Anne sütü bağış

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
133
Merhaba hanimlar . Bebegim 3.5 aylik ve meme reddinden dolayi sutumun azalmasiyla beraber emzirmeyi biraktim her yolu denemis olmama ragmen. Sosyal medyada dun aksam oturdugum sehirde sutunu bagislamak isteyen bir kadinla iletisime gecip sutleri alabilecegimi soyledim sagolsun yardimci olacagini ve verecegini soyledi ama aklimda turlu turlu sorular belirdi dunden beri ya kadinda anne sutunden bebege gececek hastalıklar mevcutsa diye. Sizce almasam mi?
Almasam kadina ne diyecegim ne gerekce sunacagim . Ama diyorum ki kendi bebeginide emziriyor belliki oyle bir hastalik tasisa neden kendi bebegini riske atsin diyorum. Degerli yorumlarinizi acil bekliyorum

anne sutu kadar hicbisey iyi olamaz ama kadini tanimiyorsunuz. sigara olabilir alkol olabilir ilac kullaniyor olabilir. tanidiginiz biri olsa olabilir belki ama... mama vermeyi dusunmediniz mi?
Ayrica birazdan burasi sut kardes muhabbeti ile de dolacak ve konunuz dine karisacak kapanacak.

Muhattabınız 1 yıldır emziriyorsa, bebeğiniz o sütü içemez. Sizin sütünüz, sizin bebeğinizin tükürük salgılarıyla şekillenir, istediği vitamin mineral ve besin değerleri sağlanır. Karşıdaki kişi de aşağı yukarı bebeğinizin ayı kadar emzirmiş olmalı.
Bir diğer nokta güvenilir olup olmadığı sorunu. Süt bankasından alınsa belki gerekli testler yapılmıştır ya da depolama ona göre ypaılmıştır. Bu şekilde temizlikten emin olunamaz. Ben de 1 yıldır emziriyorum bu şartlar altında başkasının sütünü kullanmazdım bebeğime. Bir de aylar sonra bebekler tekrar meme alabilirler. 3-4-5 ayları meme reddinin tavan yaptığı dönemlerdir. Forumlara bakarsanız hep anneler bu dönemde bebeğim memeyi reddetti der. BEbek etrafı görür tanır memeden kopmak ister. Israrla emzirmek gerekir. Ben de yaşadım ama 5. Aydan sonra düzeldi. Annelerin hatası bu aylarda emsirmeyi kesmektir. Aslında süt azalmaz. Bebek emdikçe gelen bir şeydir. Boş olduğunu düşünüyorsanız bile Emzirin. 1-2 hafta sonra göğüsleriniz dolmaya başlar.

anne sutu kadar hicbisey iyi olamaz ama kadini tanimiyorsunuz. sigara olabilir alkol olabilir ilac kullaniyor olabilir. tanidiginiz biri olsa olabilir belki ama... mama vermeyi dusunmediniz mi?
Ayrica birazdan burasi sut kardes muhabbeti ile de dolacak ve konunuz dine karisacak kapanacak.
Zaten sadece mama ile gidiyoruz suan

Muhattabınız 1 yıldır emziriyorsa, bebeğiniz o sütü içemez. Sizin sütünüz, sizin bebeğinizin tükürük salgılarıyla şekillenir, istediği vitamin mineral ve besin değerleri sağlanır. Karşıdaki kişi de aşağı yukarı bebeğinizin ayı kadar emzirmiş olmalı.
Bir diğer nokta güvenilir olup olmadığı sorunu. Süt bankasından alınsa belki gerekli testler yapılmıştır ya da depolama ona göre ypaılmıştır. Bu şekilde temizlikten emin olunamaz. Ben de 1 yıldır emziriyorum bu şartlar altında başkasının sütünü kullanmazdım bebeğime. Bir de aylar sonra bebekler tekrar meme alabilirler. 3-4-5 ayları meme reddinin tavan yaptığı dönemlerdir. Forumlara bakarsanız hep anneler bu dönemde bebeğim memeyi reddetti der. BEbek etrafı görür tanır memeden kopmak ister. Israrla emzirmek gerekir. Ben de yaşadım ama 5. Aydan sonra düzeldi. Annelerin hatası bu aylarda emsirmeyi kesmektir. Aslında süt azalmaz. Bebek emdikçe gelen bir şeydir. Boş olduğunu düşünüyorsanız bile Emzirin. 1-2 hafta sonra göğüsleriniz dolmaya başlar.
Kadinin bebegi 4.5 aylik sutleri aralik ve ocaga aitmis. Peki sizce ne gerekce ile alamayacagim demeliyim

Kadinin bebegi 4.5 aylik sutleri aralik ve ocaga aitmis. Peki sizce ne gerekce ile alamayacagim demeliyim
Doktora sordum bebek sütü kendi şekillendirirmiş, başkasının sütü fayda sağlamayabilirmiş falan deyin. Ebe ile görüştüm bu aylarda reddetme olurmuş ama sonra toparlanırmış tekrar denemeye başladım deyin. Haftaiçi ebe gözetimli emzireceğim. Desteğin için sağol filan deyin işte. Siz mutlaka boş da olsa emzirin lütfen bebeğinizi. Diyelim ki süt gelmiyor (olmaz ya) çocuğun ruhu doysun.

Doktora sordum bebek sütü kendi şekillendirirmiş, başkasının sütü fayda sağlamayabilirmiş falan deyin. Ebe ile görüştüm bu aylarda reddetme olurmuş ama sonra toparlanırmış tekrar denemeye başladım deyin. Haftaiçi ebe gözetimli emzireceğim. Desteğin için sağol filan deyin işte. Siz mutlaka boş da olsa emzirin lütfen bebeğinizi. Diyelim ki süt gelmiyor (olmaz ya) çocuğun ruhu doysun.
Oyle diyeyim ozaman.. mahcup olmamak icinde benegimi riske atmak istemedim. Bazen cok asiri agladiginda veriyorum inanin gulucukler saciyor yavrum

Oyle diyeyim ozaman.. mahcup olmamak icinde benegimi riske atmak istemedim. Bazen cok asiri agladiginda veriyorum inanin gulucukler saciyor yavrum
Ne güzel ya. Hep verin gülücük saçsın mutlu olsun. Benim o dönemler regl olduğumda memelerim boş olurdu sallanırdı, regl geçince şişerdi. Bir de çok reddetti benimki de kafayı geriye atar ağlardı. Pozisyondan pozisyona girdim. Yan yana yatın, üstünüze yatırın öyle emsirin. Ya da soyunun ve çıplak şekilde bebeği göğsünüZe koyun koklaşın. Sadece koklaşın. Başını okşayın. Süt hormonlarınız tetiklensin. Sakın bırakmayın. Bebiş de mutluymuş.

Bende cesafet edip kullanamazdım sanırım bu durumda. Evet mucizevi bir besin ama , olmayınca olmuyor. Mamaya devam...
Bahane konusunda bişey bulursunuz mutlaka , ya çevremdekiler onay vermiyor normal karşılamadılar ya da doktorun izni yokla kapatırsınız...

Ben olsam tanimadigim birinin sütünü asla vermezdim. Bin türlü bulasici hastalik var, ilaci var, maddesi var. Tamam anne sutu alsa daha iyi de, almayinca da eksik olmuyorlar. Bu kadar kasmaya ve bebeginizi riske atmaya deger mi? Kadina da yalan soylemek zorunda degilsiniz, ben düşündüm, esimle ve arkadaslarimla konustum vazgectim kusra bakmayin diyin gecsin.

neden red ettiği zamanlar sağmayı denemediniz

benim kızımda o aylarda red etmişti ben sağarak verdim bi süre sonra tekrar memeden devam etti 17 aylığız hala emeriz
Sutum bir iki damla geldigi icin pes ettim bende acaba sagsam cogalir mi

Canım karanlık ve sessiz ortamda emzirmeyi dene inşallah yeniden tutar.
Tanıdığın biri olsa daha iyi olur ama bu şekilde olması çok uygun değil. AIDS bile sütten geciyor Allah korusun...

Back
X