Merhaba,
Benim oğlum 50 günlük.Anne sütü yetersizliği nedeniyle doğumdan sonra 4. gün 1 hafta kadar hastanede yatmak zorunda kaldım.Sezeryan sonrası bebeğimi emzirir emzirmez meme başımda çatlaklar oluştu.Her emzirme çok ağrılı oluyordu.ilk 4 gün 40 dakika kadar emiyordu bebeğim.Beslendiğini sanıyordum.Günde 4 kez kaka yapıyordu.Ama idrarını yapmadığını anlayamamıştık.
Hastanede bebeğime serum taktılar ve mamaya başlamak zorunda kaldım.İLk gün göğüs pompası aldım(lansinoch). İlk defa onunla sağınca sütümü görmüştüm.her iki memeden toplam 50cc ancak çıkıyordu o zamanlar.hastanede 4 saatte bir önce bebğimi emziriyor sonra süt sağıyordum.Human still tea, malt içecekler, lohusa şerbeti, bulgur pilavı, üzüm suları, bol bol su içtim.Ama sütümün miktarında belirgin bir artış olmadı.Hastaneden çıkınca cerrahpaşa sağlam çocuktan takipli olmaya başladım.Oradaki hemşire sayesinde bebeiğimi nasıl emzirmem gerektiğini öğrendim.iki saatte bir alarm kurup bebeğimi zorla uyandırıp emziriyordum.Bir ay sonunda mükafatımı zlmıştım.bebeğim 1200gr almıştı.Günde 1 kez mama veriyordum 60cc kadar.Sonra onu da bıraktım.
2. ayda rezene, anason, kimyon, çörekotu karışımından oluşan çaydan (aktarlarda süt arttırıcı olarak yapılıyor) günde bir kez tüketiyordum.sütümün biraz daha arttığını hissettim.
Ansak son bir haftadır soğuk algınlığı nedeniyle yaptığım ıhlamur benim dönüm noktam oldu.ıhlamur , tarçın karanfil elma kabuğunu kaynatıp günde 2-3 bardak içiyorum.Hem tadı güzel hem de bebeğimi emzirsem dahi göğüslerim öğle şişiyor ki sağmak zorunda kaıyorum.tek göğsümden eskiden 25cc gelirken şimdii 150cc sağıyorum. SIK SIK EMZİRME + KARaNFİL VE TARÇIN mucizesi kesinlikle tavsiye ederim.
Sütüm artınca bir aydır meme ucumda düzelmeyen çatlaklarım da tamamen geçti.