• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne ve Anne Adaylarina benim icin önemli olan bir sorum var

GuerillaTanya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2008
834
7
0
A.B.D.
Merhaba Hanimlar,

ben okul öncesi ögretmenligi okudum. suan stajyer ögretmenlik yapiyorum. (almanyada). Simdi size dün basimdan gecen olayi anlaticam. Daha sonra bana fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

Dün 25 cocuk +5 ögretmen büyük bir cocuk parkina geziye gittik. Bu Parka ulasim tren ve tramvay ile oldu...her neyse konuya geceyim...bütün ögretmenlerin sirt cantasi vardi...bense normal bir canta almistim yanima....bide sandalet giymistim rahat olmak acisindan...hava 35 dereceydi.....ertesi gün yani bugün ögretmenlerden biri yanima gelerek benim dünkü kilik kiyafetimi elestirdiler. bir geziye giderken ailelere ve cocuklara karsi rol model olmamiz gerektigini bu yuzden daha sportif (spor ayakkabi, sirt cantasi vs) giyinmemiz gerektigini benim bunu simdiye kadar bilmem gerektigini söyledi. bende dedim ki sonucta ormana geziye veya daga tirmanmaya gitmiyoruz. düz yolda bir cocuk parkina gidiyoruuz ve bu sicak havada bunlari yapamazdim dedim. savunmasida suydu, ailelerin bu tür seyler gözünden kacmaz ,,suna bak spor ayakkabi giymemis'' derlermis...simdi siz olasaniz ne dusunurdunuz? ögretmene bak nasil giyinmis mi derdiniz?

yandan tasimali bir cantam vardi...siyah bir salvar tarzinda pantolonum vardi üzerimde de tisört...ve altimda düz bir sandalet...bi kac anne gelip hatta pantolunu nerden aldigimi cok güzel oldugunu sormuslardi.

morelimi cok bozdular sanki herkes buna dikkat edecek...ne dusunuyosunuz

Benim için önemli değil yeterki ayrımcılık yapmasın kızımı sevsin velinin mesleğine bakmadan

türkiye de belki bu düsünceler olmaz ama dedigin gibi yurt disindasin yani cocuklarla ayni sekilde olmak mi amaci ne bilmiyorum..ben kisin tramvayda gördüm cocuklari kar yagdiginda bir yerlere götürüyorlar ya mesela gördügüm ögretmenlerde hep o sekildi.. ama yazinda gördügüklerim de illa bir kalipta degildi..

simdi belirli projeler oldugu zaman ögretmenlerde ayni giyiyorlar. fakat orman gezisi degil ki neden saglam bir ayakkabi giyeyim....elestirip duruyorlar insani.

baska bir örnek vermek istiyorum. kapalicarsidan su el yapimi cizmelerden almistim. desenli rengarenk olanlardan. almanyada hava sürekli yagmurlu. bigün hava yagmurlu degildi biraz da esiyordu dedim tam zamani giymek icin....aa nasil öyle geldin ya burda camura falan giriyoruz sonucta dediler. bende dedim ki bahce camur icinde degil yagmur yagmadi neden giymiyeyim baska ne zaman giyicem dedim.
o gün de hemen hemen bütün anneler cok begenmislerdi cizmelerimi...ama digerleri hep elestiri...
bazen dusunuyorum da dertleri ne diye....islerine gelince beni ordan oraya kosturuyorlar. tercüman olarak kullaniyorlar o zaman hep tesekkür aliyorum...neyse ya sizinle paylasmak istemistim morelim bozuktu biraz sagolun

Back
X