Kilo alimi normalse doktorun neden mamayi onerdi anlamis degilim. Sutun yetiyor ki bebegin kilo aliyor, yoksa zayiflardi, kilo almazdi yada daha az kilo alirdi. Ama vermk istiyorsan da kasikla ver, cunku biberonlarin akisi hizli ve emilimi memeye gore daha kolay oldugu icin- e bebegin de akillaniyor artik :) - daha sonra hep biberon isteyecektir. O nedenele kasikla, kaynatilip sogutulmus suyla hazirladigin mamayi ver. Bebegin yutmakta zorlaniyorsa emzik kullanabilirsin.
Yine de icin rahat olsun, ne sanslisin 3 ay emzirebilmissin, ben o kadarini bile yapamadim. 2 aylik oglum var ilk haftadan mamaya basladik, sonra doktorum sutumun artmasi icin mamayi kesmemi soyledi, e ben azaltmaya calistikca cevremdeki insanlar surekli beni, ac birakarak cocuga iskence yapmakla sucladi, o kadar agir geldi ki anlatamam, sutum de artmadi zaten simdi oglum keyfi geldi mi emiyor hala ama cogunlukla mamayla besliyorum. Hala sucluluk duygusu icindeyim ac birakarak iskence mi yaptim, ya da cevremdeki insanlar azicik destek gosterselerdi sutum artar miydi bilmiyorum, hayatimin en mutsuz aylarini geciriyorum.
O nedenle sen keyfini cikar, bu arada doktorun olcu verdi mi, cunku mama anne sutune gore daha cok tok tuttugu icin belirli bir olcude verilmesi lazim, yoksa sutunu kesebilir (bana soylenen 15 ml maksimum 30 ml, her emzirmeden sonra), eger pompaliyorsan mama verdigin surece daha sik pompalaman gerekebilir.
3 ay emzirmissin ne guzel masallah, insallah daha cok emzirirsin...