• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmak nasil birsey?

lily_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2013
77
0
0
35
Diğer
Merak ediyorum kizlar nasil bisey anne olmak? Insani hayata mi bagliyor ? Guzel bi duygu mu? Ben bazen yedigim darbelerle dagildigim zaman bu umuda sariliyorum . Herseyi kaybetsem de kazanacagim sey herseye degecek o yuzden sabretmeliyim diye dusunuyorum. Daha evli falan degilim universite okuyorum ama ilerde benim de cocugum olacak tabi. Gercekten dunyanin en guzel seyi mi evlat sahibi olmak?

bunu tarif etmek cok zor
dünyanin en guzel seyi anne olmak
benzeri yok bu duygunun ama en agir seyide ayni zamanda
cünkü artik kendinden önce düsündügün bir can var
bunu kaldirmakta kolay degil

Allah isteyen herkese nasip etsin.
Bende anne değilim ama kadınların fıtratında annelik vardır.Babalar gibi çocuk doğunca sahip olmazlar o hisse :1:
Tüm güzelliklerin üstünde olmalı evlat sevgisi :16: başka türlü nasıl tarif edilir ki annelik tarif edilmez yaşanır :1:

Aminnn :16: Allah isteyen herkese nasip etsin olanlari da hayirlisiyla buyutmeyi nasip etsin ins :16:

Canım benim anne olmak muhteşem bir duygu olmalı ama bütün sıkıntılarında ilerde "anne" olucam en azından diye düşünmenin çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Annelik güzel ama anne olmayı bu kadar üst bir noktaya koyarsan Allah korusun hamilelik depresyonu falan yaşarsan bu seni daha da sarsabilir. Hani mutlu olacaktım yıllarca bu an için bekledim diye daha da depresyona girebilirsin. Allah korusun hamile kalamasan bu sende diğer herkesten daha büyük yaralar açabilir. Demem o ki hayatının her anını güzellikleriyle yaşa. Öğrenciysen onun heyecanlarını, yeni işe başlarken onun heyecanlarını, biriyle tanışmanın heyecanını evliliğin heyecanını bunların hepsini ayrı ayrı yaşa ve sorunlarla anneliği sürekli ilişkilendirme. Dertlerinin çözümünü anne olmakta görme. Anne olmayı tamamen her şeyden bağımsız güzelliğiyle yaşa. Ben evlilik kurtarmak için bile bebek düşünmeyi saçma buluyorum. O bebek sana sadece bebek olarak gelmeli. Bir çözüm, bir çıkış yolu olarak görülmemeli.

Son düzenleme:
anne olmak nasıl bi şey mi? bence anlatılamayacak kadar güzel bir duygu.yani benim için öyle.anne olunca kendimi dünyada ki her canlının her bebeğin annesi sanmıştım ve her gece çocuklarıma mama vermek için kalktığımda kimsesiz bebekler,çocuklar ne yapıyor şimdi diye hüngür hüngür ağladığımı bilirim anne olmak böyle birşey işte..

anne olmak nasıl bi şey mi? bence anlatılamayacak kadar güzel bir duygu.yani benim için öyle.anne olunca kendimi dünyada ki her canlının her bebeğin annesi sanmıştım ve her gece çocuklarıma mama vermek için kalktığımda kimsesiz bebekler,çocuklar ne yapıyor şimdi diye hüngür hüngür ağladığımı bilirim anne olmak böyle birşey işte..

harika anlatmışsın, hep bu anlatanlar yüzünden daha hazır değilken bebek yapcam ben galiba... Benim de en çok merak ettiğim duygu annelik...

annesinin kuzusu şuan onsuz bir hayat düşünemiyorum o benim tek varlığım allahım anneleri çocuklarından çocuklarıda annelerinden ayırmasın amin....

hastaliktan geberirken uyuyamamak demek ayni zamanda :25:

annelik herkese göre farklı bir olgu ,kimi onsuz nefes alamaz ,kimi yıllarca görmeden yaşar ,kimi bırakır dostuyla kaçar ,yani bunu cevabını ancak anne olunca bulursun ,şimdi burda kime sorsan harika diyecek elbette ,benimde bir evladım var biride yolda ,sor bana ,ne ana ne baba ne koca ,evladım hepsinden önde .kendimden dahi..

Canım benim anne olmak muhteşem bir duygu olmalı ama bütün sıkıntılarında ilerde "anne" olucam en azından diye düşünmenin çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Annelik güzel ama anne olmayı bu kadar üst bir noktaya koyarsan Allah korusun hamilelik depresyonu falan yaşarsan bu seni daha da sarsabilir. Hani mutlu olacaktım yıllarca bu an için bekledim diye daha da depresyona girebilirsin. Allah korusun hamile kalamasan bu sende diğer herkesten daha büyük yaralar açabilir. Demem o ki hayatının her anını güzellikleriyle yaşa. Öğrenciysen onun heyecanlarını, yeni işe başlarken onun heyecanlarını, biriyle tanışmanın heyecanını evliliğin heyecanını bunların hepsini ayrı ayrı yaşa ve sorunlarla anneliği sürekli ilişkilendirme. Dertlerinin çözümünü anne olmakta görme. Anne olmayı tamamen her şeyden bağımsız güzelliğiyle yaşa. Ben evlilik kurtarmak için bile bebek düşünmeyi saçma buluyorum. O bebek sana sadece bebek olarak gelmeli. Bir çözüm, bir çıkış yolu olarak görülmemeli.

Haklisin canim. Suan zaten anne olmanin sorumlulugunu kaldirabilecek durumda degilim hem daha okul bitecek , evlenicem daha cok var :) Dedigin gibi hersey zamaninda ve hazir olundugunda olmali .

Ne kadar guzel anlatmissiniz hepiniz . Allah uzun omur versin evlatlariniza saglikla buyutmeyi nasip etsin. :) Okuduklarim bile cok mutlu etti beni eminim anlattiginiz gibi muhtesem bi duygudur. Darisi basimiza tabi daha en az 4-5 sene var . Bende daha okulu bitirmedim evlenmedim bile ne kadar merakliymisim :D

Çok güzel elbet ama çokta zor birşey mutluluğunda üzüntününde en fazlasını çocuğunla yaşıyorsun anne olunca bu duyguların arası olmuyor endişenin korkunun sevginin mutluluğun en fazlasını hep en fazlasını yaşıyorsun çocuğun için az sevmek yada az endişelenmek yada onun için biraz korkmak diye bir kavram yok insani ne kadar duygu varsa çocuğun için sınırsız yaşıyorsun o duyguları bu çok yoruyor bazen insanı o yüzden duygusal yükü ağır birşey

24 yaşına geldim, daha hiç çocuk sevgisi yok içimde.
başkalarının çocuklarını mesleğim gereği sevdim.
ama öyle aman aman değil.
bana çok korkutucu geliyor annelik.

bebekleri sempatik bulmuyorum.
ama içimde hiç çocuk sahibi olma isteği yok.

bir tek eşimin bir parçası olacağını düşününce biraz hoşuma gidiyor bebek sahibi olma fikri.
ve sanırım çok fazla da kıskanıyorum dünyada olmayan bir bebeği. :44:
umarım ilerleyen zamanlarda duygularım değişir..

24 yaşına geldim, daha hiç çocuk sevgisi yok içimde.
başkalarının çocuklarını mesleğim gereği sevdim.
ama öyle aman aman değil.
bana çok korkutucu geliyor annelik.

bebekleri sempatik bulmuyorum.
ama içimde hiç çocuk sahibi olma isteği yok.

bir tek eşimin bir parçası olacağını düşününce biraz hoşuma gidiyor bebek sahibi olma fikri.
ve sanırım çok fazla da kıskanıyorum dünyada olmayan bir bebeği. :44:
umarım ilerleyen zamanlarda duygularım değişir..

Büyüklerimiz derler ya hemen ;
öyle deme ALLAH ın gücüne gider :1:

Valla inan ben de anlayamadım nasıl bir şey olduğunu, tarif edilemez tuhaf bir duygu. Normalde çocuk sevmem ama karnımda olmasına rağmen çok seviyorum bebeğimi, bir an önce dünyaya gelse de öpsem koklasam diyorum. Ha tabi çocuk sevmem dedim diye nasıl çocuk bakacaksın diyenler olabilir ama o biraz daha sorumluluk duygusuyla alakalı bir şey sanırsam. Yani elime bir çocuk verseler çok güzel ilgilenirim, hele bir de kendi çocuğumsa. O gelsin de sağlıkla ben gecelerce uykusuz kalayım, kendimle ilgilenemeyim, yeter ki o iyi olsun :16:

Ben de yaşıyorum o duyguyu. Özellikle zor durumdaki hamileler ve anneler geldikçe aklıma sinirlerim bozuluyor. :14: Hamile kedi gördüğümde aklım gidiyor araba çarpacak, erkek kediler zarar verecek diye. Bir de bazı filmlerde, haberlerde vs. bir hamile zarar görüyorsa, bir bebek annesiz, korumasız kalıyorsa, şiddet gören anne, bebek varsa isyan edesim geliyor... :50:

bu aralar beni korkutan bi duygu...
ne kadar sevsem az ne kadar ilgilensem yetersiz gelecekmiş gibi, yetemem gibi bilemiyorum bebeğim doğduğunda daha net bişeyler yazabilirim :31:

Anne olmak;aldığın her nefeste,evladının varlığını hissetmektir.
Anne olmak; evladının aldığı her nefeste Allaha şükür etmektir.
Anne olmak;Evladın için kendi canından vazgeçmektir.
Anne olmak;onun sofradan doymuş şekilde kalktığını gördüğünde,sanki kendinin dünyayı yediğini düşünmektir.
Anne olmak;Evladının hastalandığında onun başucunda sabaha kadar ağlayan gözlerle dua etmektir.
Anne olmak;Bittim dediğinde,evladının gözüne bakınca yeniden varolmaktır.
Anne olmak;Uykusuz gecelere merhaba demektir.
Anne olmak;Ben demek yerine evladım demektir.
Anne olmak; Evlat sevgisinin,Bu dünyadaki en güzel sevginin,en saf hali olduğunu düşünmektir.
Anne olmak;Evladını bütün kötülüklerden koruyabilmektir.(herkes gözünüze sapık,psikopat görünür)
Anne olmak;yazılara dökülen kelimelerin Sonunun olmayacağını bilmektir.

Tarifsiz güzellikte bir aşk.
Ama tam bir mazoşist aşkı, acı çeke çeke sevmek.
Çünkü aklın fikrin hep onda, başına birşey gelir diye tasarlanmak, o hastalandığında, üzüntüden hastalanmak, o mutsuz olduğunda mutsuzluktan gebermek...
Ama o yarım pozisyon elleriyle sarılmaya çalışıp da öpmesi yok mu
Off ki ne offff. İşte hayat bu. Yoksa hayat bile gereksiz...
Çok şükür Rabb'ime, verdi acısını göstermesin... Hiç bir kuzuyu ansından ayırmasın

Back
X