Anne sütü saklama

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
Kızlar benim oğlum premature erken doğum henüz memeye alışamadı.. Süt pompası ile sağıp sütümü dolaba koyuyorum.. Bu gece 1 de beslenme saatiydi kalktım dolaptan sütümü alış benmari usulü biberonda ısıttım.. Ama 2:15 de anca içmeye başladı.. İçimi kurt kemirdi yaklaşık 1 saat bekledi çünkü öyle hemen yiyen Bi Bebek değil sizce ne kadar beklemeli ısıtılmış anne sütü dışarı ortamda ?

Ne kadar beklemeli dersen bence hiç beklememeli hava sıcaklığına da bağlı. Ben de bu konuyu araştırıyorum ama nette güvenilir sitelerde bile söylenenler hep çelişiyor. Yarın doktoruma sorup ondan da görüş alacagım cevabı paylaşırım burda
Sağlıklı günler dilerim

Yanlış bilgi vermek istemiyorum bende ilk doğumda göğüs uçlarım yara olduğu için sütümü sağarak verdim. Buzdolabında sütünü 3 gün dondurucuda 3 ay dışarıya çıkardığında 3 saat tutabiliyorsun. Ben bu şekilde uyguladım. :KK16:

sütümü hep sagıp verdim bebeğime 1 yaşına kadar... oncelıkle temızlık şart... gerek makina gerek sen gerek bıberon ... saklama poşetleri var sutunu sağ onlara koy tarıh yazılı olsun dolapta arka taraflarda 3 gun bekleyebılır ıçırecegın zaman çıkar once ılık suya sonra daha sıcak suya koy poşetle ardından bıberone koy içir... buzluktakı sutu benım bebiş ıçmedi o yuzden hep dolabın altında durdu ... eğer bebek hemen ıçecekce oda şartlarında 2 saatten fazla bekletme... sutu çok ısıtma sonra o ısıya alışıo .... kolay gelsın... sutun kesılmemesi için mutlaka boşalttığın gogsunu 5-10 dk boş sag bebeğin bıberona alışmasın dıosan kaşıkla ver ...

Back
X