Anneler fikir istiyorum

Bejndar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
1.219
3.256
48
Daha önce eşim ve kayınvalidemle ilgili konularda yardımlarınızı aldım şimdi kızımla ilgili fikrinize ihtiyacım var
Kızım 13 aylık ben calışmıyorum evdeyim ama bi yere kadar oyun oynuyabiliyorum yetişemediğimi hissediyorum kızıma yetmediğimi düşünüyorum .
Tüm gün onla vakit geciriyoruz ama onada banada yeterli gelmiyor sanırım.
Parka götürüyorum cocukları görüp cıldırıyor oynamıyor .onlara dokunmak sevmek istiyor, istiyorki kimse arkasını dönmesin gitmesin gitiklerinde başlıyor ağlamaya. Mecbur eve dönüyorum.
Bulunduğum sitenin hemen karşısında bi kreş var yarım gün vermeyi düşünüyorum sosyalleşmesi için.
Tüm gün yavrum beni görüyor cok akıllı gösterdiğim herşeyi hemen öğrenip kavrıyor.
Kışın iyice eve hapsolup onu kafese tıkılmış kuş gibi yapmak istemiyorum.
Bilmiyorum cok karışığım buarada kreşdeki öğretmen bi tanıdığım. Özel biyer her tarafı kameralı annelere acık bi kreş.
Ne diyorsunuz 2 , 3 saat benim dışımda yaşıtlarıyla vakit gecirsinmi yoksa daha erkenmi.
Tecrubeli anneler şimdiden teşekkür ederim

kesinlikle kreşi tavsiye ederim. hem kural öğrenir. hem sosyalleşir. hem paylaşmayı öğrenir hemde evde atamadığı fazla enerjiyi atar.

Yaşıtlarinino olması iyidir ben krese gondermiyorum ama yakin cevremiz bebek dolu iyi oluyo bence beraber oynamayi ogreniyor

2,3 saat senden ayrı kalması sorun teşkil etmez bence..

Hatta bu ona çok fayda sağlıyacak..bebiş mutlu,sen mutlu❤

kesinlikle kreşi tavsiye ederim. hem kural öğrenir. hem sosyalleşir. hem paylaşmayı öğrenir hemde evde atamadığı fazla enerjiyi atar.

İlk yorum benim için cok önemliydi
Rahatladım .
Tüm gün evdesin minik cocukla nasıl vakit geciremiyorsun diye bi msj almaktan korktum sanırım :)

İlk yorum benim için cok önemliydi
Rahatladım .
Tüm gün evdesin minik cocukla nasıl vakit geciremiyorsun diye bi msj almaktan korktum sanırım :)
olur mu canım tabiki çocuk artık sizden sıkılmıştır yeni insanlar ister hem yaşıtlarıyla birlikte olomak onun gelişimi içinde çok önemli. yarım gün yazdırın sıkılınca 2 saattede alırsınız tepkilerine göre bakarsınız.

Ben gondermezdim sahsen daha cok kucuk..kizim 20 aylik hep beraberiz ama oyle yetememe gibi birsey hissetmedim..oyle aksamlara kadar oturup oyun da oynamiyoruz kendi haline de oynuyor filan..

13 aylik diyorsun biraz daha mi buyuse bilemedim,benimki de 18 aylik olacak ama suan icin vermem her ne kadar cocuklar ona iyi de gelse daha dilinden bir ben anliyorum.Ben de nasipse sòyle 3 e dogru vermek istiyorum.Gene de cocugunuzun durup durmayacagini en iyi siz bilirsiniz.

Ben gondermezdim sahsen daha cok kucuk..kizim 20 aylik hep beraberiz ama oyle yetememe gibi birsey hissetmedim..oyle aksamlara kadar oturup oyun da oynamiyoruz kendi haline de oynuyor filan..

Benim kızımda kendi kendine oynuyo ama haftada bigün annemler haftada 1 kayınvalidemlere gidiyoruz etrafındq hiç bebek cocuk yok tek bebek 2 ailedede parktan parka cocukları görüyor onları izlemekden salınvağa bile binmiyor onlarla olmak istiyor bariz belli ediyor. Bilemiyorum akşama kadar sadece beni görüyor 2, 3 saat sosyalleşmesi içime daha cok sincek gibi buarada 2 cocuğa hamilesiniz bende erken düşünüyorum kardeş o yüzden birazda vermek istedim şimdiden kızım şımarık ve paylaşmayı bilmiyo bu duyguyu orda daha cok öğrenebilir gibi

tüm gün bebeğinlesin ve yine de vicdan azabı mı yaşıyorsun..
Biz çalışan anneler ne yapalım..Haftaiçi sadece 4-5 saat görebiliyorum kızımı..
Uyku saatine kadar oyunlar oynuyoruz bol bol sarılıyoruz birbirimize yetiyor mu tabiki yetmiyor..
Annane babanne falan varsa yakınınızda onlarla da vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.
Hem o 1-2 saatlik dönemde de sizde kendinize vakit ayırmış olursunuz.
Benim kızımda şuan 11 aylık babannesi bakıyor ve çok mutlu bir çocuk.
Kreşe de 3 yaşında vermeyi düşünüyorum.
Bezden kurtulup derdini anlatmaya başlayınca..

• Beğen
Reactions: ZOE
kreş tabikde iyi ama unutmayın daha küçük var ve orda bir sürü mikrop alacak zor hasta olan bir çocuksa sorun yok gitmesinde sosyalleşir.

Benim kızımda kendi kendine oynuyo ama haftada bigün annemler haftada 1 kayınvalidemlere gidiyoruz etrafındq hiç bebek cocuk yok tek bebek 2 ailedede parktan parka cocukları görüyor onları izlemekden salınvağa bile binmiyor onlarla olmak istiyor bariz belli ediyor. Bilemiyorum akşama kadar sadece beni görüyor 2, 3 saat sosyalleşmesi içime daha cok sincek gibi buarada 2 cocuğa hamilesiniz bende erken düşünüyorum kardeş o yüzden birazda vermek istedim şimdiden kızım şımarık ve paylaşmayı bilmiyo bu duyguyu orda daha cok öğrenebilir gibi
Parktaki cocuklar hep oyle bi gozlemle mutlaka buluyorlar birilerini sizinkine ozel degil yani..bizim de etrafimizda cok cocuk yok parka bile gidemiyoruz bzn cok sicak oluyor. Ama yine de dusunmem kres.hem ordaki cocuklari taklit filan baslayacak, hareketler degisecek vs. Bunlar benim fikrim tabiki siz icgudunuzu dinleyeceksiniz. Bu arada evt 2. Kizim geliyor 2 hafta sonra bakalim neler olacak ins iyi 2arkadas olurlar..

13 ay kesinlikle cok cok gereksiz hem arastirirsaniz gorursunuz doktorlarda tavsiye etmiyor erkek krese gitmesi astim bronsit gibi solumyolu hastaliklarina zemin hazirliyor arti oda daha anne cocugu hatta bebegi nasilsa kresede gitcek hemdd kac yil...daha sana bu kadar ihtoyaci varken sende evdeyken ne gerek var allah askina merak etme kres donemi gelince zaten sosyallesir 13 ay cok erken senden mahrum etme onu heleki mecbur deilsin

çok küçük kreş için ruhunda saçma sapan izler bırakmayın.ben çalıştığım için 18 aylıkken vermiştim hissedebiliyordum yanlış olduğunu sevgiye korunmaya ilgiye çok muhtaç bu yaş.iki arkdaş görecek diye yapmayın yaa bi 6 ay daha sabredin bari

Kreş yaşı normalde 3 tür,ne güzel evdeymişsiniz. Çevrenizdeki oyun gruplarını araştırın.Günde 1-2 saat anneli oyun grubuna gidebilirsiniz ama yarım gün kreş için erken

Bence Hayır. Gerçekten cok küçük.

Benim çocuk böyle küçükken gitti mecburiyetten.oyle anlatildigi gibi oyunlar öğretim filan hikaye.sadece başlarına birsey gelmesin diye bekliyorlar işte. Onu da tam anlamıyla yaptiklari da soylenemez zaten.

Parka devam diyorum.ya da spora yazılın anne cocuklu gruplar.

• Beğen
Reactions: ZOE
o zaman Rabbim bebişinize sağlık versin gitsin gelsin kreşe bi denemek faydalı olabilir...

Back
X