Merhaba arkadaşlar
Ben 28 haftalik hamileyim bebegimin karin ve bacaklarinda gelisim geriligi cikti . Kafasi haftasina gore normal vucudu 3 hafta geriden geliyor . Doktor erken dogum olabilir dedi benim gibi olan anneler , dogum yapanlar var mi neler yasadiniz yardimci olur musunuz
Merhaba arkadaşlar
Ben 28 haftalik hamileyim bebegimin karin ve bacaklarinda gelisim geriligi cikti . Kafasi haftasina gore normal vucudu 3 hafta geriden geliyor . Doktor erken dogum olabilir dedi benim gibi olan anneler , dogum yapanlar var mi neler yasadiniz yardimci olur musunuz
Bebegim 26+6 olarak sezeryan ile dogum yaotim benimde ayni sizin gibiydi gelişim geriligi vardi ve doppler akim kaybi cikti kuzum 4 gun yasiyabildi ve kaybettim.siz ne durumdasiniz
Asimetrik gelişim geriliği simetrik gelişim geriliğine göre daha az tehlikeli bir durum. Yani bebeginizin baş çevresinin haftasıyla uyumlu olması güzel. Hepsinin geri olması daha tehlikeli bir durum. Gelişim geriliğini neye bağladı doktorunuz? Tansiyon, ödem, su azlıgı vb sıkıntılar da var mı? Doppler akıma baktırdınız mu ayrıntılı ultrasonda? Yorum yapmak için sebebi bilmek gerek...
Sağlıkla kucagınıza alın inşallah. En az 34. Haftayı görürsünüz inşallah
Merhaba arkadaşlar
Ben oğluma hamile İken yaşadım 29 hafta İken tespit edildi doktor bize 1 hafta verdi eger kilo almaz ilerlemez ise sezaryen dedi. Bu bir hafta içinde 3 öğün et yedim sabah kıymalı kavurma öğlen et akşam köfte gibi bol muz süt yoğurt ama kalsiyumu proteine karıştırmadan ve sürekli soluma yattım sonuç olarak o hafta kontrolde 600 gram almış olarak çıktı. Kilosu farkını kapattı 39/5 de 3490 gram olarak dogdu
Arkadaslar dogum yaptim sezeryan anne karninda olan gelisim geriligi dogdugunda yoktu kafasi vucudu herseyi normal dogdu sadece 1.5 kilo dogdu 27 gun kvozde kaldi simdi sukurler olsun iyi premature oldugu icin diger bebeklere gore kilosu dusuk tek farkimiz o kalbinizi ferah tutun benim son 4 ayin acilar icinde gecti ama gecti dedigim gibi bu konuyu acarken caresizlik icindeydim elimden bisey gelmiyordu detayli sorusu olan varsa bana ozelden mesaj atabilir
Arkadaslar dogum yaptim sezeryan anne karninda olan gelisim geriligi dogdugunda yoktu kafasi vucudu herseyi normal dogdu sadece 1.5 kilo dogdu 27 gun kvozde kaldi simdi sukurler olsun iyi premature oldugu icin diger bebeklere gore kilosu dusuk tek farkimiz o kalbinizi ferah tutun benim son 4 ayin acilar icinde gecti ama gecti dedigim gibi bu konuyu acarken caresizlik icindeydim elimden bisey gelmiyordu detayli sorusu olan varsa bana ozelden mesaj atabilir