Anne karnında bebek gelişiminin durması neden olur :(

daya25

BİZİ BİZE BIRAKMA RABBİM
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
644
7
48
Düne kadar bende yavruma hamileydim kalp atışı icin dra gittigimde bebegin gerilediğini gelismedigini dolayısıyla alınması gerektiğini söylediler normalde 2 aylık olmasi lazimken 6 hftlikta kalmış. Dr söylediğinde şok oldum veren Allah alan Allah ama onu o ara dusunemiyo insan. icime düştüğü andan beri cok sevmistik Kuzumuzu ama nasip değilmiş napalım. Rabbim büyük tekrar nasip eder sağlıkla. Benim merak ettiğim konu neden gerileme olmuş olabilir dr patoloji sonucu gelsin görüşürüz dedi ama ne sigara içerim ne zararlı bisey yaptım gerçi dünyada içecek suyu yokmuş ama ilk bebek ilk kürtaj cok tuhaf geldi bana. Her şerde bi Hayır var diyerek kendimi teselli ediyorum rabbim kimseye evlat acısı yasatmasin.daha ben bu halde üzülüyorsam eline alıp kokusunu duyup yitiren ler napsin rabbim yüreği yanan herkesin yar ve yardımcı si olsun.

Aranızda bu sorunu yasayan ve sonra bebek sahıbı olan oldumu ılk bebegım ılk kurtaj korkuyorum tekrar bebegım olmaz dıye gerci rabbım buyuk ısterse olur ama korkuyorum genede. bırde anne karnında bebek gelişimi olmaması sebepleri ne oalbilir acaba ?

Düne kadar bende yavruma hamileydim kalp atışı icin dra gittigimde bebegin gerilediğini gelismedigini dolayısıyla alınması gerektiğini söylediler normalde 2 aylık olmasi lazimken 6 hftlikta kalmış. Dr söylediğinde şok oldum veren Allah alan Allah ama onu o ara dusunemiyo insan. icime düştüğü andan beri cok sevmistik Kuzumuzu ama nasip değilmiş napalım. Rabbim büyük tekrar nasip eder sağlıkla. Benim merak ettiğim konu neden gerileme olmuş olabilir dr patoloji sonucu gelsin görüşürüz dedi ama ne sigara içerim ne zararlı bisey yaptım gerçi dünyada içecek suyu yokmuş ama ilk bebek ilk kürtaj cok tuhaf geldi bana. Her şerde bi Hayır var diyerek kendimi teselli ediyorum rabbim kimseye evlat acısı yasatmasin.daha ben bu halde üzülüyorsam eline alıp kokusunu duyup yitiren ler napsin rabbim yüreği yanan herkesin yar ve yardımcı si olsun.

Aranızda bu sorunu yasayan ve sonra bebek sahıbı olan oldumu ılk bebegım ılk kurtaj korkuyorum tekrar bebegım olmaz dıye gerci rabbım buyuk ısterse olur ama korkuyorum genede. bırde anne karnında bebek gelişimi olmaması sebepleri ne oalbilir acaba ?

mrb arkadaşım seni ancak ben coook iyi anlıyabilirim cünkü bende ilk gebeliği ne kadar coook cift cizgi görmeyi arzulamıştım )boş gebelik oldu kürtaj ikincide 6 haftalıktı kalbi durmuş kürtaj inanamadım yaşamak bile ağırdı bana cook zor günler gecirdim onu kalbının attığını duydum sonra yoook allahım ne büyük bır acı oyüzden senı coook iyi anlıyorum allah yardımcımız olsun bende pkos var sende tedavi gördunmü adet olunca tekrar tedavi olacağım (genetık+pıhtılaşmaya baktılar mı)

mrb arkadaşım seni ancak ben coook iyi anlıyabilirim cünkü bende ilk gebeliği ne kadar coook cift cizgi görmeyi arzulamıştım )boş gebelik oldu kürtaj ikincide 6 haftalıktı kalbi durmuş kürtaj inanamadım yaşamak bile ağırdı bana cook zor günler gecirdim onu kalbının attığını duydum sonra yoook allahım ne büyük bır acı oyüzden senı coook iyi anlıyorum allah yardımcımız olsun bende pkos var sende tedavi gördunmü adet olunca tekrar tedavi olacağım (genetık+pıhtılaşmaya baktılar mı)
Yok cnmm bende bi sorun yoktu kist bile yoktu neden oldu halal şaşkın im nasip değilmiş napayım sende şimdi bebek varmi inşallah sağlıkla tekrar bebwk sahibi oluruz

Yok cnmm bende bi sorun yoktu kist bile yoktu neden oldu halal şaşkın im nasip değilmiş napayım sende şimdi bebek varmi inşallah sağlıkla tekrar bebwk sahibi oluruz

canım adet olunca tekrar tedavi olacagım burdan birbirimize yazalım belki bir faydası olur bir umut işte dr ne diyor konuştun mu?

Cnm daha dr bisey demedi alinan parcayi patoloji ye yolladilar ama kurtaj sonrası adet olmaya başladıktan sonra tekrar dr a gidecem bakalım ne olcak hayırlısı

Seni ancak bunu yaşayanlar anlayabilir.Ben de geçen sene temmuz ayında kaybettim bebeğimi.9 haftalıkken kalbi durmuş 15 gn sonra lekelenme oldu öyle anladık.tahlil falan yapıldı ama hiçbir şey çıkmadı.basit tahliller onlar.küçük gebeliklerde hele bir de ilkse genetiğe gönderme gereği duymuyor doktorlar.o ara kendmi çok suçladım.benim yaptığım bir yanlış yüzünden dedim hep.ama doktorum kesinlikle yanlış düşündüümü,bebkte anomali olabileceğini söyledi.kürtaj oldum.bi daha çocuğum olmamasından korktum.6 ay korundum.aslında o kadara gerek yoktu ama ben kendimi toparlamak için o kadfar bekledim.çok şükür şimdi yeniden hamileyim.moralini bozma diyemiyorum ne kadarlık olursa olsun giden evlat.... ama korkma dua et bol bol Allahın izniyle yeniden bebeğin olur inşallah....

dayacım canım çok dün gördüm bugün yazabildim. çok üzüldüm yaranı kanatmak istemezdim ama kayıtsız kalamadım. seni diğer topicten tanıyorum. ben de aynı sorunla nisan ayında bebeğimi kaybetmiştim. seni cok iyi anlıyorum. kendini yıpratmamaya çalış. ilk zamanlar biraz zor geçer ama Allah sabrını veriyor. nasıl geçecek derken kaç ay oldu... kendine oyalanacak bir şeyler bul. kafan meşgul olsun ki daha çabuk atlatasın. inşaallah şimdi daha iyisindir. Rabbim bir daha nasip etsin ama bu kez hayırlısıyla birlikte tamamına erdirsin inşaallah. Allah a emanet ol

merhaba,
ben de geçen hafta bebeğimin kalbinin atmadığını öğrendim ve perşembe günü kürtaj oldum.
Benim de ilk bebeğimdi.
4 farklı doktora gittim, hepsi aynı şeyi söyledi; nedenini bilemeyiz, kromozom anomalisinden olabilir, geçirilen bir enfeksiyona bağlı olabilir, kan pıhtılaşma bozukluğundan olabilir ya da nedensiz de olabilir dediler...
Genetik araştırma yapılması için 2-3 kez aynı şeyin olması gerekiyormuş. Ama ben tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum, o yüzden genetik araştırma yapılabilmesi için uğraşacağım.
Daha olay çok taze, içim yanıyor ama yine de destek olmak istedim.
Allah'ım hepimize yardım etsin ve bir daha böyle acılar yaşatmasın. Daha beterlerinden korusun hepimizi...
İnşallah sağlıcakla anne oluruz.

Bende bebeğimi kaybettimmm
Mrb kızlar cok cokkk kotyumm dun kontrolum wardı ve dr a gttım bbgım 10+4 olmustu fakat BEBEĞİMİN KALBİ DURMUS VE ACILEN ALINMASI gerektiğini soledıler. Dunya basıma yıkıldı. Inanmadım dra , bagardım cagardım dr'a ve cıktım başka bı dra gttım oda durmus dedı anlasmıs gbı ustume gelıolar. Ve bbgım alınncakmıs bnden koparcklar mart annesı vs olamıcam szın anlıcagınız dua edınn ihtiyacım war. Verende alanda allah ama bnim içimdeki ince cik bi yrdekı kocaman szı noljk??hamişler dua edın bı mucıze olsun ve bbgım yasasın bgn gıttıgımde....dua edın nolurr

dayacım öncelikle geçmiş olsun cnm. benim bir kaç arkadaşımın başına geldi, evet hepsi de şu an hamile sağlıklı bir şekilde. Rabbim bu acını hemen unutturacak yeni sağlıklı bir bebişi tez zamanda nasip eder inşallah sana.. Bir şey olmuyorsa, olmaması gerektiği içindir cnm hayırlısı böyledir. Tekrardan geçmiş olsun..

Bende bebeğimi kaybettimmm
Mrb kızlar cok cokkk kotyumm dun kontrolum wardı ve dr a gttım bbgım 10+4 olmustu fakat BEBEĞİMİN KALBİ DURMUS VE ACILEN ALINMASI gerektiğini soledıler. Dunya basıma yıkıldı. Inanmadım dra , bagardım cagardım dr'a ve cıktım başka bı dra gttım oda durmus dedı anlasmıs gbı ustume gelıolar. Ve bbgım alınncakmıs bnden koparcklar mart annesı vs olamıcam szın anlıcagınız dua edınn ihtiyacım war. Verende alanda allah ama bnim içimdeki ince cik bi yrdekı kocaman szı noljk??hamişler dua edın bı mucıze olsun ve bbgım yasasın bgn gıttıgımde....dua edın nolurr
Ben de inanamadım, ağlaya ağlaya çıktık doktordan, geçen hafta bugündü işte, tam 1 hafta oldu.
4 farklı doktora gittim, hepsi sözleşmiş gibi acil kürtaj dediler. Ama ben kürtaj olduğum gün bile, hatta hala bugün bile acaba yaşar mıydı, kalbi sonradan atarmıydı, başka doktorlara daha gitsemiydim diye kendi kendimi yiyorum.
Gerçi artık olan oldu, 5 gündür bebeğim içimde değil. Kabullenemiyorum ama artık alışma ve kabul etme vakti sanırım:14:
Benim için olmadı ama inşallah senin için bir mucize olur canım.
Ben mart annesi olamayacağım ama sen olursun inşallah, dua edicem...

Ben de inanamadım, ağlaya ağlaya çıktık doktordan, geçen hafta bugündü işte, tam 1 hafta oldu.
4 farklı doktora gittim, hepsi sözleşmiş gibi acil kürtaj dediler. Ama ben kürtaj olduğum gün bile, hatta hala bugün bile acaba yaşar mıydı, kalbi sonradan atarmıydı, başka doktorlara daha gitsemiydim diye kendi kendimi yiyorum.
Gerçi artık olan oldu, 5 gündür bebeğim içimde değil. Kabullenemiyorum ama artık alışma ve kabul etme vakti sanırım:14:
Benim için olmadı ama inşallah senin için bir mucize olur canım.
Ben mart annesi olamayacağım ama sen olursun inşallah, dua edicem...

o kadar dua edıyorum kı keske kurtaj ıcın gttıgımde kalp atısını duysam keske rabbım bana sevınc yasatsa allahım dunyalar bnm olur herhalde ama zor keske olsa keske

o kadar dua edıyorum kı keske kurtaj ıcın gttıgımde kalp atısını duysam keske rabbım bana sevınc yasatsa allahım dunyalar bnm olur herhalde ama zor keske olsa keske
Bence Allah'tan en hayırlısı ne ise onu iste canım.
Ben hep eğer sağlıklıysa, doğduğunda sağlıklı olacaksa yaşasın atsın kalbi inşallah diye dua ettim. Ama demek ki sağlıklı olmayacakmış, bu dünyada alacak nefesi yokmuş...
Senin için de en hayırlısı olsun canım, eğer bebeğin sağlıklıysa inşallah kalbi atar. Ama çok bekleme, çünkü fazla beklendiğinde bu sefer bebek sana zarar vermey başlayabilir.

merhaba arkadaşlar, aynı acıları ben de yaşadım bebeğimizin kalp atışlarını duymak için gittiğimizde öğrendik kalbinin durduğunu...6 hafta 3 günlükken durmuş inanmak istemedim kabullenemedim benim annem ebe-hemşire özel bi hastanede doğum servisinde çalışmıştı hemen oraya gittim bi umutla güvendiğim insanların sözlerine ihtiyacım vardı ve aynı sonuç:( 29 temmuz da kürtaj oldum suni sancıyla rahim ağzının açılması için uğraştılar ilaç bana ters etki yaptı çok zor oldu benim için o kadar sancı çektim ama bebeğimi kucağıma almak için değil ondan kopmak için...(bunu benim ilerde hamile kalmamda sorun yaşamamam için yaptılar) çok üzüldüm evet ama şuan farkındayım her şeyin Allah ın verdiği canı yine Allah alıyor isyan etmememiz gerekiyor. Bunu anlayabilirse insan canı daha az yanıyor... Benim size söyleyeceğim öyle ya da böyle bebeğimizi yaşatmaya gücümüz yetmiyorsa durumu kabullenip kendimize iyi bakmamız gerekiyor. Allah izin verirse yine çocuklarımız olacak ve bu süreçte zorluk yaşamak istemiyorsak kendimize iyi bakmamız gerek. Kürtajdan sonra kendinizi zorlamayın ağır işler yapmayın ve en önemlisi üşütmemeye çalışın ben ağustos sıcağında ayağımda çorapla dolaştım çorapla uyudum çünkü üşütünce ağrılarımın daha çok olacağını daha zor iyileşeceğimi söyledi doktorum ki aynen de öyle oluyor... Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza aldığımız günler gelir inşallah. dua ile kalın...

merhaba arkadaşlar, aynı acıları ben de yaşadım bebeğimizin kalp atışlarını duymak için gittiğimizde öğrendik kalbinin durduğunu...6 hafta 3 günlükken durmuş inanmak istemedim kabullenemedim benim annem ebe-hemşire özel bi hastanede doğum servisinde çalışmıştı hemen oraya gittim bi umutla güvendiğim insanların sözlerine ihtiyacım vardı ve aynı sonuç:( 29 temmuz da kürtaj oldum suni sancıyla rahim ağzının açılması için uğraştılar ilaç bana ters etki yaptı çok zor oldu benim için o kadar sancı çektim ama bebeğimi kucağıma almak için değil ondan kopmak için...(bunu benim ilerde hamile kalmamda sorun yaşamamam için yaptılar) çok üzüldüm evet ama şuan farkındayım her şeyin Allah ın verdiği canı yine Allah alıyor isyan etmememiz gerekiyor. Bunu anlayabilirse insan canı daha az yanıyor... Benim size söyleyeceğim öyle ya da böyle bebeğimizi yaşatmaya gücümüz yetmiyorsa durumu kabullenip kendimize iyi bakmamız gerekiyor. Allah izin verirse yine çocuklarımız olacak ve bu süreçte zorluk yaşamak istemiyorsak kendimize iyi bakmamız gerek. Kürtajdan sonra kendinizi zorlamayın ağır işler yapmayın ve en önemlisi üşütmemeye çalışın ben ağustos sıcağında ayağımda çorapla dolaştım çorapla uyudum çünkü üşütünce ağrılarımın daha çok olacağını daha zor iyileşeceğimi söyledi doktorum ki aynen de öyle oluyor... Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza aldığımız günler gelir inşallah. dua ile kalın...
Geçmiş olsun canım, ben de sadece benim kürtajım çok zor oldu sanıyordum :26:
Benimki de tarif edemeyeceğim kadar zor oldu ve beni normal doğumdan soğuttu. 2 kez anestezi verip bayılttılar. ilkinde rahmim çok sert olduğu için aletleri sokamamış, serumla synpitan verilmesine rağmen.
Sonra rahim içine rahim kasılmalarını arttıracak ilaç koymuşlar, bir de ben ayılınca ağızdan da 2 adet sancı ilacı verdiler. ölüyorum kurtarın beni diye bağırdım hep, çok korkunçtu :14: Saatlerce sancı çektim ama kanamam ve açılmam hemen olmadı. Sonra çok az kanama başlayınca tekrar anestezi verdiler ve bu sefer kürtajı yapmışlar. Ama o gün sabah 9buçuktan akşam 19:30'a kadar ömrümden ömür gitti. Ömrümde gördüğüm duyduğum en zor kürtajdı. Bari o kadar sancı çekmeye elimiz boş çıkmasaydık hastaneden diyorum, ama isyan etmemek lazım, Allah'ım böylesini yazmış, böylesiymiş hayırlısı.
Sen kürtajdan sonra ne zaman tamamen iyileştin, kanaman ağrın fln ne zaman bitti.
Benim hafif lekelenme tarzında hala var, bugün 6. gün. Biraz da sancım oluyor ara ara, aslında ilk günler sancım yoktu ama acaba rahim kendini mi topluyor ki? Ben de farkettim ki kesinlikle çorap giymek lazım, ağustosta bile. Çok sıkıcı ama ben de giyiyorum çorap.
Allah'ım bize en hayırlı zamanda sağlıklı bebişler nasip eder de bu çektiğimiz acıları çabucak unuturuz inşallah

merhaba arkadaşlar, bende 1 hafta önce 2. kürtajımı oldum. İlki 2012 eylülde boş gebelikten, ikincisi ise 7. haftada kalp durmasından. Benim kürtajlarım fiziksel olarak bana pek zarar vermedi, ama psikolojik olarak beni mahvetti. İkinci hamileliğimde eşimle 3 aylık olana kadar bebişimizi kimseye söylemeyelim diye anlaştık, çünkü ilkinden ağzımız yanmıştı. Kimseye söylemedim anneme, kardeşlerime bile. Bir kaç gün önce delirecek gibi oldum kayınvalidemle tel.de konuşuyoruz, ona ağlaya ağlaya anlattım:2:, biraz rahatladım. Ben kendimi çok yormuştum, misafir ağırladım, tabi onun 2-3 günlük bir yorgunluğu oldu. Misafir ağırladıktan ertesi günü kanamam oldu, dr.umu aradım, hemen gel, ilkinde sorun yaşadık dedi. Eşimi aradım hemen dr.a gittik, kalbi atıyordu. Dr. ilaç ve iğne verdi 1 hafta sonra kontrole gel, bakalım dedi. Benim o gün az miktar kanamam oldu, birde kontrolden bir gün önce biraz oldu. Kontrole gittiğimde dr. çok büyümüş dedi ve dediği gibi bebişim insan şaklini almıştı, sonra kalbinin atmadığını farkettik, dr. yarın gel bir daha bakalım ve olmazsa kürtajla alalım dedi. Ben pazartesi günü dr.a gimiştim. Haftasonu gece yatarken bana bir sıkıntı ateş gibi bir şey girdi gece boyu,terliyordum, muhtemelen bebeğimi kaybediyordum. Allah hakkımızda hayırlısını versin arkadaşlar. Benim engelli bir yiğenim var 8 yaşında. Çok zor inanın bana, Allah sağlıklı ve hayırlı bebekler versin sizlere.

aynı senin gibi 2 aylık olması gereken bebeğimi 6 haftalık görünürken kaybettim.. hiç bir açıklama yapılmadı bana sadece varsayımlarla konuşuldu sonra ikinciye gebe kaldım 4 ay sonra o da kimyasal gebelikmiş bu arada dünyanın testi deneyi yapılmıştı birinci düşükten sonra temizdi her şeyim yalnız ikinci düşükten sonra tesadüfen ultrasonuma bakan cerrah rahmimin çift olduğunu gördü bi varsayımla bunun üzerine gidilmeye başlandı ve bam sonuç olarak rahmimde perde varmış damarlara ulaşamıyormuş fetus yaklaşık iki ay önce septum denilen perdeyi aldılar bu perde normalde çok zor teşhis ediliyormuş ne olur ne olmaz kulağında bulunsun bir de artık o kadar çok duyuyorum ki düşükleri ama ikincisinde de doğuran sürüsüne arkadaşım var.. benimde umudum onlar

6.5 haftalık görünümde 9 haftalık gebeydim bebeğimin kalbi durmuş hep bir ümit bekledim başka doktorlara gittim sonuç değişmedi en son bana zarar vermek istemedi meleğim ve kanama başladı onu acilen kürtajla almamız gerek dedi doktorum ve o kadar zordu ki başka çarem kalmamıştı zaten yapabileceğim hiçbir şey yok
Allah verdi ve aldı neden kalbi durdu ben alkol sigara kullanmam akrabalık yok eşimle aramızda organik beslenirim lakin genetiğimde var sanırım annemde çok düşük vardı ararştırılacak:KK42::KK42::KK42:

İlki kimyasal 2. Ve 3.gelişmediği için kaybettim 3canımı ilki kimyasaldı olabilir dediler 2.de hiçbi sorun yokken olması gereken haftadan küçüktü ve kalp atışı alınmadı bebeklerin sağlıksız olduğunu bu yüzden düştüğünü söylediler bu yüzden 3.de tüp yapmaya karar verdik cgh yapılsın diye (cgh:embriyonun bütün kromozomlarının tek tek incelenmesi sağlıklı embriyoyu seçme) böyle olmasına rağmen bebeğimi görmeye gittiğimde bebeğin gelişmediğini söyledi doktorum aynı acıyı 3.kez yaşıyodum dünyam bi kez daha başıma yıkılmıştı Allahtan bundan sonraki olucak bebeklerim için hayır ve sağlık istiyorum

Back
X