Aşılama anne olamamak demek....

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

akrep83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
259
1
96
41
İstanbul
Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…

Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…

Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek…

Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek…

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…

Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan herkese, ne olur umut etmekten vazgeçmeyin demek istiyorum ve herkese sevgilerimi gönderiyorum…
Rabbim bizim de yüzümüzü güldürecek...
alıntıdır...

Son düzenleme:
canım cok guzel bır yazı gercekten yasadıklarımızı bıre bir anlatıyo emegıne saglık.aynı seyleri bence yasadım 6 ay önce bebegime gelecegını umut edip mektuplar yazdım,saatlerce agladım,her ay acaba bu sefer oldu mu diye eczaneleri 2.evim yaptım test almaktansenağlama.rabbim bana melegımı tüp bebek vasıtasıyla gonderdi suan 6.5 aylık hamileyim:nazar: darısı senin ve tüm isteyen kardeslerimin basına olsun insallah:Saruboceq:

YÜreĞıne saĞlık canım ne gÜzel yazmıŞsın yaŞadıklarımızı eklenıcek tek bır cÜmle dahı yok ah ahhhhh

herşeyin en güzel özetini yapmışsın... çaresizliğin ve umutsuzluğun resmini yapmışsın duygu fırçasının darbeleriyle...

arkadaşım paylaşımın için teşekkürler
o kadar güzel anlatılmışki
söyleyecek söz yok............

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…

Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…

Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek…

Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek…

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…

Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan herkese, ne olur umut etmekten vazgeçmeyin demek istiyorum ve herkese sevgilerimi gönderiyorum…
Rabbim bizim de yüzümüzü güldürecek...
alıntıdır...

mafoldumben daha ne denırkı acaba

gozlerım doldu okurken o kadar yalın ve guzel anlatmıssın kı ıcındekılerı...
Rabbım dıleyen herkesın evıne bırer melek yollasın cennetınden. kımsenın kucagı boş kalmasın ınşallah isteyen herkese nasip olsun annelik...

ne dıyıcem sımdı bılmıyorum bende boyle seyler yazıyorum arada en son dun gece aglaya aglaya buraya bı konu actım :(

canım ne denirki... bu duyguları sanırım biz bebek isteyenler hepimiz yaşadık..
bizden başka da kimse anlayamaz, annemiz ablamız bile hergun bebek sorusunu sorarken içimiz yanıyor..... tek çaremiz dua ve sabır ..Allah hepimizin duasını kabul edıyor....
biz de zamanını bekliyoruz.güçlü olmalıyız.
anne olamamak demek her saniye de anne olabilmek için içten dualar etmek demek....

kendini salıverme,kafanı boşaltmaya çalış canım...
Seni çok iyi anlıyorum...3,5 yıldırda ben uğraşıyorum ama kimsenin beni incitmesine izin vermiyorum,sabırdan ,duadan vazgeçme,nolur....

ilk aşılamamdan aldığım sonuç hüsran olduğu için 1 haftadır dokunsalar ağlıyorum... yazıyı okuyunca yine tutamadım kendimi... okurken kendimi gördüm cümlelerin arasında... yorumlara şöyle bir bakınca anlaşılıyor ki hepimiz aynı şeyleri hissetmişiz yazıyı okurken.. demekki bu duyguyu sadece yaşayanlar bukadar iyi anlayabiliyor... 2. aşılamam için tekrar iğne kullanmaya başladım... iğneyi görünce kaçıcak yer arayan ben kendime iğne yapıyorum.. hastaneye girdiğinde tansiyonu düşüp bayılan ben neredeyse haftada 3 defa doktora gidiyorum hemde koşa koşa...

bu nasıl güçlü bir sevgi ki insana yapamam dediği herşeyi yaptırabiliyor hemde daha ortada yokken :)))

birde kucağımızda olsa, koklasak öpsek kimbilir neler yaparız???

Allah hepimize o günleri yaşatsın inşallah...

Back
X