Bebek Beslenmesi Anne sütunu yeter mi dusuncesii

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ozgelifbektas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2015
1
1
1
33
selam güzel anneler foruma yeni katiluyorum ve ilk yazim sizleri hep uzaktan takip ediyordum simdi benim size bir sorum olacak umarim yardimci olursunuz şimdiden hepinize tesekkur ederim.... Benim 44 günlük bir kizim var goguslerim bazen yumuşak bazen sert oluyor Dr bebeğinin gelişiminin normal olduğunu sutumun yettiğini söyledi elhamdülillah ama sut dolu göğüs sert olmaz mi? Birde anne sütunu arttiran içecek ve yiyecekler nelerdir? Lütfen yardimci olun

selam güzel anneler foruma yeni katiluyorum ve ilk yazim sizleri hep uzaktan takip ediyordum simdi benim size bir sorum olacak umarim yardimci olursunuz şimdiden hepinize tesekkur ederim.... Benim 44 günlük bir kizim var goguslerim bazen yumuşak bazen sert oluyor Dr bebeğinin gelişiminin normal olduğunu sutumun yettiğini söyledi elhamdülillah ama sut dolu göğüs sert olmaz mi? Birde anne sütunu arttiran içecek ve yiyecekler nelerdir? Lütfen yardimci olun
İncir dereotu ve bol su canım birde bulgur. Bnm göğsümde bazen yumsak oluyor bazen sert, yumusak olduğunda sıkıyorum süt geliyor demekki birşey farketmiyor

Bebekler ilk zamanlar hep emmek istiyor. Doktorunuz gelisimi iyi diyorsa bence bu durumu kafana takma. Bebis istedikce emzir, keyif yapmanin yaninda o kendini guvende hissediyor oyle. Zamanla duzene girecek emmesi aciktikca isteyecek. Goguslerinin de her zaman sert olmasini bekleme zaten o agriyla yasanir mi:)) guzel guzel buyusun bebiscik

Off bendede aynı dert var :( göğüslerim genelde yumuşak oluyo süt olsun diye de milupa laktamil ve boza iciyorum incir ve kayısı kompostosu yapıyorum iki günde bir. 25 günlük oglum bazen cok uzun sure uyanık kalıyo(5-6 saat gibi) ve surekli emdigi icin de göğüslerim bosaliyo. Israrla ağlayıp uyumadigi icinde ac oldugunu düşünüp mama veriyorum. Bazen uyuyo mamadan sonra bazende uyumuyo yine bir iki saat uyanık kalıyo. Gaz sancısından mi ağliyo yoksa ac mi kestiremiyorum :( gecen hafta kontrole gittiğimizde günde 20 gr almış bu iyi ama tam sınırda dedi Dr. Birde göğüslerim cok sancılaniyo kızlar özellikle geceleri:( uyuyamiyorum bazen. Emzirirken de cok acı çekiyorum nerdeyse ağlayarak emziricem :( uçlarda yara falan yok lansinoh da sürüyorum ama bi degisiklik yok. Benzer seyler yaşayanlar var mi ?

Ben de bir aksam aglayinca doymadi diye nobetci eczaneden mama aldirmistim esimden. Haftada bir iki aksam oluyodu bu durum , neredeyse gun boyu memede gecirmek istiyodu uyumuyodu. Hangi annenin sutu durmadan emen bir bebege yetebilir ki illa ki azaliyo sut.agladigi zaman 40i cikana kadar memeden sonra 20 cc 30 cc mama da veriyodum uyumadan once hemen uyuyodu. Gecicek bu zamanlar ama 2 ay bitsin cok guzel olcak insallah. Hem anne hem cocuk alisiyor birlikte yasamaya. Gaz sancisi olmadiktan sonra aglamalari kalmaz

Ben de bir aksam aglayinca doymadi diye nobetci eczaneden mama aldirmistim esimden. Haftada bir iki aksam oluyodu bu durum , neredeyse gun boyu memede gecirmek istiyodu uyumuyodu. Hangi annenin sutu durmadan emen bir bebege yetebilir ki illa ki azaliyo sut.agladigi zaman 40i cikana kadar memeden sonra 20 cc 30 cc mama da veriyodum uyumadan once hemen uyuyodu. Gecicek bu zamanlar ama 2 ay bitsin cok guzel olcak insallah. Hem anne hem cocuk alisiyor birlikte yasamaya. Gaz sancisi olmadiktan sonra aglamalari kalmaz
Bence kilo alımı iyiyse mama vermeyin mamanın doygunluğuna alışıyorlar sonra kızımda memede yaşıyordu resmen göğsüm gece dışında dolu olmazdı ama kilo alımı iyiydi

Bence kilo alımı iyiyse mama vermeyin mamanın doygunluğuna alışıyorlar sonra kızımda memede yaşıyordu resmen göğsüm gece dışında dolu olmazdı ama kilo alımı iyiydi
Kesinlikle katılıyorum. Uc gündür tomrisin emzirme notlarını okuyorum. Burda birisi önermişti. Cok cok tesekkur ediyorum. Uc gündür mama vermiyorum. Ikiz hatta ucuz bebeklere yeten süt tek cocuğa hayli hayli yeter elbet. Yeterki bol bol emzirelim. Bebeğim yine arada uzun sure uyanık kalıyo ama o da gaz sancısı olduğu icin. Masaj ve zincoyla uzun uğraşlar sonucu da olsa rahatlatip uyutuyorum. Göğüslerim de araştırdığım kadarıyla mantar olmus. Inanılmaz sancı ve ağrılar devam ediyor :( 40 çıkana kadar iyileşmezse Dr a gidicem.

Vermiyorum artik zaten ki parca parca toplamda sadece 90 cc vermistim. Normalde bir ogunde bundan daha fazla emiyor bebisler. 4 ayligiz ve boyu da kilosu da masallah fazla fazla. 40i ciktiktan sonra bizimkinin meme tiryakiligi kalmadi zaten aciktikca emiyo:))

Ya toplumun baskisi fena ayrica. Dogum sezaryan goguslerim buyuk degil cocuk da memede kalmak isteyince herkes sutun yetmiyo mamaya baslayalim diyordu. Sinir, gurur ve inat yaptim hayir emziricem diye cunku dogum hemsiresi sutumun sezaryanla dogum yapmama ragmen gayet yeterli oldugunu soylemisti. Aksam aldirdigim mama esimle aramizda sirdi zaten buraya yazana kadar:)) annelik gururu diye bisey var kardesim:))

Ya toplumun baskisi fena ayrica. Dogum sezaryan goguslerim buyuk degil cocuk da memede kalmak isteyince herkes sutun yetmiyo mamaya baslayalim diyordu. Sinir, gurur ve inat yaptim hayir emziricem diye cunku dogum hemsiresi sutumun sezaryanla dogum yapmama ragmen gayet yeterli oldugunu soylemisti. Aksam aldirdigim mama esimle aramizda sirdi zaten buraya yazana kadar:)) annelik gururu diye bisey var kardesim:))
Mama baskısı ilk eşimden gelmişti. Niye ağliyo bu cocuk kesin ac sütun yetmiyo mama yapalım hemen diye başlıyordu. Öğrendiğim bilgileri onunlada paylaştım. Her ne olursa olsun ille de anne sütünde anlastik :) biberonu el birliğiyle rafa kaldırdık.

Kesinlikle katılıyorum. Uc gündür tomrisin emzirme notlarını okuyorum. Burda birisi önermişti. Cok cok tesekkur ediyorum. Uc gündür mama vermiyorum. Ikiz hatta ucuz bebeklere yeten süt tek cocuğa hayli hayli yeter elbet. Yeterki bol bol emzirelim. Bebeğim yine arada uzun sure uyanık kalıyo ama o da gaz sancısı olduğu icin. Masaj ve zincoyla uzun uğraşlar sonucu da olsa rahatlatip uyutuyorum. Göğüslerim de araştırdığım kadarıyla mantar olmus. Inanılmaz sancı ve ağrılar devam ediyor :KK43: 40 çıkana kadar iyileşmezse Dr a gidicem.
O kadar sıkıntı veriyorsa hemen gidin bence siz ne kadar rahat olursanız bebeğiniz de o kadar rahat olur. İnş çok sıkıntıya girmeden atlatırsınız bu dönemi

Bana da çok dediler çünkü çok emiyordu öyle böyle değil ama ben doyduğunu biliyordum kilo alımı da iyiolunca mama vermedim iyiki dinlememişsiniz

Angiedare Angiedare bebegi gaz sancisi sebebiyle uyutmakta zorluk cekiyorsaniz Dr. Harvey Karp'in ilk 3 ayda kullandigi uyutma metodunu bi deneyin isterseniz bize cok faydasi oldu. Ozellikle kolik bebekler icin cok rahatlatici oluyormus. Youtube da videolari var

Angiedare Angiedare bebegi gaz sancisi sebebiyle uyutmakta zorluk cekiyorsaniz Dr. Harvey Karp'in ilk 3 ayda kullandigi uyutma metodunu bi deneyin isterseniz bize cok faydasi oldu. Ozellikle kolik bebekler icin cok rahatlatici oluyormus. Youtube da videolari var
Tesekkur ederim canimm biliyorum harvey karp yöntemlerini. İnterfalit kolik bebeklerde daha cok ise yarıyormuş. Yani anne karnındaki hayatı özleyen bebekler icin. Bizimkini de geçici olarak sakinlestirmiyor degil tabiki :) ama tam anlamıyla sakinlesme gazı tamamıyla çıkınca gerçekleşiyor.

Tesekkur ederim canimm biliyorum harvey karp yöntemlerini. İnterfalit kolik bebeklerde daha cok ise yarıyormuş. Yani anne karnındaki hayatı özleyen bebekler icin. Bizimkini de geçici olarak sakinlestirmiyor degil tabiki :) ama tam anlamıyla sakinlesme gazı tamamıyla çıkınca gerçekleşiyor.
infacol diye bir damla onermisti bana esimin ablasi onun bebegi o damla sayesinde rahatlamis cok agliyordu. Ben de aradim ama eczaneler artik gelmedigini soyledi belki online bir yerlerden bulabilirsin ama kullanici yorumlarina bak, ben duydugum icin soyledim belki faydasi dokunur. kullanmadigim icin tavsiye edemiyorum.

Bi bakarım canım. Zinco kullanıyoruz ama aman aman ise yaradığını söyleyemem. Bugun hem kalça ultrasonu hemde kontrol var bakalım konuşucam Dr la gerçi o zincoyu bile surekli verme gazı olursa ver demişti. Ama piyasada envai çeşit gaz ilacı var ve okuduğum yorumlara bakılırsa birinin bebeğine iyi gelen ötekinde hic ise yaramayabiliyo. Belki baska bir damla önerebilir.
infacol diye bir damla onermisti bana esimin ablasi onun bebegi o damla sayesinde rahatlamis cok agliyordu. Ben de aradim ama eczaneler artik gelmedigini soyledi belki online bir yerlerden bulabilirsin ama kullanici yorumlarina bak, ben duydugum icin soyledim belki faydasi dokunur. kullanmadigim icin tavsiye edemiyorum.[/

Back
X