anneler bir bakın.

merallde

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
316
83
298
İstanbul
merhaba hanımlar
35 günlük bir bebeğim var. ilk defa bugün yüz üstü yatırdım çok iyi uyudu ve gaz çıkardı. gece yatırmayı düşünüyorum ancak bazı risklerden dolayı kararsız kaldım. başını şuan çeviremiyor diğer tarafa. ama arada çevirmeye çalışıyor başaramıyor.
sizce böyle yatırmamın bir tehlikesi olur mu? boğulma fala söz konusu olur mu? tecrübeli annelerin yardımını bekliyorum.

Tabiki yanlis yatiriyosun. Cocuk agzi kapanip bogulabilir. Gazini falan cikarinca yan yatir. Bayagi soyle yedi sekiz aylik olmadan yuzustu yatirilmaz.

Tabiki yanlis yatiriyosun. Cocuk agzi kapanip bogulabilir. Gazini falan cikarinca yan yatir. Bayagi soyle yedi sekiz aylik olmadan yuzustu yatirilmaz.

ablam yurt dışında yaşıyor. orada hemen hemen bütün çocuklar yüz üstü yatırılıyor. o da çocuklarını hep böyle büyütü. benden bundan cesaret alıp yapmak istedim ama türkiyede riski kabul edilen bir durum. bu da benim kafamı karıştırıyor. hangisi doğru bilemiyroum

merhaba hanımlar
35 günlük bir bebeğim var. ilk defa bugün yüz üstü yatırdım çok iyi uyudu ve gaz çıkardı. gece yatırmayı düşünüyorum ancak bazı risklerden dolayı kararsız kaldım. başını şuan çeviremiyor diğer tarafa. ama arada çevirmeye çalışıyor başaramıyor.
sizce böyle yatırmamın bir tehlikesi olur mu? boğulma fala söz konusu olur mu? tecrübeli annelerin yardımını bekliyorum.
Bebeğinizi geceleri ne yüz üstü ne sırt üstü yatırmayın, siz yanındayken gündüz gözetiminiz altındayken başka ama gece yan yatırın lütfen.

şöyle bir durum var. risk burnunun üzerine yatıp boğulmasında. peki zaten dönemeyen bir çocuğun buğulma riski oluşmaz diye düşünemez miyiz?
Dönmeyeceğinin garantisi yok, bizim bir tanıdık yabancıydı bir Türk'le evliydi ülkemizde yaşıyordu, bebeğini kendi bildiği gibi yatırdı ve acı bir tecrübe yaşadı:( herzaman bir risk vardır, siz riske atmayın yan yatsın geceleri.

Bemce gündüz yatjrın yüz üstü. Yada akşam siz uyuyana kadar yatırın ama yatmadan yan çevirin. Ki zaten onu yüz üstü beşiğinde bırakırsanız sabaha kadar rahat bi uyku uyuyabileceğinizi sanmıyorum, aklınız onda kalır içiniz rahat etmez.

Dönmeyeceğinin garantisi yok, bizim bir tanıdık yabancıydı bir Türk'le evliydi ülkemizde yaşıyordu, bebeğini kendi bildiği gibi yatırdı ve acı bir tecrübe yaşadı:KK43: herzaman bir risk vardır, siz riske atmayın yan yatsın geceleri.

ne tür bir tecrübe yaşadı?

iyi akşanlar ben de bebeğimi sabahlari sirt ustu yatiriyorum yuz üstü yatarken hemen başini donderiyor yuzunu koyuyor yastiğa diye oyle uyutmuyorum.geceleri de hem yan yatiriyorum hem de başini yukari tutuyorum alçak olmasin...

Ben önce gündüzleri yüzüstü yatırmaya başladım sonra gece de öyle yatırmaya..ama kızım zaten 1 haftalık olmadan kafasını çeviriyordu istediği tarafa.yani ben gece yan yatırsam da o düz yatmak istiyorsa öyle yapıyordu bence bebeğinizin durumunu siz daha iyi bilirsiniz biz buna karar veremeyiz..

peki boğulmayı önleyen yastıklar satılıyor. yüz üstü yatırılıyor üstüne. ben hiç kullanan tanımıyorum. siz ne dersiniz bunlar iyi mi?
Bahsettiğin yastıklar nedir, neye benzer hiç bir fikrim yok.

Bebekler ortalama 6 aydan sonra dönebilir. Biraz daha sabırlı olsanız :)

Hyr sakın öyle yatrmayın bnm oğlm 2 aylık bile hala onu bi kere yüz üstü yatrmadm tmm rahatlıyorlar ama çok tehlikeli yatrdgnzda gözetiminiz altnda olsn derim :KK20:

Back
X