Bebek Beslenmesi Anne sütü arttırmak için;

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yarabaci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
1
0
36
İstanbul
Merhaba,
Bebeğim 6,5 aylık annesütünü artırmak için çok şey denedim.En faydalısı börülce ve kurusoğan .Bu konuda sıkıntısı olanlara mutlaka denemelerini tavsiye ederim...Şimdiden bol sütler :)

Bulgur pilavı bebeğinize gaz yapar yalnız,

-Humana still-tea
-Elma Suyu
-Köfte yada et
-Tahin helvası
-Nutella
-Ayva,Armut
-Çay-pötibör bisküvi

bunlar dolu dolu arttırır sütlerinizi :1:

ben ne yedşysem fayda etmedi et yemekten gut lacaktım az kalsın sonra farkettim ki pazartesi günleri sütüm artıyor.. çünkü hafta sonu hep geziyoruz.. kısacasıbenim sütümü arttıran tek şey geziptozmak eğlenmek.. tabi börülceye bayılırım bu bahaneyle yiyebilirim :D

incir yiyin, rezene çayı için bebeğiniz gazlı ise çok faydası oluyorona. bulgur pilavı kesinlikle ve su tüketin bol miktarda.

sık sık emzirmek ve bol su içmek ayrıca fırsat buldukca uyumak.

Son düzenleme:
benim 10.5 aylık bir oğlum var. ilk aydan sonra maalesef sütüm azaldı ne yaptıysam artmadı zorluklarla mama takviyeli ancak 8 ay emdi. formda gezerken bir annenin aktarlarda satılan bira mayasını (1 tatlı kaşığı sanırım) pekmezle karıştırıp yediğini okudum. şimdi bebeğini emzirdiği gibi uyku aralarında da sütünü sağıyormuş. oğlumu emziremediğim için çok üzülmüştüm ama ikinci bebeğimde kesinlikle deneyeceğim. inş sütünüz artarda mama denen illete bulaşmadan büyütürsünüz bebişlerinizi:)

:59:Yapmadığım sey kalmadı.artık sinirlerimde bozuldu.ne yapsam sütüm artmıyor.olanıda kalıtesız sanırım.kilo alımından belli.Bu bira mayası yas hamur mayasında olanmı.yoksa baska bir ürünmu.

ayzem hiç okunmuyor msjın,rengi çok kötü.
süt artsın diye yapmadığı kalmıyor.hergün humana,rezene,ısırgan çayı,dere otu,helva.ama anlamıyorum.geçen hafta çok güzel sütüm vardı.bu hafta resmen boş göğüslerim.mama vermek zorunda kalıyorum arada.

kırmızı yapım bari:34:sütüm dolu dolu yetıyor hatta artıyor çiçeklerimin dibine döküyorum diyen arkadalarım var.bazen düşünüyorum bende ne eksık onda ne fazla.annel,min yetersız olduğunu bile düşünmeye basladım,anlıycanız tırlatmaya azcuk kaldı.

ben de kuzenimle aynı haftad doğum yaptım.o bi göğsünü emzirirken diğerinden akp giiyor,çocuğu uğraşmıyor bile,resmen ağzına kendiliğinden akıyor.benim kuzum da 2-3damla yutabilse yorgunluktan uyuyakalıyor

malt içeceği var aktarlarda yurt dısından getiriyorlar babam almıştı 5- 6 tane arada içiyorum,
benm en sevdgm sutumu arttıran boza oldu ama yaz geldi bulunmuyor artık tvde cıkan bitki proflarıda incir diyorlar bencede ii gibi çok şükür yetiyor gibi sutum en önemli şey su içmek ve dinlenmek ben ne zaman bu ikisini yapsam göğüslerm taş gibi sutle doluyor, içtiginiz suya bakın kaç lt, 3lt civarı içmeye çalışın
:3:

Son düzenleme:
normala hamur mayasıda işe yarıyor meyve suyuna bi çay kaşıgı toz maya katıp için tadı kötu ama işe yarıyor

Arkadaşlar ne yaparsanız yapın ne yerseniz yiyin ama bebeğinizi sık sık emzirmezseniz artmıyor özellikle geceleri emzirmelisiniz. Bi yerde okudum beyin gece emzirdiğin sütü baz alıp gündüz ona göre süt üretiyormuş ama tabi bunlarıda yapın yani beslenmenize dikkat edin. Bunu ilk ay mama vermiş ve bir damla sütüm olsun diye dakikalarca sütünü sağan bir anne olarak tavsiye ediyorum ilk aydan sonra bebeğime mama vermeyi doktor tavsiyesi ile bıraktık inşallah darısı sizlerinde başına :))

Back
X