Bebek Beslenmesi anne sutu yetmiyormu kizlar yardim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gzmslck

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2014
96
13
18
35
Kizlar benim bi sikintim var bebegim surekli aglior uc aylik oldu herseysi normal bitek mamayi denemedim bugune kadar.. goguslerim yumusadi gaz yapmasin diye biseyde yiyemiyorum (çünkü bebeğim cok gazli) zaten stres oluyosun butun gun aglio cocuk galiba bu yuzden oldu.. doktoruma sormustum kilo alimi iyi demisti ama cok agliyo mamayi nede istersen demisti bende esime aldirdim bugun milupa conformil onerdi dr onu aldik.. ama nasil kyllansam bilemiyorum sadece denemek istiyorum bebegim beni emmeyi birakir diyede korkuyorum ama belki aglamalari bundandir gecer diyede umit ediyorum acikcasi.. bu mamayi hem emzirip hem yediren varmi kizlar yardim edin fikirlerinizi soyleyin hic bilmiyorum napicami..

Kilo alimi normalse doktorun neden mamayi onerdi anlamis degilim. Sutun yetiyor ki bebegin kilo aliyor, yoksa zayiflardi, kilo almazdi yada daha az kilo alirdi. Ama vermk istiyorsan da kasikla ver, cunku biberonlarin akisi hizli ve emilimi memeye gore daha kolay oldugu icin- e bebegin de akillaniyor artik :) - daha sonra hep biberon isteyecektir. O nedenele kasikla, kaynatilip sogutulmus suyla hazirladigin mamayi ver. Bebegin yutmakta zorlaniyorsa emzik kullanabilirsin.

Yine de icin rahat olsun, ne sanslisin 3 ay emzirebilmissin, ben o kadarini bile yapamadim. 2 aylik oglum var ilk haftadan mamaya basladik, sonra doktorum sutumun artmasi icin mamayi kesmemi soyledi, e ben azaltmaya calistikca cevremdeki insanlar surekli beni, ac birakarak cocuga iskence yapmakla sucladi, o kadar agir geldi ki anlatamam, sutum de artmadi zaten simdi oglum keyfi geldi mi emiyor hala ama cogunlukla mamayla besliyorum. Hala sucluluk duygusu icindeyim ac birakarak iskence mi yaptim, ya da cevremdeki insanlar azicik destek gosterselerdi sutum artar miydi bilmiyorum, hayatimin en mutsuz aylarini geciriyorum.

O nedenle sen keyfini cikar, bu arada doktorun olcu verdi mi, cunku mama anne sutune gore daha cok tok tuttugu icin belirli bir olcude verilmesi lazim, yoksa sutunu kesebilir (bana soylenen 15 ml maksimum 30 ml, her emzirmeden sonra), eger pompaliyorsan mama verdigin surece daha sik pompalaman gerekebilir.

3 ay emzirmissin ne guzel masallah, insallah daha cok emzirirsin...

Kizlar benim bi sikintim var bebegim surekli aglior uc aylik oldu herseysi normal bitek mamayi denemedim bugune kadar.. goguslerim yumusadi gaz yapmasin diye biseyde yiyemiyorum (çünkü bebeğim cok gazli) zaten stres oluyosun butun gun aglio cocuk galiba bu yuzden oldu.. doktoruma sormustum kilo alimi iyi demisti ama cok agliyo mamayi nede istersen demisti bende esime aldirdim bugun milupa conformil onerdi dr onu aldik.. ama nasil kyllansam bilemiyorum sadece denemek istiyorum bebegim beni emmeyi birakir diyede korkuyorum ama belki aglamalari bundandir gecer diyede umit ediyorum acikcasi.. bu mamayi hem emzirip hem yediren varmi kizlar yardim edin fikirlerinizi soyleyin hic bilmiyorum napicami..
Bende o mama dan kullandim ogluma ama tadi biraz acimsiymis oyle diyolar 2 veya 3 kez verdim sonra icmedi.Benimde sutum yetersiz oldugu icin hem emzirdim hem mama verdim.Kaşikla deneyin bencede olmazsa şırınga ile verin

benim kızımda sarılık olduu bu yüzden dr mama ver dedi biberona alıştı memeyi red ediyordu bugün aç bıraktım biraz memeyi aldı ama doymadı haliyle arkasaından mama verdim .ediği için mi ne bilmiyorum ama meme aldıktan sonra mama çok tehlikeli gelmedi en azından bana :)

Ağlaması gazdandır buyuk ihtimal. Kilo alımıda normal diyorsunuz demek ki sutunuz yetiyor.
Kaç defa kakasını yapıyor günde ?

İncir ve bol bol su içmeyi deneyin.

merhaba benim oğlum sarılık oldugu için ve emmeye gücü yetmediğinden mamaya başlamıştım biz kaşıkla yedirdik mamayı böylece emmeyi bırakmadı,size tavsiyem önce anne sütünü verin midesi dinlensin mama verin ama çok değil mesela 30 cc yada 40 cc kadar eger uyursa bilin ki açmış karnı doymuş yok hala uyumuyorsa bence gazdandır,bide çişini takip edin bezi çşli olan bebeğin karnı toktur demişti doktorum.

Kızlar bigun doktora gittik bebegimin kilo alimi masallah gayet iyiymis mamaya gerek yok diyor dr zaen biberonuda almamisti mamayi icirememistim.. aglamalari tam gaz devam ediyo doktorda kolik diyo yine bes ay bazen yedi ay sürebilir diyo napicam bilmiyorum okadar surerse yandim demektir.. yazdiklariniz icin tesekkurler kolik okadar surermi suren varmi biliyomusunuz bebek bes aylikken ali aylikkende her uyanik oldugunda aglarmi surekli ne dusunuyosunuz napicam kizlar valla cok.korkuyorum anlamaktan sesi kisildi bebegimin..

cnm bnm kızım da devamlı aglıodu gaz sanıoduk cok huzursuzdu ama sonra ıdrar tahlılı yaptırdık kızıma ıdrar yolu enfeksıyonu varmıs antıbıyotık surup kullandık gectı artık aglamıo oyle

cnm bnm kızım da devamlı aglıodu gaz sanıoduk cok huzursuzdu ama sonra ıdrar tahlılı yaptırdık kızıma ıdrar yolu enfeksıyonu varmıs antıbıyotık surup kullandık gectı artık aglamıo oyle

Valla canim uc kez idrar testi yapildi ucude temiz cikti.. gaz ya belli cunku agladikca gaz cikartiyo bebegim ama nezaman gecicek nasil gecicek bilmiyorum..

bebeğinizin kilo alımı normalse mamaya gerek yok. diğer problemlerine yönelin. gaz için özellikle ayaklarınıı sıcak tutmalısınız. yalnızca emzirdikten sonra değil emzirmeden önce de gazını çıkarmalısınız. var olan gazın üzerine bir de süt gelince o bebek çıldırır.o gazı çıkarmak artık daha da imkansızlaşır. yani hem emzirmeden önce hem de sonra gaz çıkarmalısınız.bir öneri: bebeğinizin karnına elma yağı ile masaj yapın. elma yağını bir tabağın içinde sıcak suya oturtarak hafif ısıtın. sıcak bir ortamda bebeğinizin karnını açıp bu yağ ile masaj yapın.rahatlayacaktır. elma yetişkinlerde de gaz çıkarmayı kolaylaştıran bir besindir.
gaz problemi olan bebeklerde zamanla kabızlık problemi de başgösterir. yalnızca anne sütü vermiyorsanız mamadan sonra bir iki çay kaşığı kaynamış soğumuş su içirebilirsiniz.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

bebeğinizin kilo alımı normalse mamaya gerek yok. diğer problemlerine yönelin. gaz için özellikle ayaklarınıı sıcak tutmalısınız. yalnızca emzirdikten sonra değil emzirmeden önce de gazını çıkarmalısınız. var olan gazın üzerine bir de süt gelince o bebek çıldırır.o gazı çıkarmak artık daha da imkansızlaşır. yani hem emzirmeden önce hem de sonra gaz çıkarmalısınız.bir öneri: bebeğinizin karnına elma yağı ile masaj yapın. elma yağını bir tabağın içinde sıcak suya oturtarak hafif ısıtın. sıcak bir ortamda bebeğinizin karnını açıp bu yağ ile masaj yapın.rahatlayacaktır. elma yetişkinlerde de gaz çıkarmayı kolaylaştıran bir besindir.
gaz problemi olan bebeklerde zamanla kabızlık problemi de başgösterir. yalnızca anne sütü vermiyorsanız mamadan sonra bir iki çay kaşığı kaynamış soğumuş su içirebilirsiniz.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

Onerileriniz icin cok tesekkurler elma yagini kullabiyorum ama cok kisa bi sure rahatliyo sonra gene tam gaz devamm.. valla bukadar gaz sanırım hic gecmicek hep baki kalicak korkuyorumm..

Back
X