Anneler günü dayatması

Hakilimi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2017
95
109
8
Bu dayatma tamamen toplumdan kaynaklı. Anneyse anneler gunu kutlanmalı yakinlarimizin. Bizim annemiz olmasa bile.

Simdi derdime gelecek olursak eger. Benim annem hayatta degil. Gercek hayatta yani yakin cevremde kimseyle bu konu hakkinda konusmam dertlesmem. Yapilabilecek geri dondurulebilecek hicbirsey yok. Ne yasadigimi ben bilirim birtek. Bir de ortak duygulari paylastigim kardeslerim ve babam bilebilir anlayabilir beni. Ama onlarla bile konusamayiz. Bu durum normal mi degil mi bilmiyorum. Ama hep soylerim. Bir insan gercekten aci cekiyorsa bunu dillendiremez sagda solda konusamaz. En azindan benim dusuncem bu. Yapamiyorum yada ben beceremiyorum. Iki kelime etsem on damla yas dusuyor gozumden. Kendimi duygu somurusu yapiyor gibi hissediyorum. Belki de sozde guclu olmaya gorunmeye yada sevdiklerimi uzmemeye calisiyorum.

Ben evliyim ve kayinvalidem ve anne olan bir gorumcem var. Sizce benim kayinvalidemin anneler gununu kutlamam gorumcemin anneler gununu kutlamam ne kadar dogru. Ne kadar gerekli ve etik. Anneler gunu dedigimiz sey ne ve hangi amaca hizmet ediyor. Bir kadin cocuk dogurdugu icin yakin cevresinin annesi mi ilan ediliyor ki cocugu disindakiler de anneler gununu kutluyor. Cocuk dogurdugu icin bir anneyi yilin bir gunu hediyelere bogmak cok mu gerekli. Bu nasil bir gundur ki anneme tek alabilecegim sey olan ciceklerle kendimi mezarinin basinda buluyorum hic dusunmeden. Cunku anneler gunu. Heskes annesine hediye alma kutlama paylasma gosteris yapma pesinde. Ben de kutlayabilecegim tek sekilde kutlamanin pesinde buluyorum kendimi.

Sistem mi daha acimasiz yoksa insanlar mi. Bizden beklenen gercekten ne. Cevremizdeki bizim olmaya annelerin gununu kutlamamak dusuncesizlik mi. Bunun icin kirilir mi insanlar.

Yine geldi her yilki gibi. Ben de icimi buraya dokebildim. Uzun yazdim kusuruma bakmayin. Sizinle paylasmak istedim sadece.

Annenize Allah rahmet eylesin.
Hediye işin kapitalizm kısmı.
Kayınvalidenizi arayarak da tebrik edebilirsiniz.Görümce ne alaka hiç anlamadım.
Size annelik yapmış insanın anneler gününü kutlayabilirsiniz,içinizden geliyorsa.
Aramadığınız için gücenecekse arayın.

Sistem mi daha acimasiz yoksa insanlar mi. Bizden beklenen gercekten ne. Cevremizdeki bizim olmaya annelerin gununu kutlamamak dusuncesizlik mi. Bunun icin kirilir mi insanlar.
her ikisi de acımasız. kırırlırlarsa kırılsınlar.kimseden bir şey beklemesin hiç kimse
kutlamak zorunda değilsiniz, ben de sizinle aynı fikirdeyim

Bugünlerde sosyal mesaj veren konular açılıyor
Kapitalizm konusuna katılıyorum ama annem katılmıyor:işsiz:
Anne dayatma kapitalizm saçmalık diyorum:KK14:
Eeeee tamam kızım tamam diyor :63:
Biz ailece bu 'suni gunler'i kutlamiyoruz. Suni gunler de babamin deyimi

Öncelikle başınız sağolsun.

Bence bu duygularınızı eşinizle paylaşsanız size anlayış gösterecektir.
Annesi ile konuşur ve onların beklentisini de sonlandırmış olur.
Her sene bu zamanları böyle geçirmek yerine tek seferde sonlandırsanız..

Ne bileyim ben olsam öyle yapardım sanırım.

Bu arada basiniz sag olsun, konuya yorum yapmamisim, kusura bakmayin. Ben doguran herkesin anneler gununu kutlamayi gerekli bulmuyorum, degil ki hediye alayim. Bana kalirsa sizi mazur gormeliler; cunku benim annem de annesini kaybetti ve o aci asla bitmiyor, biliyorum.

Başınız sağolsun benimde bu yıl ilk annesiz anneler günüm olacak. O gün ne hissedeceğim bilmiyorum ancak ölümü yok oluş kabul etmediğim için bu yılda annemin anneler gününü onun yanında kutluycam.
Sevgililer gününde sevgilisi olmayanlar neyse, anneler babalar günündede annesiz babasızlar o.Bir güzellik gün yapılmış onlar için bu sevince ortak olmak kötü değil bana göre.
20 küsür yıldır komşumuz olan yaşlı bir teyzemiz var çocuğu olmamış, her yıl kutlardım anneler gününü yine arayıp kutluycam onuda mesela.
Kayınvalidenizle aranız kötü değilse arayın bir minik hediye alın bu bir sorun olmaz sanırım.
Görümce konusunda mantık bulamadım, her anne olmuş kişiyi ararsak hediye alırsak oooo çok iş var demektir

Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.
Ancak ben de kayınvalidenzinkini kutlamanız gerektiğini düşünüyorum.
Sonuçta bekler yani üstelik eşinizin annesi ve anne dediğiniz bir insan kutlamamanıza alınabilir bu durumda onun bir suçu yok ne de olsa alınganlık olmasın.

Olayı çok karmaşık hale getirmişsiniz.
Olay çok basit.
Bu kadar üstünde düşünmeyin işin içinden çıkamazsınız.
Bu arada bir insan gerçekten acı yaşıyorsa karakterine göre tepki verir kimi susar içe kapanır kimi dağa taşa vurur kimi içki içer falan bilemezsiniz insanların içini

Annesi olmayan evlatlar evladı olmayan kadınlar ne acı kimse kimsenin acısını anlamıyor böylesi günlerde kafamı kuma gömesim geliyor

Bu dayatma tamamen toplumdan kaynaklı. Anneyse anneler gunu kutlanmalı yakinlarimizin. Bizim annemiz olmasa bile.

Simdi derdime gelecek olursak eger. Benim annem hayatta degil. Gercek hayatta yani yakin cevremde kimseyle bu konu hakkinda konusmam dertlesmem. Yapilabilecek geri dondurulebilecek hicbirsey yok. Ne yasadigimi ben bilirim birtek. Bir de ortak duygulari paylastigim kardeslerim ve babam bilebilir anlayabilir beni. Ama onlarla bile konusamayiz. Bu durum normal mi degil mi bilmiyorum. Ama hep soylerim. Bir insan gercekten aci cekiyorsa bunu dillendiremez sagda solda konusamaz. En azindan benim dusuncem bu. Yapamiyorum yada ben beceremiyorum. Iki kelime etsem on damla yas dusuyor gozumden. Kendimi duygu somurusu yapiyor gibi hissediyorum. Belki de sozde guclu olmaya gorunmeye yada sevdiklerimi uzmemeye calisiyorum.

Ben evliyim ve kayinvalidem ve anne olan bir gorumcem var. Sizce benim kayinvalidemin anneler gununu kutlamam gorumcemin anneler gununu kutlamam ne kadar dogru. Ne kadar gerekli ve etik. Anneler gunu dedigimiz sey ne ve hangi amaca hizmet ediyor. Bir kadin cocuk dogurdugu icin yakin cevresinin annesi mi ilan ediliyor ki cocugu disindakiler de anneler gununu kutluyor. Cocuk dogurdugu icin bir anneyi yilin bir gunu hediyelere bogmak cok mu gerekli. Bu nasil bir gundur ki anneme tek alabilecegim sey olan ciceklerle kendimi mezarinin basinda buluyorum hic dusunmeden. Cunku anneler gunu. Heskes annesine hediye alma kutlama paylasma gosteris yapma pesinde. Ben de kutlayabilecegim tek sekilde kutlamanin pesinde buluyorum kendimi.

Yine geldi her yilki gibi. Ben de icimi buraya dokebildim. Uzun yazdim kusuruma bakmayin. Sizinle paylasmak istedim sadece.
Gorumcenizin degilde. K.validenizin anneler gununu kutlamalisiniz. Esinizin annesi cunku. Sizin annenizden baska anne diyebileceginiz tek kisi o..

Alt tarafı anneler günü.
Çoğu insan adet yerini bulsun diye içten gelmeyen, formalite kutlamalar yapıyor. Sırf kutladım demek için, sosyal paylaşım sitelerini renklendirmek için :)
Gözünüzde fazla büyütmeyin. İçinizden gelmiyorsa, canınızı sıkıyorsa, acı veriyorsa kimseninkini kutlamayın.
eşiniz anlayış gösterir diye düşünüyorum bu duruma.

allah rahmet eylesin anneniz için. bu benim de ilgimi çekiyor, yani çok şükür kendi annem ve anneannem hayattalar, biz de pek abartmadan sadece tebrikle kutlarız ama bu sene aklıma takılan çok sevdiğim bir büyüğüm var mesela. geçenlerde bir arkadaşımla da konuştuk benzer şeyi. şimdi bu bahsettiğim kadının bana iyilikleri falan dokundu, çok da sever sayarım kendisini. o da bir anne fakat kendi annesi vefat etmiş seneler önce. ama annesini çok özlüyor doğal olarak, kendisi de anne olmaktan son derece memnun. acaba onun anneler gününü kutlasam kendi annesini hatırlayıp üzülür mü? yani ne kadar gerekli ben de merak ediyorum.

Basın sağolsun öncelikle .keşke en başta güzellikle benim annem olmadigi için anneler günü kutlamaya sevmiyorum ve bendende beklemeyin deseydin öküz değilse anlarlardi.karsindakiler sende sıkıntıya girmezdin .

Başınız sağ olsun öncelikle. Annem dışında kimsenin anneler gününü kutlamam. Benim annem kimse onunkini kutlamam gerek mantıken. Her anne olaninkini kutlayacaksak ohoo.
Hediye almak da şart değil. Böyle günlere karşı nefret beslemiyorum.

Allah rahmet etsin anneciğinize.
Hediye kısmı safi kapitalizm, orası su götürmez. Kayinvalidenizle bir sorununuz yoksa, mesela dogum gununde arayıp veya gidip kutluyorsaniz, bence yine kutlamak gerekir. Ama bu sizi uzecekse, eşiniz gidip kutlar annesini, sizin hassasiyetinizi de açıklar. Buna anlayış göstermeyecek insan yoktur herhalde.
Ama bu kalıpların sonu da yok. Yani çocuğunu kaybedenler var, çocuğumuzu evden cikarmayalim mi onlar görüp uzulmesin diye? Hamile olmak için can atanlar var, karnımızı mı saklayalim? Gelinlik giyemeden evlenip icinde kalmış insanlar var, dugun mu yapmayalim? Bunun sonu yok malesef. Yani hayatın hic bir yerinde istediğiniz adalet ve empati yok. Olmasını beklemek de sanırım hata olurdu..

Annem olmasaydı o günü kutlamazdım.
Başkasınada anne demezdim.
Eşinize söyleyin benimiçin kutlanıcak bigün değil sen istersen ailenle vakit geçirebilirsin . Bu yeterli olur.

Görümceye gelince doğumgünü dışında bişey kutlamanıza gerek yok

Back
X