Anne sütünü nasıl arttirdim

vsxtr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2025
4
0
1
42
Arkadaşlar merhaba. Bu konuda sıkıntı çektiğim için çözümümü paylaşmak istedim. Araştırma yaptığımda nokta atışı bir bilgiye ulasamamistim.
İlk zamanlar mama dahi vermek durumunda kaldım sarılık olmaması için kızımın. Neyseki sütüm artınca mamayı aramadı. Biberonla da sütümü verince mamayı kademeli bıraktık. İstedigi doymakmis aslında, mama değil.

Ben ilk başlarda dereotu, hoşaf, helva, tahin pekmez, hurma kullandım. Su da içiyordum. Hergun avuç içi kadar et,tavuk-hindi, balık da yedim( bu biraz sütümü arttırdı). Dut kurusu ve dut pekmezi de içtim sulandırıp. Yine de sütum çocuğuma yetmiyordu. Süt arttirici yapma çayları da önerdiler ama diyetisyen bir akrabam bu çayların bebeğin beyninde iz bıraktığını söyledi. Artık akademik çalışmaları görmedim bilmiyorum ama ben kullanmadım, dediğine güveniyorum.

Sonradan suyu hergun 4lt olacak şekilde cogalttim ve Solgar brewers yeast B12 vitamini(reklam değildir) hergun sabah 4, akşam 4 olmak üzere düzenli ictim. Sağım makinesiyle(makine en güzeli diğeri gogsumu yara yaptı) hergun emzirdikten sonra akşamları, gece bebeğim uyanıp uyuduktan sonra sağım yaptım. Sagarken koltuk altından göğüse doğru masaj yaptim. Sütüm o kadar arttı ki artık buzluğa koyabiliyorum. Hatta gunduzleri sağım yaptıktan sonra bebeğimi emziriyorum daha da artıyor sutum. Emzirirken diğer gogsumun damarlarindan sanki sutumun doldugunu da hissediyorum. Uyku da çok önemli bu arada uyuyabildigi zamanlarda da sütüm hemen doluyordu.
Vitamini kullandigimdan tahlil yaptırdım herşey normal çıktı.
Kızım 4. Ayını bitirdi 5in içindeyiz.en azından 7. 8. Aya kadar kullanmayı düşünüyorum bu vitamini. Hatta yine gebe kalirsam doğum yapacağım güne yakın, kullanmaya başlayacağım bu vitamini.

Kesinlikle kullanım tavsiyesi değildir. Kullanmak isteyenlerin doktoruna danışarak kullanmasını tavsiye ederim. Sadece bir fikir olur umuduyla paylaştım. Yazım kopuk olabilir bebeğimle ancak bu kadar yazabildim.

Sütü en iyi artıran şey protein ağırlıklı beslenmektir, basit karbonhidrat yerine kompleks karbonhidrat almaktır.
beslenmeye özen gösterirseniz takviyelere ihtiyaç kalmaz, protein ağırlıklı beslendikten sonra hala süt yetmiyor ise o zaman takviyelere başvurmak lazım.

Back
X