anne sütünü arttırmak için besin önerisi, yardım :(

nihaldemir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
124
85
48
oğlum doğduğunda yoğun bakımda kaldı 20 gün. reflü oldu diye damarından beslendi. benimde üzüntüden bütün sütüm gitti. şimdi günde 40 cc ya geliyor ya gelmiyor. sürekli emzirmeye çalışıyorum. emiyor süt gelmediğinden açlıktan ağlıyor mama verince doyup uyuyor. çok üzülüyorum. doğduğundan beri nerdeyse hiç anne sütü almadı. süt gelirken sağdıklarımı yoğun bakımda hazırlayıp hazırlayıp kusunca gerisini atmışlar. çok üzülüyorum. . sütümü nasıl arttırabilirim ? Böyle sadece mamayla nasıl büyüyecek bu çocuk? öyle çok da içmiyor mamayı.... kilo alımı çok az günde belki 10 gr...

canım benim sakin kal önce.. düşündükçe kendini yıpratıyorsun bebeğine de zararı oluyor böyle.. emzirmek en iyi arttırma yöntemi.. emmiyorsa mutlaka sağ.. sağdıkça da artar.. günde en az 3 lt su.. humana still çay.. galactago damla günde 3 kez.. bunları özellikle humana'yı günde 4 bardak tüket.. ben böyle arttırdım.. ilk 1 ay bizde mama verdik.. sakin kal lütfen..

Süte tatlılara tarçın eklemek
Tere roka gibi yeşillikleri bol tüketmek
Ayva elma gibi meyvelerden komposto yap bol bol iç çok etkisi oluyor
Destekleyici çaylar
Ve en önemlisi stres yapma lütfen

Gümüşhane köme si birebir yedikten 3 4 dk sonra goguslerin süt doluyor rengi siyah olanindan yiyecek sin ama sen ye sonra gel burda yaz ki olmadı sütüm kesin çözüm diyorum sana bak ((Ayy resmen satıcı gibi konuştum ))

Gerçekten faydası oluyormu komenin ben Erzurum'da yaşıyorum acaba burada bulabilirmiyim Gümüşhane komesini

Gerçekten faydası oluyormu komenin ben Erzurum'da yaşıyorum acaba burada bulabilirmiyim Gümüşhane komesini
Ne tesadüf bende erzurum da yaşıyorum canım bulabilirsin Gümüşhane köme si ile meşhurdur burada da satılıyor emin ol bi dene gerçekten süt Deryasi olacak %100

kızlar bebekle uğraşmaktan cevap yazamadım ama söylediklerinizi tek tek yapıyorum humana still tea aldım. iki gündür içiyorum göğüslerde çok doluluk hissetmiyorum ama bebek emince bir saat uyuyor demekki doyuyor. günde en az 3lt su imeye başladım bu gün de gidip gümüşhane kömesi bulduracağım Allah razı olsun hepinizden

canım kuru incir kürü ıncırlerı kaynatıp suyunu ıcersen cok faydasını gorursun sut hormonunu etkılı hale getırıyor bıraz arastır nette bunu ıstersen dere otunuda tavsıye edıyorlar

Anne sütünün artması da aslında sağlıklı beslenmeden geçer. Mutlaka bir smoothie makinesi edinin derim. Günde en az 2 kez farklı meyveleri sütle karıştırıp içine keten tohumu, ceviz, bal, pekmez, badem, çörek otu eklerseniz hem vücut direnciniz artar hem de sütünüz çoğalır. Mesela şu tarifi deneyebilirsiniz;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • ½ muz
  • 1 yemek kaşığı yulaf
  • yemek çay kaşığı zencefil
  • 3-5 adet kaju fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği
bu malzemeleri bir güzel makineden çekin.

Merhaba, oncelikle cok gecmis olsun. Oncelikle Sut salgisini arttirmak icin doktorunuzla gorusup uygun bir ekbesin verebilir size, mesela benim doktorum bira mayasini verdi cok ise yaradi, eczanelerde satiliyor vitamin bu ek besin ilac degil yani. kullanan arkadaslarimda da faydasini gordum. Denemenizi tavsiye ederim. Herseyden once ise sut arttirimini kuvvetlendirmek icin kendinize guvenin guzel dusunmeye calisin, ilik bir dus, azcik uyku, mutlaka 3 lt su yani demem oki stres altinda olmamaya calisin. Merak etmetin yavrunuz en kisa sure icerisinde kollarinizda olucak ve sutunuz gelicek guvenin. Saglikli guzel gunleriniz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…