• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneler- bilgi sahibi olanlar soruma cevap verir misiniz:(

Leotie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2014
3.336
4.539
248
sat'a göre 34+3 günlük hamileyim az önce kontrolden geldim bebeğimin bacakları 36 haftalık kafası ise 37 haftalık görünüyormuş nasıl oluyor bu, gelişimi ilerideymiş ama onda bile farklılık var baş ve bacak arasında sizinde başınıza geldi mi kilosu da 2700 gr olmuş iri bebek maşallah dedi doktor normal doğum istiyorum nasıl olucak bi sıkıntı yoktur Allahın izniyle bebeğimde değil mi? :43:

sat'a göre 34+3 günlük hamileyim az önce kontrolden geldim bebeğimin bacakları 36 haftalık kafası ise 37 haftalık görünüyormuş nasıl oluyor bu, gelişimi ilerideymiş ama onda bile farklılık var baş ve bacak arasında sizinde başınıza geldi mi kilosu da 2700 gr olmuş iri bebek maşallah dedi doktor normal doğum istiyorum nasıl olucak bi sıkıntı yoktur Allahın izniyle bebeğimde değil mi? :43:

Rahat ol canım kendini şimdiden bu kadar germe. Ölçüler arasında bariz fark olmadigi sürece pek önemli değil o birkaç haftalik farklar. Belki yapısal olarak başı büyüktür bebeğinin. Ama yine de tavsiye istersen bebeğinin fazla büyüyüp normal doğumu zorlastirmamasi icin karbonhidratli yiyeceklerden uzak durabilirsin. O kadar da iri degil ayrica bebegin.

Canim su an evde degilim ben de degerlerimi yazardim sana yani bir hafta ileri geri oynanabiliyor doktorun dedigi haftadan daha ilerde bebegimin gelisimi olcumlere gore ama bana normal dogum yapamazsın falan demedi. Cati muayenesi yaptı mi doktorun? Sikinti etme bence. Gelisim geriligi olsa daha kotu ya.

Rahat ol canım kendini şimdiden bu kadar germe. Ölçüler arasında bariz fark olmadigi sürece pek önemli değil o birkaç haftalik farklar. Belki yapısal olarak başı büyüktür bebeğinin. Ama yine de tavsiye istersen bebeğinin fazla büyüyüp normal doğumu zorlastirmamasi icin karbonhidratli yiyeceklerden uzak durabilirsin. O kadar da iri degil ayrica bebegin.

uzak dururum bundan sonra elimi bile atmam asla

Canim su an evde degilim ben de degerlerimi yazardim sana yani bir hafta ileri geri oynanabiliyor doktorun dedigi haftadan daha ilerde bebegimin gelisimi olcumlere gore ama bana normal dogum yapamazsın falan demedi. Cati muayenesi yaptı mi doktorun? Sikinti etme bence. Gelisim geriligi olsa daha kotu ya.

ya çatı muayenesi yapmadı hep ileride gidiyordu ama bacak ve kafa kısmında da fark olması korkuttu beni bir sıkıntı olmaz inşallah :14:

uzak dururum bundan sonra elimi bile atmam asla

ya çatı muayenesi yapmadı hep ileride gidiyordu ama bacak ve kafa kısmında da fark olması korkuttu beni bir sıkıntı olmaz inşallah :14:

İçin rahat etsin diye soyleyeyim. Benim bebegimin bacak ve karin olculeri sat a göre iki hafta onden gidiyordu. Baş cevresi ise sat a gore 3-4 hafta onden.ayni zamanda iri bebekti. Yapısal olduguna karar verdik çünkü baska bir sorun yoktu. Ne mi oldu? Son anlarda biraz zorlanmama ragmen gayet kolayca normal dogurdum. Ki dogumda son anlarda ikinma aninda zorlanmak cok da anormal değil. Normal bebeklerin baş cevresi ortalama 35 cm iken benimki 38 doğdu. Rahat ol akışına bırak.

İçin rahat etsin diye soyleyeyim. Benim bebegimin bacak ve karin olculeri sat a göre iki hafta onden gidiyordu. Baş cevresi ise sat a gore 3-4 hafta onden.ayni zamanda iri bebekti. Yapısal olduguna karar verdik çünkü baska bir sorun yoktu. Ne mi oldu? Son anlarda biraz zorlanmama ragmen gayet kolayca normal dogurdum. Ki dogumda son anlarda ikinma aninda zorlanmak cok da anormal değil. Normal bebeklerin baş cevresi ortalama 35 cm iken benimki 38 doğdu. Rahat ol akışına bırak.

Bu konuyla ilgili degil ama aklima geldi benim de bende fitik baslangici vardi ilerlemedi sanirim. Doktora soracam ama yine de burda ds sorayim dedim. Normal doguma engel olur mu bu fitik baslangici?

Eger tam gününü bilmiyorsaniz belkide yanlis hesaplamadir, yani siz zaten 34 degilde 36 haftalik hamilesinizdir, farkta olabilir ufak tefek doktorda bisey demediyse normal yani... Normal doguma gelince, ben 4100gr bebisimi normal dogumla dünyaya getirdim ki bi hafta erken geldi, planli oldugu icin tam hesaplanmisti, bi hafta daha bekleseymis yanmistim :1: yani merak etmeyin allahin izniyle saglikli kucaginiza alirsiniz insallah... :nazar:

Eger tam gününü bilmiyorsaniz belkide yanlis hesaplamadir, yani siz zaten 34 degilde 36 haftalik hamilesinizdir, farkta olabilir ufak tefek doktorda bisey demediyse normal yani... Normal doguma gelince, ben 4100gr bebisimi normal dogumla dünyaya getirdim ki bi hafta erken geldi, planli oldugu icin tam hesaplanmisti, bi hafta daha bekleseymis yanmistim :1: yani merak etmeyin allahin izniyle saglikli kucaginiza alirsiniz insallah... :nazar:

Benim de tam 4100 gr dogdu:) tesadufe bak..

İcini ferah tut cnm, doktorlar bazen acıklamasız birşey diyolar sonradan beynimizde büyüdükce büyüyor.
Kötü birşey olsa zaten hemen söylerdi bebeğin artık büyük yeri kısıtlı nasıl olcecekmiş bacak, ayak olcüsünü...

1cm az ölcse o bile bir hafta geriye götürüyor hic takma kafana. Hem iri bir bebek demiş demekki sağlıklı maşaAllah.

Sen bir kac hafta sonra bebeğinin kokusuna kavuşacağını hayal et hep olumlu düşün veeee bu son haftalarının tadını cıkar :34:

önemli bir sorun yoktur canım
kendini hiç üzme
benimde bebegimin baş gelişimi önde gidiyor diye
riskli gebelige gönderilmiştim:37:
sonra ordan özele gittim meger benim kızımın kafa yapısı babasına çekmiş
hiçbir sorun yokmuş:26:

Canim bu konu bizim mayis annelerindede gecti orayada ugra ara sira:) ultrason aletleri yurtdisindaki kriterlere gore olcum yapiyormus onlarin bas cevresi bizimkilere gore kucukmus fark burdan cikiyormus bi kac kisi var boyle bende dahil.arkadas doktoruna sormus ve bu cevabi almis. Zaten sorun olsa doktor soylerdi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben bebek doğurmadım ancak çocuk gelişimi bildiğim için paylaşayım dedim
Tek olacak sonuç şu olabilir: normalden erken doğum yaparsınız.
Çünkü 9 ay 10 günlük kafa gelişimini bir gün geçerse kafa vajinal boşluktan geçemiyor diye biliyorum :34:

Genelde herkeze söylüyorlar galiba benim bebegimede hep uç hafta ilerden gidiyor dediler 38 haftalıkken 41 haftalık görünüyor dediler sezeryana aldilar 4 kilo olduğu için iri bebek diyerek sezaryan oldum masaallah çok saglikli hic bir saglik sorunumuz yok çok şükür kendine dert etme boşa kendini de bebegide üzme...

çok teşekkür ederim herkese son zamanlarda dondurma yemeden duramıyordum onun etkisi de var sanırım daha dikkatli olacağım. inşallah sağlıklıdır ve ben normal doğum yaparım hayırlısıyla:49:

Kardeşim 4 kilo 250gr doğmuştu normal doğumla:53:
Bence kilosu normal irimi ki bu rakam:26:

maşallahhh :nazar: 4000 kg ve üzeri iri olarak kabul ediliyor benim bebişimde dikkat etmezsem öyle olabilirmiş kilolu bebeklerin şeker hastalığına yakalanma riski daha yüksektir diyolar

maşallahhh :nazar: 4000 kg ve üzeri iri olarak kabul ediliyor benim bebişimde dikkat etmezsem öyle olabilirmiş kilolu bebeklerin şeker hastalığına yakalanma riski daha yüksektir diyolar

10 yaşında koca kız oldu şimdi maşallah boyuma yetişti:9:
Annemi hatırlıyorum babam bi'kilo meyve getirirdi dolaba girmeden bitirirdi:53:
Kistleri falan vardı oyüzden normal doğum oldu yoksa sakıncalı zaten doktorlar inatlaşmış biri başladık normal olsun, diğeri demiş olmaz öyle böyle derken doğurdu kadın
:1:.
Sen de duruma göre biçimlendir bence ille de normal diye diretme bebek büyük olunca sezeryandan farkı kalmıyo.
Annemin 25 dikişi vardı, 1 ay çorba içti paso, ekmek yasak:44:
Beni de utanmasa ayakta doğuracakmış kadın çok kolay çıkmışım:27::9::9:
Sağlıkla al inşallah kucağına, tedirgin olup sıkma canını boştan yere :31:
Benim yengem evde doğurmuş insan, Allah güç veriyo demekki
:40:

10 yaşında koca kız oldu şimdi maşallah boyuma yetişti:9:
Annemi hatırlıyorum babam bi'kilo meyve getirirdi dolaba girmeden bitirirdi:53:
Kistleri falan vardı oyüzden normal doğum oldu yoksa sakıncalı zaten doktorlar inatlaşmış biri başladık normal olsun, diğeri demiş olmaz öyle böyle derken doğurdu kadın
:1:.
Sen de duruma göre biçimlendir bence ille de normal diye diretme bebek büyük olunca sezeryandan farkı kalmıyo.
Annemin 25 dikişi vardı, 1 ay çorba içti paso, ekmek yasak:44:
Beni de utanmasa ayakta doğuracakmış kadın çok kolay çıkmışım:27::9::9:
Sağlıkla al inşallah kucağına, tedirgin olup sıkma canını boştan yere :31:
Benim yengem evde doğurmuş insan, Allah güç veriyo demekki
:40:

25 dikiş mi :53: Rabbim annenizi size bağışlasın inşallah anne olmak ne zor bir şey yaşadıkça görüyor insan hayırlısıyla sağlıklı olsun da bebek, önceliğim normal doğum illa o olsun diye diretmiycem ama

25 dikiş mi :53: Rabbim annenizi size bağışlasın inşallah anne olmak ne zor bir şey yaşadıkça görüyor insan hayırlısıyla sağlıklı olsun da bebek, önceliğim normal doğum illa o olsun diye diretmiycem ama

Evet arkaya kadar dikişliydi malesef. Zaten normalde 4 küsürlü kilolardaki bebeklere normal doğum yapmıyolar. Annem kistler temizlensin ameliyat olmayım mantığıyla hamile kaldığı için bi'doktor sezeryana alalım derken diğer doktor yok yok doğursun deyince normal olmuş.
Tuvalet haricinde çok da çabuk toparlamıştı ama Allah gücünü veriyo çok şükür.
Hiç korkutma kendini doktorun zaten gerekli uyarıları yapar onları ciddiye al yeter.
Annem rahat 4 kişilik yiyodu doktor sürekli kızıyodu rejim yap diye tabii ki dinleyen yoktu "hamileyim ben hamile" diye dolanıyodu:9:
Şimdi 10 yaşında olan kız kardeşim anneme laf yetiştirince başlıyo annem ben seni nasıl doğurdum sen biliyo musun diye
:1:
Bi'avazda doğurursun inşallah:16:

Evet arkaya kadar dikişliydi malesef. Zaten normalde 4 küsürlü kilolardaki bebeklere normal doğum yapmıyolar. Annem kistler temizlensin ameliyat olmayım mantığıyla hamile kaldığı için bi'doktor sezeryana alalım derken diğer doktor yok yok doğursun deyince normal olmuş.
Tuvalet haricinde çok da çabuk toparlamıştı ama Allah gücünü veriyo çok şükür.
Hiç korkutma kendini doktorun zaten gerekli uyarıları yapar onları ciddiye al yeter.
Annem rahat 4 kişilik yiyodu doktor sürekli kızıyodu rejim yap diye tabii ki dinleyen yoktu "hamileyim ben hamile" diye dolanıyodu:9:
Şimdi 10 yaşında olan kız kardeşim anneme laf yetiştirince başlıyo annem ben seni nasıl doğurdum sen biliyo musun diye
:1:
Bi'avazda doğurursun inşallah:16:

Amin tüm hamileler inşallah:49: bende aşırı yiyordum artık durmaya başladım korkumdan

Back
X