anne karnındaki bebekte böbrek büyümesi hakkında bilgi

Mesane ve böbrek büyümesi ile ilgili soracaklar im var kimler burada bana yardımcı olabilir.

Bende 16 haftalık hamileyim doktorum bebeğin böbreklerinde hafif genişleme var ama Bi problem olmaz takip gerekir sadece dedi ama benim moralim çok bozuldu :( bilgisi olanlar ayrıntılı Bi şekilde anlatın nolur herkes bilgilensin

Bende 16 haftalık hamileyim doktorum bebeğin böbreklerinde hafif genişleme var ama Bi problem olmaz takip gerekir sadece dedi ama benim moralim çok bozuldu :KK43: bilgisi olanlar ayrıntılı Bi şekilde anlatın nolur herkes bilgilensin
Hafif dediyse cok takilma bence,benim oglum 11 ekimde dunyaya geldi. Bizim.iki bobrekte de buyume vardi ayrica suyum sinyal derecesinde azalmaisti universite hastanesine yonlendirildim.o kadar kotu seyler duydum.iki uc gun icinde suyum normale döndü. Bobrekte buyume devam etti.oglum dogdu bir bobrek kuculmus digeri hala buyuk. Surekli ultrason cekilio,dr bu ay sondali film onerio ben istemiyorum ins.hayirli sonuclar aliriz da ben de burada yazarim.oncelikle.icini ferah tut saglikla bebisini kucagina alirsin ins.

Selamlar çok yakın arkadaşım 29 haftalık hamile yalnız son kontrollerinde bebeğin bir böbreğinin 4,41 m diğer böbreğinin ise 8 m olduğunu öğrendik.Doktorlar anne karnında müdahale olabileceği gibi doğduktan sonrada cerrahi bir müdahalede bulunabileklerinden bahsettiler.Açıkçası bu durum bizi çok endişelendirdi.Eğer aranızda aynı sorunla karşılaşanlar var ise bize tecrübe ve deneyimleri hakkında bilgi verebilirler mi? Bizi nasıl bir süreç bekliyor? çok endişeliyiz acil cevapları bekliyoruz şimdiden teşekkürler
Merhaba konu acilali baya olmus ama belki bana umut olacak dogum yapan arkadslar yazarlar. Bebegimin iki bobreginde buyume var birde kalbinde parlama var down olabilir dediler amniyo istediler fakat yaptirmadim. Harmony yaptirdim sonucumu bekliuorum ins hayirli guzel sonuclar gelir. Ayni sorunu yasayip bebegi saglikli dogan varmiiii :KK43:
bebegini nasıl dogdu

Merhaba biz de aynı sorunla karşı karşıyayız.5.ayında yapılan radyoloji tetkikinde 5.8 mm, 6. ayda 8mm. çıktı kızımın böbrekleri. Şuan 30 haftalık hamileyim. bir daha ki kontrolüm 2 hafta sonra. Doktorum "Bu rastladığımız bir durum,anne karnında bebek sıvı içerisinde olduğu için idrarını rahat yapamamakta o yüzden de dolgunlaşma olabiliyor,ama doğumdan sonra geçiyor,gözlem altında tutacağız, doğumda da mutlaka çocuk doktoru kontrol edecek" dedi. Şimdi siz testlerden bahsedince ben de endişelendim. benim 2li ve 3lü testler normal çıktı.
Cok onceden yazmissiniz ama cocugunuz ne durumda nasil bir tedavi izlediniz?? Suan ayni durumdayim ve cok endiseliyim umarim gorur cevap yazarsiniz

Bende 16 haftalık hamileyim doktorum bebeğin böbreklerinde hafif genişleme var ama Bi problem olmaz takip gerekir sadece dedi ama benim moralim çok bozuldu :KK43: bilgisi olanlar ayrıntılı Bi şekilde anlatın nolur herkes bilgilensin
Canim ne durumdasin devam ettimi genisleme bobrekde benimde ilk 16. Haftada basladi suan 26. Hafta ilerledi cok tedirginim yaa acaba doguma kadar sikinti olurmu doktorun nasil bir tedavi uyguluyor

Canim ne durumdasin devam ettimi genisleme bobrekde benimde ilk 16. Haftada basladi suan 26. Hafta ilerledi cok tedirginim yaa acaba doguma kadar sikinti olurmu doktorun nasil bir tedavi uyguluyor
Canım bende bilerlemede yok bi gerilemede öyle bekliyoruz tedavi uygulamıyoruz şuan ama doktorum hiçç önemli değil diyor en fazla küçük bir operasyon geçirir diyor

35. Haftamdayım bi sıkıntı yok şuana kadar da olmadı bebeğim gayet sağlıklı ilk duyduğumda bende endişelnmiştim ama önemli bişey değilmiş canım doktorum tecrübeli iyi bir doktor ona güveniyorum çoğu doğumdan sonra geçiyormuş benim bebeğimde genişleme devam etmesi ama azalmadı da olduğu gibi duruyor sende genişleme devam mı ediyor belki doktorum bu yüzden önemli değil diyor bilemem

35. Haftamdayım bi sıkıntı yok şuana kadar da olmadı bebeğim gayet sağlıklı ilk duyduğumda bende endişelnmiştim ama önemli bişey değilmiş canım doktorum tecrübeli iyi bir doktor ona güveniyorum çoğu doğumdan sonra geçiyormuş benim bebeğimde genişleme devam etmesi ama azalmadı da olduğu gibi duruyor sende genişleme devam mı ediyor belki doktorum bu yüzden önemli değil diyor bilemem
Cok sevindim yaa darisi bizim basimiza inan 35. Haftalari gormeyi o kadar cok istiyorumki sorunsuz gecsin ins benim ilk ogrendigimde 3mm di hafif genisleme takip edecez dedi bir ay sonra 6mm oldu suan cok korkuyorum ilk ogrendim bir hafta agladim hamileligim zehir oldu gercekten :( suan daha iyiyim allah beterinden korusun ama ben cok kotu seyler okuyorum internetten bosaltim yapamayabilir bebek diye ondan korktum yarin kontrol var bakalim buyume devam edecekmi ins etmez en azindan ilerlemezde kucagimiza alınca tedavisi varmis zaten

Birde doktor bana fazla tuzlu tatli seyler yeme bobregi zorlayan seylerden kacin dedi seninde aklinda olsun benim doktorda takip edelim 10 mm uzeri olanlar biraz tehlikeli olabiliyor ama suanda da takip etmeliyiz dedi

Merhabalar, 12 haftalık hamileyim bebeğimin mesanesinde büyüme olduğundan dolayı doktor cvs istedi yaptırdım. Şimdi sonuçları bekliyorum, %25 ihtimalle kromozomal bozukluk olabilirmiş. Kromozomal bozukluk yoksa da kendiliğinden düzelme ihtimali var veya anne karnındayken şant takılarak idrarın boşaltımı sağlanacak. Süreç ve bekleyiş gerçekten çok stresli konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olun lütfen. Allah tüm bekleyenlere sabır ve bebeklerine şifa versin inşallah. Teşekkürler.

Back
X