Anne-Kız masalları yalan mı? Yoksa Gelin-Kaynana Forever mı?

Kayınvalidenizle aranız nasıl?

• Biz anne - kız gibi başladık hala öyle maşallah !

OY: 4 22,2%
  • Anne - kız gibi başladık bizimki sonradan azıttı ...

OY: 3 16,7%
  • Baştan beri mesafeliydik hala öyleyiz.

OY: 8 44,4%
  • Biz başta çok çekiştik ama bi süre sonra değişti şimdi iiyiz ...

OY: 2 11,1%
  • Başından beri hep bi çekişme, didişme. biz artık iflah olmayız.

OY: 1 5,6%

• Ankete Katılan
    18

anyone0205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
66
0
86
Sakarya
Merhaba bayanlar,

eşimin ailesiyle beni istemeye geldiklerinde tanıştık. eşimin ailesi otobüsle 16 saatlik mesafe uzakta benimkilerde 4 saat.

Kaynanam "gelinimle ii olurum, o benim kızım gibidir. biz çok ii olcaz" gibi sözlerle başladık. eşimde sık sık beni ne kadar özlediklerini, beni çok sevdiklerini söylediklerini anlatır. uzak olduğumuz için öyle pek birbirimizi tanıma fırsatımız olmadı gibi ama bikaç kez biz onlara kalmaya bi kezde onlar bize geldi. (ki ben 4 aylık evliydim ve 3 hafta kaldılar. allahtan çalışıyorum) ufak ufak aradaki farklılıkları, içten içe kayınvalidelik değilde kaynanalıklar sezmeye başlıyorum. bi keresinde eşim bi ihtiyaca binaen aceleyle bensi onlara gitti, eşim o gün beni hiç aramamışken kayınvalidem arayıp "oğluma dedim bi arayalım kızımı ne oldu öldü kaldımı" yani eşin seni hatırlamıyo aramıyo ben aratıyom der gibi geldi bana ama sustum bişi demedim. sonra bide demesin mi "hıı ayrıldınız, üzüldün mü?" bu ne demek şimdi yaaaa bi bilen varsa söylesin?

bir keresinde babanem " benim gelinim her işime koşturur sağolsun, çok iiyiz onla bende onu çok severim ama ne yaparsan yap adın kaynanadır bir kere" demişti. hele bide laz şivesiyle demiştiki duymaya değer :roflol: acaba biz mi çok önyargıyla yaklaşıyoruz. sizce yukarıda verdiğim örnekler aslında sessiz bir yükselişin belirtisi değilde ben mi abartıyorum.

ne dersiniz, içinizde sonradan değişen kaynanaya sahip olanlarını var mı? yok sa sizce bu fırtınadan önceki sessizlik mi?

bence sen burada okuduklarını çok dikkate alma hepsi aynı olacak değil ,
anladığım kadarı ile sen okudukalrının etkisinde kalarak kadının her lafının altında bir şey arıyorsun
Bence kayınvalidenin eşine karını bir arayalım demesi ve bunu sana anlatma sebebi "bak ben seni önemsiyorum" mesajı vermek için
aksini düşünmüyorum sende hep pozitif düşünürsen daha iyi olur, dolayısıyla bu önyargı kalkmış olur.
ayrıldınız üzüldün mü demesi ise yine bana göre , hani yeni evlisiniz ve eşin yalnız oraya gitmiş ya onun için üzüldünmü demek istemiştir.
Benim kayınvalidemle çok fazla sorunum olmadı yada ben en başından et tavrımı koydupum için olamadı bilmiyorum
ama abartıacak ciddi sorunlar yaşamadık yaşıyacağımızıda sanmıyorum yaklaşık 3 yılı devirmek üzereyiz her şey yolunda çok şükür.
sende konuşma sırasında konu her ne olursa olsun olaylara karşı tutumunu belli edersen senin
o durumlar karşısında ne tepki vereceğini görür ve ona göre yaklaşırlar diye düşünüyorum
tabi istisnalar var haddinden fazla "kaynana" olanları saymıyorum

birde başlığın gayet güzel bir Türkçe ile başlamışken neden ıngilizce ile bitiyor anlamış değilim
Bu bence biraz itici oluyor , hatta anlam bozukluğuda yapıyor lütfen yazılarımızda dilimizi olabildiğince iyi kullanalım.

Merhaba bayanlar,

eşimin ailesiyle beni istemeye geldiklerinde tanıştık. eşimin ailesi otobüsle 16 saatlik mesafe uzakta benimkilerde 4 saat.

Kaynanam "gelinimle ii olurum, o benim kızım gibidir. biz çok ii olcaz" gibi sözlerle başladık. eşimde sık sık beni ne kadar özlediklerini, beni çok sevdiklerini söylediklerini anlatır. uzak olduğumuz için öyle pek birbirimizi tanıma fırsatımız olmadı gibi ama bikaç kez biz onlara kalmaya bi kezde onlar bize geldi. (ki ben 4 aylık evliydim ve 3 hafta kaldılar. allahtan çalışıyorum) ufak ufak aradaki farklılıkları, içten içe kayınvalidelik değilde kaynanalıklar sezmeye başlıyorum. bi keresinde eşim bi ihtiyaca binaen aceleyle bensi onlara gitti, eşim o gün beni hiç aramamışken kayınvalidem arayıp "oğluma dedim bi arayalım kızımı ne oldu öldü kaldımı" yani eşin seni hatırlamıyo aramıyo ben aratıyom der gibi geldi bana ama sustum bişi demedim. sonra bide demesin mi "hıı ayrıldınız, üzüldün mü?" bu ne demek şimdi yaaaa bi bilen varsa söylesin?

bir keresinde babanem " benim gelinim her işime koşturur sağolsun, çok iiyiz onla bende onu çok severim ama ne yaparsan yap adın kaynanadır bir kere" demişti. hele bide laz şivesiyle demiştiki duymaya değer :roflol: acaba biz mi çok önyargıyla yaklaşıyoruz. sizce yukarıda verdiğim örnekler aslında sessiz bir yükselişin belirtisi değilde ben mi abartıyorum.

ne dersiniz, içinizde sonradan değişen kaynanaya sahip olanlarını var mı? yok sa sizce bu fırtınadan önceki sessizlik mi?

çok önyargılı yaklaşıyorsunuz tabiki de.
valla buna bizde öküzün altında duzağı aramak derler ki bu duruma cuk oturur bu laf.
kadın sizi aramak ister, sizse altında hinlik ararsınız.
bu kadar önyargılı olursanuz normal bir atışmada bile vay kaynana vay diye gezersiniz ortalıkta..

ayrıca anketinizin boş kalmasının nedeni bu konulu çok başlığın bulunması olabilir.
hatta bu konuyla alakalı sabit başlıklar bile var..

çok önyargılı yaklaşıyorsunuz tabiki de.
valla buna bizde öküzün altında duzağı aramak derler ki bu duruma cuk oturur bu laf.
kadın sizi aramak ister, sizse altında hinlik ararsınız.
bu kadar önyargılı olursanuz normal bir atışmada bile vay kaynana vay diye gezersiniz ortalıkta..

ayrıca anketinizin boş kalmasının nedeni bu konulu çok başlığın bulunması olabilir.
hatta bu konuyla alakalı sabit başlıklar bile var..
hehh işte bende bunu diyorum , zaten gelin kaynana çekişmelerinin çoğu bence bu yüzden
sırf adı kaynana diye ki ben bu tabiri gerçek hayatta hiç kullanmam

Back
X