Anne oğul bağımlılığına çözüm var mı

Kalenderender

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
377
165
18
36
Konu cok uzun ve cetrefilli. Bana hak verenler olacagi kadar hak vermeyenler de olacaktir. Sizden akil almak cozum bulmak istiyorum.

Ogluna hastalik derecesinde bagimli bir anne dusunun. Ama benim yanimda boyle yada toplum icinde. Soyle ki tum hafta esim yalniz evde ve yirmi dakika mesafede evi kvnin. Gelip bir kap yemek yapmisligi yoktur mesela. Ama bizim esimle olan kisitli zamanlarimiza ortak olmak ister hep. Luzumsuz zamanlarda arar gunumuzun raporunu ister. Ne yedik ne ictik nereye gittik. Onu evinde ziyarete gitmissek mesela kesinlikle ordan kalktigimizda ne yapacagimizi nereye gidecegimizi sorar. Arar surekli kontrol eder. Esime anne gibi degil de sevgili gibi davranir. Elini tutar yururken boynuna yapisip oper. Bunlari onceki konumda da anlatmistim. Kisacasi saglikli bir anne ogul iliskisi degil. Oglu tabi opcek gibi yorum yapacaklar icin yaziyorum. Annesinden kiskanacak degilim ama size yemin ederim hastalikli bir durum. Ve kvnin bosanma girisimlerinde bulundugundan da bahsetmistim.

Esim arar sorar annesini. Normal bir sekilde. Abartmadan. Ama kv kendini daima hatirlatir. Esim annesine asla hayir diyemez. Yani kvnin israrlari olmasa aslinda huzurlu bir hayat surebiliriz ama daima ben burdayim diye belli eder varligini.

Daima acitasyon yapar. Her isi kendisi yapiyormus kp is yapmiyormus. Cocuklari kv buyutmus. Falan da filan da duymaktan biktigim seyler artik.

Bizden maddi olarak nerden ne koparacaklarini ailecek sasirmis durumdalar ama bu bambaska bir konu.

Su an cozum bulmak istedigim sey kv nin acitasyonlariyla esimin aklini yikamasina nasil engel olurum. Kendimi aptal gibi hissediyorum. Dogrulari biliyorum ama kadin bizi uyuttugunu zannediyor. Esim asla toz kondurmaz annesine. Annesi ilah esimin gozunde.

Su an cozum bulmak istedigim sey kv nin acitasyonlariyla esimin aklini yikamasina nasil engel olurum. Kendimi aptal gibi hissediyorum. Dogrulari biliyorum ama kadin bizi uyuttugunu zannediyor. Esim asla toz kondurmaz annesine. Annesi ilah esimin gozunde.
Bir de eğer eşin 5 yaşında değilse annesi onun aklını yıkayamaz. Eşin de demekki böyle olmasını istiyor. Sen burada eşini tamamen pasif saf rolüne koymuşsun ama o iş öyle değil.

Bir de eğer eşin 5 yaşında değilse annesi onun aklını yıkayamaz. Eşin de demekki böyle olmasını istiyor. Sen burada eşini tamamen pasif saf rolüne koymuşsun ama o iş öyle değil.
Esim asla saf birisi degildir aslinda ama annesi cok guzel oyuncu. O kadar cok sey var ki.

Esim asla saf birisi degildir aslinda ama annesi cok guzel oyuncu. O kadar cok sey var ki.
Oyuncu değil işte. Sen öyle görüyosun. Ama o eşinin annesi. O büyütmüş düşünsene sence onu oyuncu gözüyle mi görüyor? Tamam yaptıkları abartı uç hareketler sen gıcık oluyosun ama eşşn rahatsız değil bu durumdan. Eşinin bakış açısının değişmesi lazım senin bu durumdan kurtulman için.

erkek anneleri gerçekten arızalı. bu tarz ilişkiler çok sapkınca geliyor.
benim annem ve erkek kardeşim arasında da böyle bir ilişki var. bu sevgi değil.

Ben anlamıyorum. Acaba baba - kız arasında böyle bir ilişki olsaydı evlilikler sarsılır mıydı ? erkeklerin tepkisi ne olurdu?

İlişki karşılıklıdır. Annesinin oğlu ile olan ilişkisini eleştiriyorsaniz, eşinizin annesi ile olan ilişkisini de eleştirmeniz lazım. Çünkü ikisi de aynı şey. Eşinizi hatasız algılayıp bütün suçu annesine atmayınız. Problemli ise ikisi de problemlidir.

Bir de sorun sizin 3 lu ilişkinizde. Ana oğul hallerinden memnun gibiler geldi. İşin içine siz girince, annesi belki konumunu belli etmek için veya sizinle rekabet için daha baskıcı olabilir.

Konu cok uzun ve cetrefilli. Bana hak verenler olacagi kadar hak vermeyenler de olacaktir. Sizden akil almak cozum bulmak istiyorum.

Ogluna hastalik derecesinde bagimli bir anne dusunun. Ama benim yanimda boyle yada toplum icinde. Soyle ki tum hafta esim yalniz evde ve yirmi dakika mesafede evi kvnin. Gelip bir kap yemek yapmisligi yoktur mesela. Ama bizim esimle olan kisitli zamanlarimiza ortak olmak ister hep. Luzumsuz zamanlarda arar gunumuzun raporunu ister. Ne yedik ne ictik nereye gittik. Onu evinde ziyarete gitmissek mesela kesinlikle ordan kalktigimizda ne yapacagimizi nereye gidecegimizi sorar. Arar surekli kontrol eder. Esime anne gibi degil de sevgili gibi davranir. Elini tutar yururken boynuna yapisip oper. Bunlari onceki konumda da anlatmistim. Kisacasi saglikli bir anne ogul iliskisi degil. Oglu tabi opcek gibi yorum yapacaklar icin yaziyorum. Annesinden kiskanacak degilim ama size yemin ederim hastalikli bir durum. Ve kvnin bosanma girisimlerinde bulundugundan da bahsetmistim.

Esim arar sorar annesini. Normal bir sekilde. Abartmadan. Ama kv kendini daima hatirlatir. Esim annesine asla hayir diyemez. Yani kvnin israrlari olmasa aslinda huzurlu bir hayat surebiliriz ama daima ben burdayim diye belli eder varligini.

Daima acitasyon yapar. Her isi kendisi yapiyormus kp is yapmiyormus. Cocuklari kv buyutmus. Falan da filan da duymaktan biktigim seyler artik.

Bizden maddi olarak nerden ne koparacaklarini ailecek sasirmis durumdalar ama bu bambaska bir konu.

aynen anlattigin gibi bi kaynanam var. ve ben ana ogul iliskisine hep saygi duydum. istediklerini yapsinlar beni ilgilendirmez dedim. tek istedigim sey bana da saygi duyulmasiydi... duymadilar. sonuc bosaniyoruz.
hakkinizda hayirlisi olsun. kiskaniyorsan ve zoruna gidiyorsa bu tamamen kisisel sorunundur. ve tamamen senin kendini iyyiestirmen gerekir ama senin hayatina mudahale varsa karakterine saldiri varsa bu gercek bir sorundur. gereken neyse onu yaparsin. olaya boyle bakin derim..

Sizin es de az degil bence.
Yani haftaici gormedigi karisini kv gorumce gezmelerine goturmek veya onlari davet etmek bence en az bu anlattiklariniz kadar sorun edilmesi gereken seyler.

Ne kadardir evlisiniz?

Ne zaman bir ana kuzusu ile tanışsam libidom yerlere iniyor resmen, aşırı ezik geliyor, o kişiyi bir erkek (erkeği bırak bir birey) olarak göremiyorum. :KK12::olamaz:

Bu saatten sonra eşiniz ve anasının değişeceğini sanmıyorum. Görmezden gelin çok ciddi değilse.

Back
X