Anne sütü

Merve-81

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2016
401
220
23
31
Kizlar selamun aleykum.
Ben isvicrede yasiyorum. Bebegin dün 2 aylik oldu. Emziriyodum aslinda... ama bebegim emmiyo artik. Ya agizinda sakiz gibi gebeliyo ya bagiriyo yada kendini geri itiyo... o yüzden de doymuyo... uyuyamiyo... bugün aksam üstü önce biraz emzirdim yine bagirmaya basladi. 30 ml kadar sagip verdim ve hemen bitirdi sesi cikmadan. Sürekli olmasada günde 1-2 defa sagip vermeyi düsünüyorum. Doysun rahat etsin yavrum. Sütüm var hamd olsun. Yanli sorum su... kurban bayramina izine gidecem. Istanbulun sicakligi da malum. Evden emzirip ciksam... yanimada sagip alsam o süt ne kadsr dayanir? Ne yapmam nasil yapmam gerekir? Sanirim dondurucuda 3 ay dolapta 3 gün duruyo ama sagip yanima disari aldigim nasil olcak??

Cok tesekkür ederim simdiden ☺

normalde oda sicakliginda 5-6 saate kadar dayaniyor ama disari cikinca mumkun mertebe 1 max 2 saat tutulabilir bu sicakta.sicakligi sogugu onleyici mama cantalari var onlardan edinip sutu koruyabilirsin

Biberon için termos kaplar var sıcaklığı muhafaza ediyor onlardan bi tane alabilirsin . Ben biberonla yanıma sütümü alınca çantamın termoş bölümüne koyuyordum

Ben de bu konuyu doktoruma sordum buzlukta 3 ay dolapta 24 saat oda sıcaklıgında 4 saat dedı bence yanına dondurulmus sut al onu kullan canım acıkınca sıcak suyun ıcınde benvari usulu ısıtır ıcırırsın

Bebeklerle ilgili okuduğum bir kitapta ısıyı koruyacak şekilde muhafaza edin diyordu. Yani termos olabilir, buz küpleri olabilir vs. Bir de eğer emerken aıkıntı çıkarıyorsa süt bebeğin istediği miktarda ve hızda gelmiyor olabilir. Benim oğlumda bazen öyle yapıyor, hatta eğer o memede ısrarcı olursam bir süre sonra memeyle kavga etmeye başlıyor. :) eğer diğer mememde süt varsa onu veriyorum, yoksa seninki gibi önceden sağdığım süt veriyorum. Bir de tavsiyem madem biberon vereceksin (eğer kullanmıyorsan) anti-kolik yavaş akımlı biberon ağızları var, ondan kullanman. Öbür türlü bir süre sonra meme reddi olabiliyor (memede sütü elde etmesi çaba gerektiriyor)

Biberon daha akışkan, memeden süt gelmesi için daha çok efor sarfetmesi gerekiyor o yüzden çığlığı basıp biberon beklemek daha kolay geliyor.
Biberonla meme arasındaki uç farkı da bu durumu etkileyebilir biberonu daha rahat kavrıyor olabilir.
Sütü dışarda taşımak için buz aküsüyle beraber taşıyabilirsin en azından birkaç saat kazandırır.

Tesekkür ederim kizlar. Biberin büyüklügünde canta aldim. Ici aluminyum folyo renginde. Sicagi sicak sosguk olani bir müddet daha soguk tutuyor.

Bebegin dilinde pamukçuk olabilir ya da gazi varken emzirdiysen o yuzden kendini geriyor olabilir.

Disarinin sicakligini goze alirsan sagdiktan sonra dolaba koy iyice sogusun o aldigin cantaya da koyar oyle tasirsin. Verecegin zaman baktin soguk hemen bi cafeden sicak su iste bi kase icine oturt 2 dk da icilecek kivama gelir. Ben hep oyle yapardim. Nerde nere denk geldi hemen "afedersiniz corba kasesinin yarisinda sicak su alabilir miyim bebegin mamasini ilitacagim da" derdim herkeste yardimci oldu sagolsun.

Disarinin sicakligini goze alirsan sagdiktan sonra dolaba koy iyice sogusun o aldigin cantaya da koyar oyle tasirsin. Verecegin zaman baktin soguk hemen bi cafeden sicak su iste bi kase icine oturt 2 dk da icilecek kivama gelir. Ben hep oyle yapardim. Nerde nere denk geldi hemen "afedersiniz corba kasesinin yarisinda sicak su alabilir miyim bebegin mamasini ilitacagim da" derdim herkeste yardimci oldu sagolsun.
Iyi fikir tesekkür ederim. :)

Back
X