Anne sütü nasıl artar ?

kendimde işe yarayanları yazayım. uyku. ( uyumasan da uzan dinlen yani vakit buldukca) protein . malt içeçekleri( eh işte işe yarıyor gibi ) bol su. ben sut artırıcı caylar da ıctım ama bittiğinde 3 gun ıcemedm hic bisey olmadı. yanı sankı bazı seyler moral versın dıye var :) sık emzirmek. memeyı tamamen bosaltmak. ki bıttı yenısını uret desın :) ben bulgur plavının ozellıkle tavuklu ve soganlı cıddı faydasını gordum. cok fazla seylerı karıstırıp sutun esansını da etkılerse bu sefer yer gok sut olsa bebek begenmeyebılıyo. yedıgımıze kokulu seylere ozellıkle dıkkat etmek lazım.:))

Valla günde 1 kiloya yakın süt sağıyordum, lohusa depresyonu, kayınvalide-eş problemleri, yalnız başıma iki bebek derken hiç uyuyamadığım için sütüm 50 günde kesildi azalarak.

Tatlı şeyler, arkasından su içirdiği için süt yapıyor aslında yoksa şekerli olmasıyla alakası yok. Mis gibi beslenip bolca uyku ve su olursa süt bırak kesilmeyi azalmaz bile. Teşekkür ederim 🫠🫶🏻

Sağlıksız (şekerli) şeyler yiyince süt duru oluyor, nitelikli beslenince koyu
Maşallah Allah yardımcın olsun.

Uyku ve bol su artı yönde süt artımına iyi geldiğini doktorlarda öneriyor zaten. Yeni doğum yapan hangi anne uyuyor gerçekten inanması güç, bebek zaten küçük uyanması süreleri fazla ve ev işleri de derken uyumaya sıra gelmiyor. Ama süt yapması için yenen tatlılar bence kilo olarak anneye geri geliyor ve çoğu zaman süt bile yapmıyor. Avrupa ülkeleri bu işi çözmüş ben bunu bilir bunu söylerim katkı maddesi olmayan doğal ürünler keşfedip sadece süt artırımını kolaşlaştıran ürün kullanarak kendilerine iyilik yapmışlar. bizde hala tatlı yiyerek ve kilo alarak süt artışı bekliyoruz. Sonra neden doğum kilolaları gitmiyor nasıl gitsin!

Uyku ve bol su artı yönde süt artımına iyi geldiğini doktorlarda öneriyor zaten. Yeni doğum yapan hangi anne uyuyor gerçekten inanması güç, bebek zaten küçük uyanması süreleri fazla ve ev işleri de derken uyumaya sıra gelmiyor. Ama süt yapması için yenen tatlılar bence kilo olarak anneye geri geliyor ve çoğu zaman süt bile yapmıyor. Avrupa ülkeleri bu işi çözmüş ben bunu bilir bunu söylerim katkı maddesi olmayan doğal ürünler keşfedip sadece süt artırımını kolaşlaştıran ürün kullanarak kendilerine iyilik yapmışlar. bizde hala tatlı yiyerek ve kilo alarak süt artışı bekliyoruz. Sonra neden doğum kilolaları gitmiyor nasıl gitsin!

Yardımcısı (annesi, kayınvalidesi, kardeşi, bakıcısı) olanlar dinlenebiliyor ya.
Kesinlikle katılıyorum. Ekstra hiçbir şey yemedim, yapmadım. Yazın bebeklerim 6-7 aylıktı, bikinimi giyip gezdim -ki 25 kilo almıştım- kimse çocukların benim olduğuna inanmıyordu.😂 çok yemek değil, nitelikli beslenmek önemli 👍🏻

Tatlı şeyler annenin sütünü proteince fakir yapar, florası bozuk olur, bu süt bebeğin bağırsak florasını bozar
Asla onermeyiniz de yapmayınız da
Bebegim 3 ay kuvezde kaldı bu süre içinde farklı zaman ve saat aralığında sağdıgım sütümün laboratuvarda protein vs değerlerine de baktılar ona göre ek vitamin yada anne sütüne katılan eoprotein ile desteklemek için. Hiçte sorun çıkmamıştı. Zaten sürekli yaptığımı da söylemedim arada yapiyodum dedim bende googleden bulmuştum o an insan doğruluğunu yanlışlığını önemsemeyip bulduğuna sarılıyor.

Merhaba hanımlar emzirme hemşiresinin önerisi ile Milkin ürünü çıktı karşıma duyan kullanan var mı. İçeriğinde çemen otu ve şevketi bostan içerdiği için süt artışını destekliyormuş. Biraz araştırdım trenyolda memnuniyeti yüksek bir ürünmüş. Şans verilmeli mi bilemedim?
Ay benimde sütüm çok azalmıştı canım trendyolda gördüm ve aldım ben de hemen yorumları görünce ve hemen etki etti bende tek kötü yanı çemen kokusu ama içeriğini inceledim katkı maddesi yok şimdilik bebişim ve ben mutluyuz 😇

Merhabalar emziren annelere bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. Anne sütünü artırmak için neler yapıyorsunuz ?

Basit karbonhidrattan fakir Protein ağırlıklı sağlıklı beslenme
Solgar brewers yeast tablet
Galactalog damla
Boza
Bol soğanlı bulgur pilavı/kısır
Pırasa

Ev işi yapmayın sadece pratik sağlıklı yiyecekler hazırlayın. Boş yeşil salata. Haşlanmış yumurta zeytin tam buğday ekmeği ile kahvaltı.
Öğlen akşam köfte bulgur pilavı yeşil salata.
Bebeğinizle odaya kapanın emzirip uyuyun birlikte. Mis gibi. Bu günler bir daha gelmez. Ev işi bitmez 💓

Yardımcısı (annesi, kayınvalidesi, kardeşi, bakıcısı) olanlar dinlenebiliyor ya.
Kesinlikle katılıyorum. Ekstra hiçbir şey yemedim, yapmadım. Yazın bebeklerim 6-7 aylıktı, bikinimi giyip gezdim -ki 25 kilo almıştım- kimse çocukların benim olduğuna inanmıyordu.😂 çok yemek değil, nitelikli beslenmek önemli 👍🏻

Valla ben beybinin alerjisi yüzünden hiçbir şey yiyemiyordum emzirirken. Sütüm azalmadı ama hiç kilo vermedim ya ki sadece 12 kilo almıştım 6-7 kilo doğumda gitti. Kalanı kaldı. Hemi de karnımda. Bende de kimse benim olduğunu anlamıyordu oğlanın. Herkes hamileyim sanıyordu 😂😂😂

Bence genetik bu kilo işleri. Bazı insan daha meyilli oluyor. Vücut yapısı falan çok etkili.

Valla ben beybinin alerjisi yüzünden hiçbir şey yiyemiyordum emzirirken. Sütüm azalmadı ama hiç kilo vermedim ya ki sadece 12 kilo almıştım 6-7 kilo doğumda gitti. Kalanı kaldı. Hemi de karnımda. Bende de kimse benim olduğunu anlamıyordu oğlanın. Herkes hamileyim sanıyordu 😂😂😂

Bence genetik bu kilo işleri. Bazı insan daha meyilli oluyor. Vücut yapısı falan çok etkili.

Yok yok tabii ki genetik çok önemli ama mesela emziriyorum diyip günde 3 ekmek yemenin, süt olsun diye tabak tabak tatlı gömmenin bir artısı yok süt için sadece kilo yapıyor onu demek istemiştim.
Yoksa doğum kilolarını ve çatlaklarını çok anlamlı buluyorum.

Bol su 4 lt kadar. Dinlenme uyku. Emzirmek

Merhabalar emziren annelere bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. Anne sütünü artırmak için neler yapıyorsunuz ?
Sütü en çok arttıran şey emzirdilten sonra sağmak ayrıca bol su içmek düzenli uyumak ve ılık duş
Onu ye bunu ye alakası yok süt zaten bir hormon yediklerimiz ancak kilo yapıyor

Demekki oglumun doktoru bosuna 6 yil tip okumus uzmanlik almis siz daha iyi biliyorsunuz tabiki, zira ben doktorumun bana onerdigi ve faydasini gordugum seyleri yazmistim.
Bos boş bilgilerle annelik yapiyorsunuz ya cidden
Nyse siz bilirsiniz
Öğrenmeye gelişime kapatın kendinizi

Back
X