Bebek Beslenmesi Anne sütü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

siderolites

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
4.809
3.578
448
mehabalar , ben 3 ay önce ikinci kızımı dünyaya getirdim , sadece anne sütü ile besliyorum fakat kilo alımı kafamı karıştırıyor , 3700 g doğdu 3 gün sonra3450g oldu doktor normal dedi, 1. Ay 4500 2. Ay 5150 3. Ay 5700 oldu, son 2 ay 600 g civarı kilo aldığı için moralim bozuluyor doktor iyi görünüyor dedi hareketli ve uykuları düzenli , aç kalsa uyumaz diye düşünüyorum sütüm de çok bir türlü anlamıyorum kafamda soru işareti kalıyor , büyük kızımı 28 ay emzirdim o da aynı kiloda doğdu 2. Ay 600 3. Ay 900 g almıştı, sizce ne yapmalıyım eski doktorum olsa zorla mamaya başlatırdı ama şuan ki doktorum çok önemsemiyor kızım zayıfta görünmüyor çünkü , bilemedim şu panik annenin yüreğine bir su serpin arkadaşlar

600 grm az degilki cnm demekki yetiyo sütun benim ilk cocugumda 400 grm almisti doktor yinede sut dedi ama cok agliyodu bir gun mama verdim uyudu acmis kuzucum megerse icine sinmiyosa gece 1 kere mama verebilirsin takviye olsun diye

Kilosu iyi bence. Aç kalsa sütünüz yetmese huzursuz olur zaten belli eder. Kardeş bile olsa her çocuğun gelişimi farklıdır.

Bebeğinizin kilo alımları gayet normal, şu an hareketli dönemleri de başlamış az kilo alması normal, sütünüz varsa lütfen mama falan vermeyin, en ufak şeyde mamaya yönlendirecek drlardan da uzak tutun bebenizi. Ayrıca büyüme ve gelişmede bireysel farklılıklar vardır, kardeş bile olsalar farklı şekilde geçebilirşer bu dönemi. Bolca emzirin, memedeki tüm sütü boşaltmaya çalışın çünkü kilo yapan yağlı kısım sonda.

Bebeğinizi güle güle büyütün

600 grm az degilki cnm demekki yetiyo sütun benim ilk cocugumda 400 grm almisti doktor yinede sut dedi ama cok agliyodu bir gun mama verdim uyudu acmis kuzucum megerse icine sinmiyosa gece 1 kere mama verebilirsin takviye olsun diye
Benim ilk kızım ilk 3 gün aç kalmış ben anlamamıştım hep ağlamıştı uyumamıştı doktor aç olduğu için dedi ama ilk doğumda sür geç gelirmiş devam et düzelir dedi şükür 28 ay emdi kilosu da hep iyiydi şimdi de öyle , şimdi minik kızımda güzel uyuyor hatta gece 5-6 saat kesintisiz uyuyor aç kalsa uyumaz diye düşünüyorum çok hareketli acaba ondan mı almıyor diye düşünüyorum doktor olabilir dedi

Ben hiç bilgili değilim ama geçen bi fbook grubunda şey okudum.
Eğer süt çoksa yağlı kısım geride kalıp bebek ona gelmeden doyuyormuş. Ön süt fazlası mı ne diyorlar. Kilo alımı da az oluyormuş.
Pompayla biraz boşaltıp öyle emzirmeyi önermişlerdi.
Bir araştırın isterseniz.
Ha kilo alımı bile bence normal gerçi.

Bebeğinizin kilo alımları gayet normal, şu an hareketli dönemleri de başlamış az kilo alması normal, sütünüz varsa lütfen mama falan vermeyin, en ufak şeyde mamaya yönlendirecek drlardan da uzak tutun bebenizi. Ayrıca büyüme ve gelişmede bireysel farklılıklar vardır, kardeş bile olsalar farklı şekilde geçebilirşer bu dönemi. Bolca emzirin, memedeki tüm sütü boşaltmaya çalışın çünkü kilo yapan yağlı kısım sonda.

Bebeğinizi güle güle büyütün
Aynen çok hareketli 1. Ay kontrolünde küçük diye bunu asla yalnız bırakma düşer en kısa sürede döner dedi hakkaten 2,5 aylıkken dönmeye başladı kalkmaya çalışıyor bildiğin mekik çekiyor heralde ondan kilo almıyor acıkınca fena ağlıyor emiyor uyuyor aç kalsa bağırır , şimdi bugün süt sağma makinasına başlayacağım bazen göğsüm ağrı yapıyor hem tam boşaltacağım senin dediğin gibi zaten 1 ay sonra işe başlayacağım o Zaman kullanacaktım ama önden bir başlayayım bakalım

Ben hiç bilgili değilim ama geçen bi fbook grubunda şey okudum.
Eğer süt çoksa yağlı kısım geride kalıp bebek ona gelmeden doyuyormuş. Ön süt fazlası mı ne diyorlar. Kilo alımı da az oluyormuş.
Pompayla biraz boşaltıp öyle emzirmeyi önermişlerdi.
Bir araştırın isterseniz.
Ha kilo alımı bile bence normal gerçi.
Evet benim 2. Çocuğu ama bilmiyordum yeni öğrendim şimdi bir arkadaş yazmış aynen makinayla çekeceğim bugün biberonla veririm sütümü günde 1-2 kere sonra emziririm süt tam bir boşalsın hem ağrı yapıyor bazen o da geçer

Sutun yyeterli bence ac kalsa aglar. İlk uc gun kilo vermesi normal odemli oluyorlar .kimisinin yagli sutu oluyor kilo aldiriyor. Sutun miktari iyi sanirim cok yagli degil. Sutunu yagkandurmayi dene. İsirgan otu cayi yaglandiriyir 25 gun kullanip ara ver. Nettede arastir neler tapabilirsin diye

Aynen çok hareketli 1. Ay kontrolünde küçük diye bunu asla yalnız bırakma düşer en kısa sürede döner dedi hakkaten 2,5 aylıkken dönmeye başladı kalkmaya çalışıyor bildiğin mekik çekiyor heralde ondan kilo almıyor acıkınca fena ağlıyor emiyor uyuyor aç kalsa bağırır , şimdi bugün süt sağma makinasına başlayacağım bazen göğsüm ağrı yapıyor hem tam boşaltacağım senin dediğin gibi zaten 1 ay sonra işe başlayacağım o Zaman kullanacaktım ama önden bir başlayayım bakalım
İçini ferah tut canım bu endişeler normal hepsi geçti başımızdan :) senin ufaklık baya bi hareketliymiş iyi bile kilo almış ;)

Evet süt sağmaya başla bence de hem kenarda stoğun olur hem de rahatlarsın

Kafani bosuna bulandirma canim. Iyi bebegin. Bunyeyle alakali biraz da. Her cocugun kilo alimi ayni olmuyor. Benim bebis de dunyalari yiyor, kati gidaya geceli cok oldu ama dogdugundan beri oyle aman aman bir kilo alimi yok. Saglikliysa kafana takma ki doktor soyler zaten.

Sutun yyeterli bence ac kalsa aglar. İlk uc gun kilo vermesi normal odemli oluyorlar .kimisinin yagli sutu oluyor kilo aldiriyor. Sutun miktari iyi sanirim cok yagli degil. Sutunu yagkandurmayi dene. İsirgan otu cayi yaglandiriyir 25 gun kullanip ara ver. Nettede arastir neler tapabilirsin diye
Rezene içiyordum ısırganı bilmiyordum ona da başlayayım teşekkürler

Back
X