Öncelikle geçmiş olsun. Ama bu kadar karamsar olmanı anlayamadım. Dünyanın sonu değil ki neden böyle düşünüyorsun. Benimde 2,5 yıldır çocuğum olmuyor ama hiç senin gibi neden beni bununla sınıryorsun allahım demedim. Mübarek peygamber efendimizin bile eşinin çocuğu olmamış bununla sınanmış. Biz aciz günahkar kullar böyle bir şeyle sınanmışız çok mu sence.
Allaha sığınmaktan başka yapacak birşeyimiz yok maalesef. Sabır ve namazla bekleyişimiz sürecek inşallah. Rabbim hayırlısıyla versin ne verecekse. Allah birşeyi vermiyorsa hayırlı değildir hakkımızdaki vermiyordur. Madem ki Allaha inanıyoruz verdiğine de vermediğine de şükretmemiz gerekiyor. Çünkü Allahın verdiği de vermediği de imtihandır. inşallah isyan etmeyerek ve sabırla dua edip namaz kılarak bizler bu imtihanı hakkıyla geçmeye çalışcaz.
Öncelikle olayı dramatize etmekten vazgeç. Çocuğumuzun olmaması asla bizim için dünyanın sonu değil. Bu fikre önce kendin inanmalısın. Kendine güven herzaman. Bu senin bir eksikliğin değil asla. Allahın sana ve aillene olan imtihanı. Bu konuya verdiğimiz her tepkiyle ya ahiretimiz ve dünyamız güzelleşecek yada allah affetsin günahlarımız artacak. Sen kendine güvenirsen, böyle düşünürsen ve dik durmayı başarabilirsen kimse sana laf söyleyemeyecek bir süre sonra emin ol.
Bu zamana kadar kimseye ağzını açtırmadım bu konuda kimsede laf söylemeye cesaret edemedi tavrımdan dolayı. Eşimde benim gibi düşünür bu konuda o nedenle ikimizde çok rahatız. Biz kendimize acımadığımız için kimseninde bize acımasına izin vermeyerek herkese ağzının payını veriyoruz. ( iyi niyetli olmayanlar veya patavatsız kişiler için söylüyorum)
Senin eşinin ve ailelerin tavrı nasıl. Onlar mı sana bu kadar stres yaptırıyor yoksa?
Anne olmamak kadinin Karanlik dunyasi demek.agliyorum olmuyo susuyorum olmuyo aci bi tecrubryle anneligi tattim ama ellerim bos kaldi kizimi 39 haftalikken kaybettim yani kucagima alamadan tekrardan hamile kalmak istiyorum hala bekliyorum ne buyuk bi sinav beterinden rabbime siginirim kendimi bi ise yaramaz hisettirmeleri deliediyor beni peki ne yyapacagimbi teseli bi önerisi olan buyursun dertleselim
Öncelikle geçmiş olsun. Ama bu kadar karamsar olmanı anlayamadım. Dünyanın sonu değil ki neden böyle düşünüyorsun. Benimde 2,5 yıldır çocuğum olmuyor ama hiç senin gibi neden beni bununla sınıryorsun allahım demedim. Mübarek peygamber efendimizin bile eşinin çocuğu olmamış bununla sınanmış. Biz aciz günahkar kullar böyle bir şeyle sınanmışız çok mu sence.
Allaha sığınmaktan başka yapacak birşeyimiz yok maalesef. Sabır ve namazla bekleyişimiz sürecek inşallah. Rabbim hayırlısıyla versin ne verecekse. Allah birşeyi vermiyorsa hayırlı değildir hakkımızdaki vermiyordur. Madem ki Allaha inanıyoruz verdiğine de vermediğine de şükretmemiz gerekiyor. Çünkü Allahın verdiği de vermediği de imtihandır. inşallah isyan etmeyerek ve sabırla dua edip namaz kılarak bizler bu imtihanı hakkıyla geçmeye çalışcaz.
Öncelikle olayı dramatize etmekten vazgeç. Çocuğumuzun olmaması asla bizim için dünyanın sonu değil. Bu fikre önce kendin inanmalısın. Kendine güven herzaman. Bu senin bir eksikliğin değil asla. Allahın sana ve aillene olan imtihanı. Bu konuya verdiğimiz her tepkiyle ya ahiretimiz ve dünyamız güzelleşecek yada allah affetsin günahlarımız artacak. Sen kendine güvenirsen, böyle düşünürsen ve dik durmayı başarabilirsen kimse sana laf söyleyemeyecek bir süre sonra emin ol.
Bu zamana kadar kimseye ağzını açtırmadım bu konuda kimsede laf söylemeye cesaret edemedi tavrımdan dolayı. Eşimde benim gibi düşünür bu konuda o nedenle ikimizde çok rahatız. Biz kendimize acımadığımız için kimseninde bize acımasına izin vermeyerek herkese ağzının payını veriyoruz. ( iyi niyetli olmayanlar veya patavatsız kişiler için söylüyorum)
Senin eşinin ve ailelerin tavrı nasıl. Onlar mı sana bu kadar stres yaptırıyor yoksa?
Baskalarini bilmem ama bana cok iyi geldi yazdiklarin sanirim suan ben kendime acima devresindeyim saol Allah razi olsun
nekadar güzel şeyler yazmışsınız ya bana fazlasıyla moral oldu bu zor süreçte bukadar metanetli bukadar olumlu olabilmek çok güzel yazdıklarınızı okuyunca sen ne yapıyosun dedim kendikendime.bazen gerçektende allah korusun isyan derecesine gelcek gibi oluyoruz ama nekadar yanlış aslında herşeyinde farkındayız özelliklede bunun bi sınav olduğunun ama insan nefsine yenik düşüyo bazen.bende beklemedeyim 1yıl olcak.ama hep korkuyorum allah korusun ya düşük olursa ya engelli olursa diye.hatta nezaman karamsar olsam nezaman benim neden olmuyo acaba desem hep engelli bi çocuk gördüm tevafuk işte.rabbim kötü düşünmemem gerektiğini acele etmemem gerektiğini gösteriyo.arkadaşımızın durumu gerçekten çok zor tam kucağına alacakken kaybetmiş yavrusu allah sabırlar versin ama inanıyorumki mükafatı çok farklı olacaktır.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.sendende allah razı olsun
çok doğru söylüyosun o ol derse oluverir ancak.dua edip beklemekten başka bişeyimiz yok.zaten istekilerimiz hiç bitmiyo ne veriyosa hayırlısını versin rabbimAllah vermiyorsa elbet vardır bir bildiği. Biz aciz kullar her istediğimizin hemen olmasını istiyoruz. Risalei Nurda buna çok güzel bir örnek verilmiştir. Her istediğim olmadığında aklıma getiririm bunu. Diyor ki " Bir rahatsızlığınız olur ve doktora gider ilaç istersiniz. Doktor ilacı 3 şekilde uygular. Ya ilaç sizin için uygun değildir bu nedenle size o ilacı vermez. Ya ilacın dozu sizin için fazladır az bir miktar verir. Ya da ilaç sizin için uygundur ve istediğiniz miktarda veya daha fazlasını verir." Bu duruma normal hayatımızda nasıl sesimizi çıkarmıyorsak Allahın verdiklerini de şükür ve sabırla kabul etmemiz gerekiyor.
Her zaman doğru dua etmeye çalışırım. Gönlümden geçenden çok daha hayırlı, sağlıklı sıhhatli, imanlı, kendi güzel bahtı güzel, acılarını yaşatmayacağın evlatlar nasip eyle derim. Sakat bi çocuğum olsa şuan ki halimden yüzbin kat daha fazla üzüleceğimi bildiğim için bu günlerimi aratma yarabbi derim her zaman.
Hiçbir şeyin sonu değil bu durum. Yeter ki içimizdeki sevgi merhamet ölmesin. Bu dünyada çeksek bile öteki dünyada karşılığını kat kat alacağız inşallah.
Senin daha 1 sene olmuş çok erken paniklemen için. Rabbim en kısa zamanda gönlünden geçenden çok daha hayırlı bir evlat nasip eder inşallah.
amin canım inşaallah umarım bende senin kadar pozitif olabilirim bu ara fenayım çünkü 2. klomendeyim sanırım çatlatma iğnesi olcak yine yorucu bi süreç işte yıpratıyo
çok doğru söylüyosun o ol derse oluverir ancak.dua edip beklemekten başka bişeyimiz yok.zaten istekilerimiz hiç bitmiyo ne veriyosa hayırlısını versin rabbim
Olaya yorucu bir süreç olarak bakıp stres altına girme. Herşeyle dalga geçmeye çalış. Ben öyle yapıyorum her zaman. 2 senedir her ay doktordayım. Doktorum karamsar olduğunda ben onu rahatlatıyorum artık o bile şaşırıyo nasıl bu kadar eğleniyosunuz böyle diye :) 1 ağır ameliyat 3 başarısız tüp bebek denemesi yaşadık. Ama hala halime şükrederim. Allah bugünümüzü aratmasın inşallah. Benden çok daha zor şartlar altında olanlar var.
Allaha sığındığımız ve onun varlığını hissettiğimiz sürece karamsar olmayız inşallah. Çünkü rabbim ol dedikten sonra olmayacak birşey yok. Bu sitede bir arkadaş vardı eşi azosperm kendisininde yumurtalıklarda sorun vardı ve doğal yolla hamile kalması imkansıza yakındı. Daha tedavi olurken doğal yolla hamile kaldı ve kendi bile inanamadı. Allah ol desin yeter ki.
Hiç stres yapma vakti zamanı gelince herşey olacaktır zaten. Sorunlarada takılma hiç onlar bizim kafayı yemememiz için sebepler sadece. Ama allah derdini verdim dermanını arayın dediği için derman aramaya devam edicez tabi.
Rabbim en kısa zamanda gönlünden geçenden çok daha hayırlı bir evlat nasip etsin sana ve tüm isteyenlere inşallah.
cümlemize inşaallah zaten inancımız olmasa gerçekten eminimki daha kötü olurdu ümit ediyorum bekliyorum isyan etmekten korkuyorum aslında normalde hiç takmıyorum ve hayırlısı buöyle diye düşünüyorum ama tedaviye başlayınca bi haller oluyo işte ağlıyorum ağlıyorum uykularım kaçıyo bebek mevlütlerini gitmekten kaçıyorum benden sonra evlenip hamile kalanları duyunca bozuluyorum falan durum iyi değil ama olcak inşaallah bi silkelenmem lazım derdimle ilgilenip yazdığın iiçin ayrıca duan için çok çok teşekkür ederim
ilaçlarda etkiliyo insanı. İlk ilaçları kullanmaya başladığımda bende gerginleşmiştim. Gereksiz olduğunu bildiğim halde sinirleniyordum herşeye. Kendimi kontrol etmeye çalıştım hep. Sonra ilk tüp bebek denemesine başladık ilaçlar çok duygusal yaptı. Azıcık sesini yükseltse birisi ağlıcak gibi oluyordum herşey zoruma gidiyordu. Sağolsun eşim hep yardımcı oldu. Son derece iyi niyetli davrandı herzaman.
İlk çocuk düşünmeye başladığımız zamanlarda da acaba olmayakmı diye korku sardı önce. Etrafta sanki herkes hamile birtek ben değilmişim gibi geldi. 1-2 ay panikledim. Sonra kendime geldim napıyorum ben dedim biran. Takmak çözüm değildi ki. Allaha sığınıp dua etmekten başka ne yapabilirdim. Sonra sakinleştim. 1,5 sene sonrada ağır bir ameliyat geçirdim. Herşeyin başı sağlık olduğunu anladım. İnsan acizliğini anlıyor böyle durumlarda. Şimdi her halime şükrediyorum. Rabbim sağlık versin ölümden başka hiçbirşey dünyanın sonu değil. Çok şükür çok güzel giden bir evliliğim var. Bu güzelliğinde imtihanı buymuş demek ki napalım. Ya çocuğum olsa ve boşanmak zorunda olsam o zaman çok daha fazla zorluk yaşayıp üzülürüm.
Sana nacizane tavsiyem etrafındakilerin çocukları oluyo diye takıntı yapmak yerine onları çok sev. Kendi çocuğuna alamadığın herşeyi onları hediye olarak al. İnsan bunları gönülden yapınca daha iyi hissetmeye başlıyosun kendini. Dramatize etme olayları. Herşey olağan. Sana inat yapılmış birşey yok bu dünyada. Ben maddiyatım el verdiğince yeğenlerime, arkadaşlarımın çocuklarına sürekli birşeyler almaya çalışıyorum. İçimde kalacağını düşündüğüm ne varsa onlara yapıyorum. Birinin çocuğu olduğunu duyunca böyle zor şeyler yaşamadığı için onun adına çok seviniyorum. Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin. Ben bunları yaptıkça çocuklarda beni çok seviyor. Yeğenlerim annemiz gibisin der her zaman. Arkadaşımın çocuğu cicianne der. Bunlarda beni son derece mutlu ediyor.
Ne kendine ne de eşine zindan etme hayatı. Ömür kısacık geçip gidiyor. En güzel yıllarımızı heba etmeyelim. Eşinle mutlu mesut yaşamaya bakın. Evliliğinizin tadını çıkarın.
Bu konu uzayıp gider böyle. Konuşacak dertleşecek çok şey var elbette. Ama yazarak ancak bu kadar oluyor işte. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah. Bizi isyan ettirecek duruma getirmesin hiçbir zaman.
sana çok çok çok teşekkür ederim msjını okudum salı günü ve senin gibi düşünmeye başladım öle baktım etrafıma çok iyi geldi bu kadar ilgilenip uzun uzun yazdığın için Allah razı olsun inşaallah tez zamanda hamile olduğunun haberini duyurusun yazını okuduktan sonra evliliğimin aslında güzel olduğunu farkettim benimde çok anlayışlı bi eşim var o sadece ben üzülüyorum diye üzülüyo ve böylede mutluyuz diyo.ALLAHIN BANA VERDİKLERİYLE DEĞİL VERMEDİKLERİYLE MEŞGULÜM ÇEKTİĞİM ÇİLENİN SEBEBİ BUDUR.bi yerde okumuştum hoşuma gitti sizlede paylaşmak istedim
en ufak bir faydam olduysa ne mutlu bana. Senin adına o kadar sevindim ki :) Hayatta ölümden başka her şeye bir çözüm var çok şükür. Paylaştığın sözde çok güzel. Durumu çok güzel özetlemiş. hiç aklımdan çıkmayacak bu söz teşekkürler. Ne zaman buhrana düşersen (ki inşallah bundan sonra hiç karamsar olmayacaksın Allahın izniyle :) ) her zaman destek olmaya hazırım inan. Canın sıkılınca mesaj yaz dertleşiriz biraz istersen.
İnşallah hepimizin tez zamanda hayırlısıyla güzel haberlerini alırız.[/QU
OTE]
Oldu gerçekten çok sağol dün doktora gittim bi ilaç verdi insülin direnciyle alakalı o kadar sarstıki mide bulantısı falan belki sende kullanmissindir glucophage gerçi pikolulara veriyolarmis sanırım senin.bi ameliyat gecirdigini biliyorum ama
Bebeğin tam olarak neden olmuyor merak ettim mazur görürsen
cevre baskısı var ama umrumda dgl gececek bugunler sende umudunu yıtırme allah buyuk cocuk sevmen hoşuma gittiBende 6,5 senedir evliyim. Evliliğimin ilk senelerinde öyle şeyler yaşadım ki maalesef çocuk istemeye bile fırsat bulumadık. Maddi olarak çok büyük bir sınavdan geçtik. (trilyonlukken 1 ekmeğe muhtaç duruma geldik) Sonra durumumuz düzeldi çok şükür. Sonra çocuk istedik fakat olmadı. Ağır bir ameliyat geçirdim yumurtalıklarımdan. Şimdi heran yumurta üretemeyebilirim. Ürettiğim yumurtalarda kalitesiz oluyor maalesef. Doktorlar çok ümitsiz benim için. 3 tane tüp bebek denedik olmadı. Ama olsun ben hiç karamsar olmadım. Allahın bir bildiği vardır illaki. Vermezse de yapacak birşey yok. Hiç olmayacak fikrinede alıştırdım kendimi. Ömür boyu kendimizi heba ederek geçiremeyiz. Bu yanlız kalacağımız anlamınada gelmez. Kalbimiz sevgi dolu olsun yeterki. Yanımızda hep birileri olacaktır inşallah.
Yeğenlerim var onları çocuklarım kadar seviyorum. Yakın arkadaşlarımın çocukları var kendi çocuğum gibi ilgileniyorum onlarla. İçimden ne geçiyorsa onlara alıp tatmin ediyorum kendimi. Öyle ki bir arkadaşımın çocuğu cicianne diyor bana. Yeğenlerim anne gibi seviyoruz seni derler hep. Allah başka yerden sevgimin karşılığını veriyor hep. Bende bulunduğum durumun tadını çıkarmaya çalışıyorum hep. Rabbim bugünümü aratmasın çok daha kötülerini yaşadım ben. Bu hayatta herşey çocuk sahibi olmak değilki. Belki olsa sakat olacak o zaman daha mı mutlu olacağız. Rabbim ne verecekse hayırlısıyla versin, hayırsızsa vermesin.
Tabi sen bir adım ötesini yaşayıp bebeğini kaybetmişsin. Eminim daha zordur. Rabbim birdaha böyle bir acı yaşatmasın inşallah. Kimseyi evladıyla sınamasın. Ama dayandığın isyan etmediğin her saniye mükafatın çok büyük olacak inşallah. neden çocuğun olmuyor bilmiyorum ama en azından 1 kere hamile kalabilmişsin yine olacaktır inşallah. Herzaman ümit vari olacağız. Bol bol dua edeceğiz. Sabırla bekleyeceğiz dünya güzeli yavrularımızı. Rabbimde hayırlısıyla verecek inşallah.
İlk yazında işe yaramaz hissettirmelerinden nefret ediyorum demişsin aile baskısı varmı?
cevre baskısı var ama umrumda dgl gececek bugunler sende umudunu yıtırme allah buyuk cocuk sevmen hoşuma gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?