- Konu Sahibi hanedanemir
Anneler günü gelmiş Emirim. Neyime ki…Ben oğlu bedeni gibi minicik bir mezarda uyuyan öksüz bir anneyim. Emir Emir diye yüreği yanan, sadece oğlunun mezarına sımsıkı sarıldığı zaman huzurlu olabilen bir anneyim. Okul bomboş, bunu sana sınıfımda yazıyorum oğlum. Bugün yüreğim hep sıkıştı durdu. Anneler gününe az kaldı ya, çocuklarım alacakları hediyelerden bahsettiler, bir de anneler günü gösterim için annelerine ne hissettiklerini söylediler kameraya. Her çocuğumda seni hayal ettim. Sen bana söylüyorsun gibi. Yüreğim acıyor Emir, faranjit olmuşum gibi bütün gün göğsüm yandı durdu, acıdan. Sesin yok ki bedenin gibi, kelimelerin de yok. Olsun ben sana gelicem anneler günü. Yine sarılıcam o huzur bulduğum mezarına. Tam bedeninin olduğu kısma yüreğimi yaslıcam, toprağını kokucam, tırnaklarımı gömücem toprağına. Kimse benim kutlamasın Anneler günümü, hayır duymak istemiyorum reklamları, “bi tek annem olsun bana bir şey olmaz”diyor reklamda. Kulaklarım uğulduyor bu reklamda. Ben dünyanın en acılı annelerinden bitanesiyim o gün ve her gün. Ben oğluna kavuşma gününü bekleyen, oğlunu kaybetmiş öksüz bir anneyim. Ne mutluyduk karnımdayken Emir.. Bugün öğrencilerimden bir tanesine sordum anne kime denir diye. Bana 5 yaşındaki masumlukla bağıra bağıra “kocaman narı tek tak ayıklayıp bana getiren anneme denir öğretmenim”dedi gözlerini kocaman açarak. Ben de sana ayıklardım Emir. Olsun anneciğim yaşasaydın bana neler söyleyebileceğini tahmin ediyorum ya da öyle duymak istiyorum. Ben de seni seviyorum oğlum. İyki benim oğlumsun. Cennet bahçesinde ordan oraya koşuşturduğunu hayal eder gibiyim. Hani annen kılığına girip sana diyeceklermiş ya annen geldi diye sen de hayır bu annem değil deyip benim kokumdan tanıyacakmışsın ya ölürüm oğlum senin için. Sadece beden olarak koptuk oğlum biz birbirimizden, kanatlı meleğim hep yanımdasın ki Emirim. Dualarım hep seninle…