anne sutu

ankaraankara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
8
0
36
Ankara
merhaba arkadaslar kizim 2.5 aylik oldu bi ara sutum az diye mama vermeye basladim ama baktim sutum gittikce azaliyor simdide sik sik emzirmeye calisiyorum mamayi azalttim bi kac gundurr cok uzuluyorumm sutum yok diyee doup doymadiginida bilmiyorumm bana fikir verirmisizizzzz :(((

Ben doğduğundan beri mama veriyorum ama önce emzirip sonra mamayı veriyorum.Özellikle geceleri daha çok emzirmeye çalış ki süt üretimin artsın.Süt yapıcı her şeyi denedim o konuda fikir veremeyeceğim çünkü ne yediysem ne içtiysem hiçbişey fayda etmedi mamasız besleyecek kadar.Sadece kara lahana da gözle görülür fark oldu sütüm de.Ve kafana takma taktıkça tamamen azalır benim öyle olmuştu ne zaman ki kafama takmayı bıraktım o zaman biraz daha arttı sütüm

bebeğinin kilo alımında bir srun yoksa mama verme. beslenmene dikkat et. 2 saatte bir emzir. sütün artacaktır. mama elimiin altında bu kadar kolay erişilebilir olduğu sürece süt srunu hep varolacaktır. süt ne kadar giderse o kadar üretiilr. kızın mamayla doyup sütü az içerse sütün az üretilir.

Anne sütü dışında birşey vermeyin. Günde en az 2lt su için . Ne kadar çok mama verirseniz sütünüz aynı oranda azalacaktır , çocuk mamayı alıp doyduğu ve süte ihtiyaç duymayacağı için. En değerli zamanlar anne sütü için ve en zahmetsizi bu. Gerekirse süt artırıcı malt içeçekleri alabilirsiniz Milkway gibi ama bebeğinizi mamaya alıştırmayın anne sütü varken ileride çok pişman olursunuz.

mama yi gunde 1 biberon veriyorumm o da gece yatarkenn cunku emince doyup doymadigini bilmiyorum surekli istiyoo doymuyo gibi geliyo gecede uyanmiyo 5-6 saat .. gunde 4 lt su iciyorum rezene falan ama yinede cok sutum yokkk :(((

merhaba, bol bol dut kompostosu yap iç ve günde 3-4 bardak naturpy milk tea kullan ikiniz içinde başarı kaçınılmaz olacaktır

Benim sütüm de az olduğundan bebeğim kilo almıyordu ve mecburen mamaya başladık. Sütü arttırmak için herşeyi denedim neredeyse, yaklaşık 6 hafta sonra mamayı kesebildim. Kendi deneyimime dayanarak şunu söyleyebilirim günde en az 3 lt sıvı tüketmek, uyumak ve pompa ile düzenli olarak sağmak dışında hiç bir şey kar etmedi bana. Sık sık emzirmek de faydalı aslında ama benim bebeğim memede uyuduğundan aslında çok ememediğini farkettim (emzirmeden önce ve sonra tartarak ne kardar emdiğini takip etmeye başlayınca anladım bunu) Bebek ememiyorsa süt memede kalıyor ve zaten tüketilmiyor diye vücut yenisini üretmiyor, böyle böyle azalıyor. O yüzden memedeki süt düzenli olarak pompa ile boşaltılmalı. Özellikle pompa ile süt arttırmak için önerilen bir yöntem de şu 3 gün size yardımcı olacak biri ile eve kapanıp sürekli süt sağıyorsunuz, emziriyorsunuz ya da uyuyorsunuz.
Uyumak dışında göğüsler hiç boş kalmamalı yani :) Bu yöntem ciddi oranda arttırıyor. Bir de aynı saatlerde bebeği besliyorsanız yani bir düzeniniz varsa bu da işe yarıyor vücut bir süre sonra ne zaman ne kadar süt üreteceği mesajını almış oluyor.
Ben de çok uğraştım bu süt meselesi ile ve hala uğraşıyorum ama inanın vazgeçöeyince oluyor.

Back
X