Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

5 yıllık evlilik hayatım boyunca çocuk kelimesinden hep kaçtım. daha erken vakti var dünya kötü insanlar acımasız kariyerim işim rahatım keyfim ve daha niceleri. 5 yılın sonunda karar verdik Rabbim nasip etti klişe ama o zaman anlıyorsun gerçekten hayatın asıl şimdi başladığını, nefes aldığını. Daha önceden anlatılan sana muhtaç yedirmene doyurmana dedikleri konu var ya külliyen hikaye asıl sen ona Muhtaçsin yada muhtacım her şeyine. Ne büyük eksiklikmiş hayatımda Kalbimde...
Hamile kalınca anne olunca anladım ki bir anneye ne söyleyip söylemeyeceğine çok dikkat etmelisin söz konusu evlatlarını ilgilendiriyorsa. Çok başka bir pençemiz var bizim hemen savunmaya geçilen.
Anne olmak hayattan soyutlanmak sadece çocuk bakmak yemek yapmak istediğin zaman istediğin şeyi yapamamak Özgür olamamak gibi bir duygu değil ki Çocuk o ayak bağı değil çünkü. Sadece senin benim gibi onunda belli zamanlar da belli ihtiyaçları var o kadar...

Muhakkak oyledir canim saglikla güle güle büyütün, de geriden öyle gelmiyor iste. Varsın o da benim eksikligim olsun. Eksik birine laf etmeye de gerek yok bence.

Bebeğim var hayatım bitmiş değil aksine anlam kazandı. Hayallerime bebişimi de kattım onunla dünyayı gezicem tatillere gidicem parka gidicem filan.. Tabi ilk 2 ay bi buhran oluyo.

Ama karşılaştırmaya karşıyım. Çocuğu olanın hayatı bitiyo olmayanın bitmiyo gibi. Kk'da da tartışılıyo mesela çalışan kadın mı evde oturan mı? Çalışan anne mi evde çocuk bakan anne mi? Hiç o konulara yorum yapmam mesela çünkü kesin bir cevabı yok. Sonuç olarak birini yükselticem derken diğerini gömmeye gerek yok. Ne olursa!

Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten" :KK57: dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.

Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
anne olmak ne demek sizin için

Kelimeler yanlış seçilmiş olabilir, belki karşılıklı bir üslup hatanız vardır vs bunlar tartışılır ancak siz çocuk sevmiyor olabilirsiniz, asla çocuk yapmak istemiyorum da diyebilirsiniz bence bu bencillik asla değildir tercihtir.
Ben tedavi görüyorum çocuğum olsun diye uğraşıyorum bu benim tercihim, herkes ben kadar çocuk istemek zorunda değil.

anne olmak ne demek sizin için

Doğanın kanunu en klasik olarak. Duygusal ya da kutsal bir şey olarak göremiyorum ben. Anlam yukleyemiyorum yani. Sıradan bir olay. Mesela sırf anne diye biri sevilmeyi hak etmiyor evlat tarafından bence. Doğru düzgün bir insan olabilmeli sevilmek icin, kan bağı gercek sevgi icin yeterli degil bana kalırsa. Cok fazla anlam yüklersen cok fazla kaybedersin gibime geliyor. Bunlarla birlikte herkesin anne olmamasi gerektigine inaniyorum. Bu ulke icin konusacak olursak cogu kisinin diyelim. Kendim de dahilim buna kimseye hakaret olsun diye yazmiyorum. En sağlıklı genler, en güzel genler, en akıllı insanlar bir araya getirilmeye çalışılmalı bence.

Herkesin anne baba olabilmesine siddetle karşıyım şahsen. Toplumun bekasını dusunecek olursak yeterince sağlığı bozuk, aklı başında olmayan, fiziksel olarak kötü genlere sahip insan var. Dolayısıyla her anlamda fenotipler duzeltilmeli. Tüp bebek icin gösterilen o bodoslama çaba, en güzel genleri bir araya getirmek icin sarfedilmeli.

12 büyük kardeşi gerizekalı olan, ailenin 13. Cocugu olarak dünyaya gelmis ustunzekali kisi vardi tarihte ismini cikaramadim simdi bilindik bir konu bilen yazsin duzenleyeyim. 13. Yapmasalar tarih büyük bir kisi kaybedecek. Biz de zaman kaybediyoruz vasat insanlar ureterek çünkü nüfus cok arttı. Futursuzca dogurmamak lazım artık.

Bunları düşünüp gördüğüm bir çağda anne olmak bana sıradan gelmenin yanısıra mantıklı gelmiyor. Hissiyatlarim bu sekilde. Yani mantıkla düşünüyorum, sizinle aynı hisleri beslemem mümkün degil.

senin yorumun da çok hoş değil hani
anneleri incitebilecek cinsten
Neden? bariz olan dogruyu soyledigi icin mi? Ayrica neden anneleri incitsin, onun ic gudusu cocuga bakma ile programlanmis degil mi?
Aslinda anne olanlari ben son derece bencil buluyorum.
Bencil olamayanlar anne olamaz.
Cunku topladigi kaynaklarla bir cocuk yetistirme durumunda.
Doganin kanunu bu.
Anne bencil olmazsa cocuk yasayamaz, beslenemez.
Anne olmayan kadin asil cok buyuk fedakarlik yapip dunyanin sinirli kaynaklarini kullanmamistir.
Konu sahibine bencil diyen kadin olayi tam 180 derece yanlis anlatmis. Aslinda onun bencil dedigi sey, konu sahibinin kendi hayatini kurmasi, ozgur olmasina gosterdigi tepki ve kiskancliktan baska bir sey degil.

Neden? bariz olan dogruyu soyledigi icin mi? Ayrica neden anneleri incitsin, onun ic gudusu cocuga bakma ile programlanmis degil mi?
Doganin kanunu bu.
Anne olmayan kadin asil cok buyuk fedakarlik yapip dunyanin sinirli kaynaklarini kullanmamistir.
Konu sahibine bencil diyen kadin olayi tam 180 derece yanlis anlatmis. Aslinda onun bencil dedigi sey, konu sahibinin kendi hayatini kurmasi, ozgur olmasina gosterdigi tepki ve kiskancliktan baska bir sey degil.

Sacmalamişsin resmen

Doğanın kanunu en klasik olarak. Duygusal ya da kutsal bir şey olarak göremiyorum ben. Anlam yukleyemiyorum yani. Sıradan bir olay. Mesela sırf anne diye biri sevilmeyi hak etmiyor evlat tarafından bence. Doğru düzgün bir insan olabilmeli sevilmek icin, kan bağı gercek sevgi icin yeterli degil bana kalırsa. Cok fazla anlam yüklersen cok fazla kaybedersin gibime geliyor. Bunlarla birlikte herkesin anne olmamasi gerektigine inaniyorum. Bu ulke icin konusacak olursak cogu kisinin diyelim. Kendim de dahilim buna kimseye hakaret olsun diye yazmiyorum. En sağlıklı genler, en güzel genler, en akıllı insanlar bir araya getirilmeye çalışılmalı bence.

Herkesin anne baba olabilmesine siddetle karşıyım şahsen. Toplumun bekasını dusunecek olursak yeterince sağlığı bozuk, aklı başında olmayan, fiziksel olarak kötü genlere sahip insan var. Dolayısıyla her anlamda fenotipler duzeltilmeli. Tüp bebek icin gösterilen o bodoslama çaba, en güzel genleri bir araya getirmek icin sarfedilmeli.

12 büyük kardeşi gerizekalı olan, ailenin 13. Cocugu olarak dünyaya gelmis ustunzekali kisi vardi tarihte ismini cikaramadim simdi bilindik bir konu bilen yazsin duzenleyeyim. 13. Yapmasalar tarih büyük bir kisi kaybedecek. Biz de zaman kaybediyoruz vasat insanlar ureterek çünkü nüfus cok arttı. Futursuzca dogurmamak lazım artık.

Bunları düşünüp gördüğüm bir çağda anne olmak bana sıradan gelmenin yanısıra mantıklı gelmiyor. Hissiyatlarim bu sekilde. Yani mantıkla düşünüyorum, sizinle aynı hisleri beslemem mümkün degil.
Bu tür bir düşünceye sahip olmanız... İnanın bir insan olarak beni çok endişelendirdi! Zihinsel engelli bir insana (gerizekalı) diye biliyorsanız ve (engelli) onca insanın zekasını hafife alabiliyorsanız; Bende sizin insanlığınızdan şüphe duyarım. Evet bu denli duyarsız ve özel eğitim gerektiren kişilere bu denli anneliği çok büyük bir yanlış olarak aktara biliyorsanız bence de siz anne olmayın bu düşüncedeki bir kişinin yetiştirdiği çocuk korkutur beni.

Doganin kanunu bu.
o da sizin yorumunuz, saygı duyarım...
iyi akşamlar...

Mantikli bir aciklama yerine bir kelime ile kestirip atmak cok kolay geliyor degil mi.
Ayrica berbat bir uslubunuz var.

Kestirip atmadim sacmalamissin dedim ayrica bunun neresinde bir üslupsuzluk var onu hiç anlamadim,bir gerginlik hissettim sende ,merak etme kavga yapmaya polemik yasamaya hic mi hic niyetim yok

"Bariz" olan dogru kime göre neye göre dogru? Bu konuda kesin bir dogruluktan bahsetmek mümkün degil

Ben anne olmak istedim ve oldum bu benim tercihimdir,sen istemiyorsundur olmazsin bu da senin tercihin bu durumda birbirimize saygi duymaktan baska caremiz yok ,ne sen ne ben aldigimiz karara kesin dogrudur diyemeyiz

Ayrica anneligin bencillik oldugu kanisina nasil vardin cok ta merak ettim dogrusu ?

Çünkü bu ülkede çocuklar yanlış yetiştiriliyor. Para yok imkan yok zorluk içinde çocuk yapıyor insanlar. Kadınlar yoruluyor ev işi çocuk erkekler sefa sürüyor. Kadın 30 una gelmeden çöküyor. Adam aldatıyor. Kadın çocuğu için susuyor. Çocuğa yükleniyor sinirini ondan çıkarıyor. Çocuk iyice sevimsizleşip huysuzlaşıyor. Herkese sorsan çocuğu çok zeki hiç aptal çocuğu olan görmedim. Halbuki öyle değil. Doğru düzgün beslenmiyor sosyalleşmiyor çocuklar. Hepsinin elinde binbir taksitle alınan telefonlar tabletler robot gibi onlara bakarak yemek yiyorlar.

Ben genel olarak da bir canlının sorumluluğunu almak istemiyorum. Üç yıldır baktığım tavşanım bile öldü iki ay kendime gelemedim. Yüreğim ağzımda yaşamak istemiyorum. Çocuk yapacağım adamın da beni el üstünde tutması lazım. Ev işi yaptırmaması lazım, çocuğa bakması için yardımcı tutması lazım. Eğitim masraflarını falan daha doğurmadan hazırlamış olması lazım. Bana göre benden güçlü erkek de bulmak zor. Belki dediğiniz gibi bir fırsat olsa düşünürdüm kim bilir.

Ama bulunduğum şekilde çok mutluyum. Bozulmasını istemiyorum.

Kadin evde, erkek de iste zaten yoruluyor. Her iki taraf da yipraniyor. Zaten yipranmak kadar normal birsey yok dünyaya civi cakamadiktan sonra. Adam aldatmiyor kadini el üstünde tutuyor. Cocuk daha da mutlu oluyor. Bunlar da var yani, kötü taraflarini görüyorsunuz. Gözüme batti da bu yorum.
Mutlu cocuklar da var. Bak bizimki markette cok sevimsizlesmisti bugün ama herkese selam verip daha konusmayi bilmeden gönül almalari yok mu.
Sevimli seyler de var yahu. Cok iciniz kararmis sizin. Hobi olarak yine sevmeyin, hep sevin demiyorum ama mutlu ailelerde var. Örnek olarak verdim bunlar. Benim hayattan kesitler. Hep kötü hep kötü okudum bu yorumunuzda.
Anacim hic mi mutlu ,normal cocuk yok memlekette.

Cok dogru. sonra milyonlarca vasisfisz insan uretip, dunya bilgi toplumu uretirken biz onlara kole olacagiz. Her konuda bilgi toplumlarinin gerisinde olup onlarin urettiklere her seye muhtac olmayi hic yakistiramiyorum ulkeme. ama su anda 78 milyonun cogu vasifsiz ve dunyaya hic bir katkida bulunmadan oturan insanlardan ibaret.

Bu ulkede anne baba olacaklarin cok yogun bir kursa tabi tutulmasi tarafindayim.
Bence maddi gucleri yoksa ve dogru durust ebeveynlik yapma yetenekleri yoksa cocuk yapmalari engellensin.
En basta genlerinda akrabalik olanlara evlilik yasaklansin.

Doganin kanunu bu.

Bakin, annelik öyle teorik bilgilerle ölcülemeyecek kadar karmasik, yok doga yok su bu. Ha dogadan gelen koruma besleme icgüdüsü var evet. Ama su bencilllikle ilgili aciklamalariniz tam anlamiyla fiyasko.
Net elle tutulur kendi tecrubeledigim seyler de mi bencillik simdi bir yazsam sonu gelmez. Onun saglikli büyümesi icin kendi hayatimi kisitliyorum ama özgürleri kiskaniyorum öyle mi. Yav..
Anlatmam bile sacma. Ha bencil anneler de var, o cucuklar bin perisan oluyor ama özgür de kaliyor anneleri. Nerede bencillik.
Sahi bencillik neydi.. Bencillik sevgiydi bencillik emekti. Böyle de sacma bitiririm bu yorumu daha bu kadar sacma birsey okumadim cünkü.

Anlaşıldı yine annelik, çalışan kadın, ev kadını, vasıfsız kadın, köle kadın tabirleri dile dolanıp biri diğerinden üstündür, yerelim gitsin tavrıyla kılıçlar kuşanılmış.

İsteyen anne olur istemeyen olmaz, isteyen çalışır istemeyen çalışmaz, isteyen okur istemeyen okumaz.
Hiçbiri diğerinden üstün değildir çünkü hepimiz 9 aylığız ve rahimlerde geliştik cam fanuslarda değil:KK66:

Back
X