• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmak nasıl bir duygu?

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
133
Diğer
Tabii ki, ben çok gençim ve bekarım.Fakat merak ediyorum.Ben çocukları çok seviyorum, şimdi bazen kendi ileride olucak çocuklarımı da merak ediyorum ALLAH isteyen herkese ve hasretinde olan herkese çocuk nasip etsin İNŞALLAH. AMIN. Annelere soruyorum merak ediyorum annelik nasıl bir duygu? Anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti? Kişiliginizde haraketleriniz de bir degisiklik oldu mu?

Not:Bu konuyu daha önce açmıştım, fakat bu kategoriyi şimdi gördüm burası daha uygun bence. Kusura bakmayın lütfen :)

Son düzenleme:
Aslında içimden o kadar çok şey geçiyor ki anne olmakla ilgili ama sonra yok yok bu kelimelerde anlatamaz diyorum sevgimi,içimin nasıl titrediğini,bazen onları izlerken gözlerimin nasıl dolduğunu. Öyle bir aşk ki tarifi yok,sınırı yok. Hergün katlanarak büyüyen. Ailemi izlerken hep şükrediyorum rabbime sağlıklı,mutlu ve benimleler diye. Bunu yaşayamayanlar için dua ediyorum. Allahım isteyen herkesin kucağına bir melek versin. Anne olunca anlarsın derlerdi hep,anne oldum anladım..

annelik kadar kutsal bir şey yoktur herhalde.. annelik demek sabah işe gideceğini bildiğin halde onlar uyurken sabah kadar başlarında oturup onları izlemek demek, gece omuzlarınızın ağrıdığını farkedip uyandığınızda kuzularınızın omuzlarında uyuduğunu görüp onlar uyanmasın diye sabah kadar kımıldamadan ağrıları çekip yinede kalkmamak demek, hergün işe giderken içinizin kan ağlaması demek, onlarla birlikte saklambacı oynamak, takla atmak, gün boyunca çizgi film kanalı izlemek, onlar üzülmesin diye asla mutsuz olmamak, onların tırnağına bir şey batsa sizin içinizin parçalanması demek,
annelik anlatılmakla bitmez yaşamak gerekir doya doya..
Rabbim anneliği herkese nasip etsin inş...

Böyle bir konuyu okumak ve sizin yazdıklarınızı okumak çok tatlı:KK68::KK68::KK68:Bebekler çocuklar dünyanın en masum en tatlı varlıklari:KK68::KK68::KK68: ALLAH çocuklarınızı size bağışlasın, onları size çok görmesin INŞALLAH:KK68::KK68::KK68: AMIN

Böyle bir konuyu okumak ve sizin yazdıklarınızı okumak çok tatlı:KK68::KK68::KK68:Bebekler çocuklar dünyanın en masum en tatlı varlıklari:KK68::KK68::KK68: ALLAH çocuklarınızı size bağışlasın, onları size çok görmesin INŞALLAH:KK68::KK68::KK68: AMIN

Aminn canım. Rabbim cümlemizin evlatlarını korusun. Evlat hasretiyle yananlarada tez zamanda nasip etsin inşallah.

Tabii ki, ben çok gençim ve bekarım.Fakat merak ediyorum.Ben çocukları çok seviyorum, şimdi bazen kendi ileride olucak çocuklarımı da merak ediyorum ALLAH isteyen herkese ve hasretinde olan herkese çocuk nasip etsin İNŞALLAH. AMIN. Annelere soruyorum merak ediyorum annelik nasıl bir duygu? Anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti? Kişiliginizde haraketleriniz de bir degisiklik oldu mu?

Not:Bu konuyu daha önce açmıştım, fakat bu kategoriyi şimdi gördüm burası daha uygun bence. Kusura bakmayın lütfen :)
Ben öyle çocuk görünce heycanlanan seven biri olmadım hiç. Ama çocuk düşününce hele birde çocuğum olunca tüm çocuklara çocuğuma duyduğum sefkati duydum neredeyse. Çirkin çocuk yok benim için ama eskiden bir çocuğu sevmem için onun dikkat çekecek kadar güzel olması gerekirdi. Ilk değişiklik bu oldu. Mesela balık burcu ve çok sulugöz biriyim ama oğlum ağladığimda üzülüyor ve ben artık zırt pırt ağlayamiyorum. Oğlum fenalık geçiriyor ben öpmeye doyamıyorum. Evlatlarını terk eden anne babaları elime verseler bi kaşık suda boğarım. Yanımda değil ve kokusunu alamıyorsam nefes alamazmış gibi olurum hasret dolar içim. 3 yaşında henüz ama ben askere gönderdiğim günü düşünüp ağlarım. Kendi sağlıgima çok daha dikkat eder oldum. Sanki rabbime daha çok yakınlaştım hiç etmediğim kadar dua ediyorum. Rabbim seni kötülerle karşılaştırmasın. Sen ayakların üzerine tek başına başına dek dilerim allahtan beni senden ayırmasın. Başı dik yürüyen ama kibirlenmeyen kalbinden iyilik fışkıran ama kendini kullandırtmayacak kadar zeki biri ol inşallah. Gibi dualar ederim her fırsatta. Aylarca uyumayıp bir anda çocuk derin uykuya dalınca heh tamam artık uyuyor bende uyuyayım demek yerine sürekli nefes alıp vermesini kontrol ettim. Hemde benim gibi uyku delisi bir insan. Artık tek önceliğim o. Mesela tek yemediğim şey kereviz manada varsa burnunmu kapatarak dolaşırken 29 yaşımda bunu yapmak zorundayım çocuğumun bu vitamini alması gerek diye kereviz çorbası yapan tadına bakan. Ve artık onunla kereviz yiyen ben annem bu duruma hala inanamıyor. Kereviz den nasıl huylu olduğumu bilmeyen yok çevremde. Artık yemek yiyor 2 saat anne sen bak sinemaya gidelim diyip eve dönen kadar en az 6 kere annemi arayip kapıları kapat. Ağlıyor mu vs diye konuşup annemden zılgıtı yiyip telefonu kapatmak zorunda kalan ben. Rabbim hak eden tüm annelere versin inşallah. Böyle diyorum çünkü hala evladını satan yada ölüme terk eden anneler görüyorum. Vardır Rabbimin bir bildiği ama içim acıyor görünce

Back
X