Bebek Beslenmesi Anneler bebeğinizi nasıl besliyorsunuz ve nasıl sabırlı oluyorsunuz lütfen yardım edin.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Babaocagi

..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2015
1.197
640
73
Merhaba oğlum 18 ayına girecek 20 ocakta beslenmesi iyi aslında çok fena sayılmaz belirli şeyler yiyor ama nasıl yiyor yalvar yakar yapmadigim şey kalmıyor yesin diye yinede yemiyor bazen anlamıyorum artik tek bakıyorum eşim de sinirleniyorum diye aramızda sıkıntı olmaya başladı artik sakın ol diyor sürekli ama hem hamile hemde haraketli mi hareketli bi oğlum varken bu bazen mümkün olmuyor her zaman böyle değil bu arada bu aralar biraz stres var üzerimde baya bir farkında olmadan sesim yükseliyor hormonlar yüksek ve sinirlilik yaparmış bazen iste gün içinde sesim yükseliyor sonra üzülüp ağlıyorum uyuyamiyorum bile neyse konuyu saptirdim çok dertliyim anneler yaşıtları gibi bebeginiz varsa gün içinde neler yediriyorsunuz acaba yazarsaniz cok sevinirim.

Benim kızımda çok zor bir bebekte yeme konusunda .sonra çok ısrarcı olmamaya karar verdim.ne kadar çok ısrar ensemde o istediği kadar yiyor. Ama günlük alması gereken besin miktarına dikkat ettim.Ornegin 1 kaşe çorba içermek istediniz yarısını içti diğer kalanı içiyorsa zorla içilmeyen çalışmayın. Ama açıklığıyla o kalan çorbada başlardım ben.bir de şeker içeren şeyler bisküvi çikolata vs asla yedirmedim.cunku onlar iştahını kapatıyor ve kan şekerini hızla yükselttiği için arkasından vereceğim yemeği yemiyor.ayrica boy ve kg yerindeyse büyüme eğrisi olması gereken düzeydedir yeterlidir.

Teşekkür ederim kilo olarak iyi aslında dediğim gibi boyu biraz egrinin ortasında ama böyle zorla verdiğinden kendi haline bıraksam hiçbirşey atmaz ağzına yani yoğurt sebze çorbası akşamda bi aydır falan doyurucu olsun uyanmasın diye mama veriyorum aptamilin onu hiç sevmiyor zorla yoksa gece kalıp duruyor ememiyirda artik hamileyim çok zormuş diyorum ya sınır sistemim çökmüş durumda

Yemeyen cocuklara sık sık az yedirmek lazimmis yarim kase kahvalti 1 saat sonra minik bir meyve
Yarim kase corba veya yemek bir saat sonra biraz yogurt gibi ve yemek süresi yarim saati gecmeyecekmis ve tv tablet telefonla yemeyec3kmis

Bi bardak süt içse yeterli olur mu ki gece tok tutar mi günlük sütten yapiorum mamayı zaten. Hayır şuan mesela dedesi geldi kesinlikle çorba icmiyo ondan simardigi için ve ben artık sınır krizi gecircem başımın ağrısı gecmiyo artik ben ne yaparsam oğlum için boşa gidiyor benleyken yiyo icmy o zorda olsa veriyorum ama babası bile olsa simariyo kesinlikle yemiyo

Sinirlenme sakın. Mümkünse bebegini yalnız besle .benim büyük kızım da öyleydi babasından çok yüz bulurdu. O olmadığında zor da olsa bitirildi. Doktorlar zaten 10 aydan sonra gece beslenmesine gerek yok diyorlar. Ben vermedim de.Yatmadan önce sutunu içer sabah kalkınca kahvaltı. Biraz zor olacak alıştırmasi ama sonra rahat edersin.keci sutu oldukça besleyicidir.mama artık verme kesinlikle artık 2 yaşında olacak neredeyse.

benim oglanda deninki gibi ayıda yakın . belirli seyler yiyor . bende üzülüyorum ama buna şükür tarhana corba muz ekmk zeytin patates gibi. elmayı eline alıyor seviyor.et balık önüne küçük koyuyorum kendi yiyor.
cok ısrar etmemk lazm pesinde kosma o gelsin .

eline ver yediği seyleri ızman istegi artıyo mesela mandalinayı hiç yenezdi simdi daha cok yiyo

Mümkün olmuyo iste dedesi zırt pırt geliyo çocukta haklı simariyo yemiyo iki gündür yok gelmiyo rahat yiyo gece zaten 7 buçukta vermeye çalışıyorum yoksa gece başka yemiyo zaten ama uyumadan önce süt icmiyo ki iste dün zorla yarim bardak ısırdım 3 4 bebe bisküvi ilr başka da yemiyor birşey sabah 8 9 a kadar . Babası ile de yemiyo yokken yine biraz yiyo

Öyle yapmaya çalışıyorum ama inanın zormuş hamilelikte daha da zor oldu biraz tek bakmak uğraşmak herşeyiyle Allah yardımcımız olsun kızımda doğunca bakalım napıcaz.

Canım 21 aylık oglum var o da sıkıntılı yemek konusunda mucver pilav makarna sevıyor muz vazgecılmezı kinder süt dilimi yiyor çocuk büyütmek çok zor. Hayırlı olsun hamılesın sanırım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…