Merhaba bayanlar,
eşimin ailesiyle beni istemeye geldiklerinde tanıştık. eşimin ailesi otobüsle 16 saatlik mesafe uzakta benimkilerde 4 saat.
Kaynanam "gelinimle ii olurum, o benim kızım gibidir. biz çok ii olcaz" gibi sözlerle başladık. eşimde sık sık beni ne kadar özlediklerini, beni çok sevdiklerini söylediklerini anlatır. uzak olduğumuz için öyle pek birbirimizi tanıma fırsatımız olmadı gibi ama bikaç kez biz onlara kalmaya bi kezde onlar bize geldi. (ki ben 4 aylık evliydim ve 3 hafta kaldılar. allahtan çalışıyorum) ufak ufak aradaki farklılıkları, içten içe kayınvalidelik değilde kaynanalıklar sezmeye başlıyorum. bi keresinde eşim bi ihtiyaca binaen aceleyle bensi onlara gitti, eşim o gün beni hiç aramamışken kayınvalidem arayıp "oğluma dedim bi arayalım kızımı ne oldu öldü kaldımı" yani eşin seni hatırlamıyo aramıyo ben aratıyom der gibi geldi bana ama sustum bişi demedim. sonra bide demesin mi "hıı ayrıldınız, üzüldün mü?" bu ne demek şimdi yaaaa bi bilen varsa söylesin?
bir keresinde babanem " benim gelinim her işime koşturur sağolsun, çok iiyiz onla bende onu çok severim ama ne yaparsan yap adın kaynanadır bir kere" demişti. hele bide laz şivesiyle demiştiki duymaya değer :roflol: acaba biz mi çok önyargıyla yaklaşıyoruz. sizce yukarıda verdiğim örnekler aslında sessiz bir yükselişin belirtisi değilde ben mi abartıyorum.
ne dersiniz, içinizde sonradan değişen kaynanaya sahip olanlarını var mı? yok sa sizce bu fırtınadan önceki sessizlik mi?