Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebegim 7. ayini yeni girdi. Gecen ay muhallebi yogurt mevsim meyvelerinden pure yapip yedirdim Ama artik farkli seyler yapmam gerekiyo mesela corba ama nasil ne yapacagimi bilmiyorum.hem besleyici olsun istiyorum hemde hosuna gitsin istiyorum.bana bebegime yapipta yedirebilecegim tarifler yazabilirmisiniz cunku cok ihtiyacm var bide tecrubelerinizi paylasrmisiniz.simdiden tskler.
Bebegim 7. ayini yeni girdi. Gecen ay muhallebi yogurt mevsim meyvelerinden pure yapip yedirdim Ama artik farkli seyler yapmam gerekiyo mesela corba ama nasil ne yapacagimi bilmiyorum.hem besleyici olsun istiyorum hemde hosuna gitsin istiyorum.bana bebegime yapipta yedirebilecegim tarifler yazabilirmisiniz cunku cok ihtiyacm var bide tecrubelerinizi paylasrmisiniz.simdiden tskler.
Doktorumuzun listede verdiği sebze çorbası ile başlamıştım.zamanla verdiklerimin kızımda oluşturduğu etkiye göre bazılarını çıkardım yada arttırdım.kabızlık sorunu olduğu için,pirinç,havuç patatesi çıkardım.
irmik ve ince bulgurla yoğurt çorbası yaptım.1kaşık ince bulgur,1 kaşık irmiği bir tencerede haşla,yoğurt ve yumurtanın sarısını ayrı kapta karıştır iyice,sonra yavaş yavaş haşlanmış irmik ve bulgurun üzerine dök.karıştırarak pişirmeye devam et kaynadıktan sonra blenderden geçir.üzerine zeytinyağı ekle.
Balkabağı çorbası; yarım dilim bakkabağını 1 yemek kaşığı irmik,ince bulgur ile pişir blenderden geçir.sonra üzerine az zeytinyağı ekle.kabızlık sorunu olduğu için 1-2 tane günkurusu kayısı da ekliyorum.tatlı bir çorba olduğu için genelde bebekler seviyor bu tarifi.
Kolay gelsin size