Benim sütüm de az olduğundan bebeğim kilo almıyordu ve mecburen mamaya başladık. Sütü arttırmak için herşeyi denedim neredeyse, yaklaşık 6 hafta sonra mamayı kesebildim. Kendi deneyimime dayanarak şunu söyleyebilirim günde en az 3 lt sıvı tüketmek, uyumak ve pompa ile düzenli olarak sağmak dışında hiç bir şey kar etmedi bana. Sık sık emzirmek de faydalı aslında ama benim bebeğim memede uyuduğundan aslında çok ememediğini farkettim (emzirmeden önce ve sonra tartarak ne kardar emdiğini takip etmeye başlayınca anladım bunu) Bebek ememiyorsa süt memede kalıyor ve zaten tüketilmiyor diye vücut yenisini üretmiyor, böyle böyle azalıyor. O yüzden memedeki süt düzenli olarak pompa ile boşaltılmalı. Özellikle pompa ile süt arttırmak için önerilen bir yöntem de şu 3 gün size yardımcı olacak biri ile eve kapanıp sürekli süt sağıyorsunuz, emziriyorsunuz ya da uyuyorsunuz.
Uyumak dışında göğüsler hiç boş kalmamalı yani :) Bu yöntem ciddi oranda arttırıyor. Bir de aynı saatlerde bebeği besliyorsanız yani bir düzeniniz varsa bu da işe yarıyor vücut bir süre sonra ne zaman ne kadar süt üreteceği mesajını almış oluyor.
Ben de çok uğraştım bu süt meselesi ile ve hala uğraşıyorum ama inanın vazgeçöeyince oluyor.