar kan alıp kanınızı amerika veya ingiltereye gönderiyorlar sonuç yaklaşık 2 haftada çıkıyormuş
amniyosentezdeki gibi sonucun oranı çok yüksek %99.9 gibi

bize 1250 dolar gibi bi rakam verdiler,ama yakında türkiyede de test yapılmaya başlandıgında maliyet oldukça düşücek
umarım bizden sonrakilere yetişir ve herkes rahatça yaptırabilir

son olarak bu yöntemi yaptıran varmı???????????????????

Merhaba ,

dediğin işlemi daha önce hiç duymadım. Bende 12 haftalık hamileyim(geç döllenme olmuş ) mayıs başı benimde ikili testim yapılacak bende çok korkuyorum hem test sonucundan hemde iyi çıksa bile sadece tarama testi kesin bişey sölemiyor ama doğruluğu %90 diyolar %10 risk bile beni germeye yetiyor :( ztn gebeliğim sorunlu başladı lekelerim fln oldu risk atlattım başka risklere girmek yada sorun yaşamak istemiyorum ama korkular peşimi bıkramıyo napıcamı bilmiyorum sendede aynı durum varmı önceden rahat gamsız olan ben herşeyi takar oldum korkmasam direkt amniyosentez isticem dr ama onunda riski varmış allah yardım etsin bize :(

Merhaba ,

dediğin işlemi daha önce hiç duymadım. Bende 12 haftalık hamileyim(geç döllenme olmuş ) mayıs başı benimde ikili testim yapılacak bende çok korkuyorum hem test sonucundan hemde iyi çıksa bile sadece tarama testi kesin bişey sölemiyor ama doğruluğu %90 diyolar %10 risk bile beni germeye yetiyor :( ztn gebeliğim sorunlu başladı lekelerim fln oldu risk atlattım başka risklere girmek yada sorun yaşamak istemiyorum ama korkular peşimi bıkramıyo napıcamı bilmiyorum sendede aynı durum varmı önceden rahat gamsız olan ben herşeyi takar oldum korkmasam direkt amniyosentez isticem dr ama onunda riski varmış allah yardım etsin bize :(

merhaba cnm benimde gebeliğim kanamayla sonrasında lekelenmeyle başladı düşük riskim vardı
aslında doktor tam olarak geçti demiyor hiç hala progestan fitil iğne fln kullanıyorum
evt cnm amniyosentezinde kendine ait riskleri var ama tabi 150/1 gibi aslında düşük baya ama ben
yinede bu diger yöntemi yaptırcam heralde çünkü maliyetleri arasında çok fark yok hem bu yöntemin bi riiski yok
bende 2li test sonuçlarını bekliyorum ondan sonra kesin kararımı vericem
hakkımızda hayırlısı olsun

merhaba cnm benimde gebeliğim kanamayla sonrasında lekelenmeyle başladı düşük riskim vardı
aslında doktor tam olarak geçti demiyor hiç hala progestan fitil iğne fln kullanıyorum
evt cnm amniyosentezinde kendine ait riskleri var ama tabi 150/1 gibi aslında düşük baya ama ben
yinede bu diger yöntemi yaptırcam heralde çünkü maliyetleri arasında çok fark yok hem bu yöntemin bi riiski yok
bende 2li test sonuçlarını bekliyorum ondan sonra kesin kararımı vericem
hakkımızda hayırlısı olsun

dün gittim dr ensesini ölçtü burnuna baktı herşey çok güzel dedi 13+2 olamam gerekirken 13+4 önden gidiyorum biraz :)) ense kalınlığı 1.1mm çıktı 2 kez ölçtü hata yapmış olabilirm kendimi kontrol etmek için yapıyorum dedi burun kemiiğimiz var dedi. testti yaptılar ben olumsuz bişey beklemiyorum bu bebek ile ilgili dedi çok hareketli maşllh fln dedi:)) ben kaygılarımı belirttim ikili test iyi çıksa bile doğumda bi süpriz yaşamak istemiyorum en kesin tanı yöntemi ne ise onu yaptırmak istiyorum dedim. testleri iyi çıksa bile dogumda sorun yaşayan insanlar varmış dedim. kimlermiş onlar dedi hamile kadınları bu şeklide korkutuyorlar ve bunu yapanlarda kadınlar dedi sen kimseyi dinleme dedi. bu çocuk senin sorumluğunda olduğu kadar benimde sorumluluğumda dedi . bide organlarına baktı yerindemi die hepsi yerinde dedi kafasına baktı şimdi sonuçları bekliyorum. senin diğer yöntem dediğin nedir cvs mi yoksa bu anneden kan alınıp içindedn bebeğininkini ayrıştırıldığı yöntemmi ve fiyatlar konusunda fikrin varmı? benim tehlikem şimilik geçti ama hala tedirginim her tuvalete girişte peçeteyi bi saat inceliyorum. progeteronu bitti dr yeter dedi ama ben devam etmek istiyorum kendimi boşlukta gibi hissediyorum onsuz :(

merhaba cnm öncelikle kusra bakma geç cvp atıyorum çünkü
ben hastanedeyim malesef kanamam oldu bebek iyi ama tedbir amaçlı yatırıyorlar
senin durumun biraz farklı bnm geçmişteki problemlerden dolayı isstediler
ama noramlde benimde 2li testtim iyi çıktı dr eger geçmiştteki olaylar olmasaydı
bu yeterli olcaktı dedi
biz geçen hafta yaptırdık verdik kanımızı 3 haftada gelcek sonuçlar
fiyat yaklaşık 1250 dolardı
rabbim hepimizin meleklerini korusun

Back
X