Anneler gününde kriz

Ben dun instagram kesfetıme dusen bir evlenme teklifini ızledım belki sizlere de denk gelmistir gormussunuzdur. 1mılyon falan ızlenmıs.

Adam sabah arabada kızı bekliyor, kız geliyor surat bes karıs. Agzında bisey var diyor adam aynaya baksın diye kız, kız aynayı indiriyor gul yapraklarıyla kırmızı kadife kutu dusuyor kızın kucağına.
Kız bu ne diyor kutuyu eline alıp, adam tum tatlılığı ve mutluluğuyla benimle evlenir misin diyor
Peki kiz ne diyor?
Agzından dokulen ilk cumle, KESKE KAMERAYA CEKSEYDIN YAAAA.....

Ben o adam yerinde olsam kızı o an bırakırdım.
Hevesle hazırladığım hediyeyi suprızdı gorup sevinmek yerine o an kameraya cekılmedıgı ıcın acıp yuzuge bakmıyor bıle. Ofkelı Ofkelı adama kameraya CEKSEYDIN keske diyor. Kı adam kameraya alıyor zaten hazırlamış herseyı..

O an evlenme teklifi almak adamın hevesle yaptıgı suprız evlenecek olmaları kız ıcın anlamsız ve onemsiz. Onemlı olan bunu gosteremeyecek olması.
Izlerken cok uzuldum ben.

Niye boyle ınsanlar olduk bilmiyorum, ben degılım. Sosyal medyayı bakmak vakıt gecırmek gulmek ıcın kullanıyorum. Zaten habıre fotograflanacak bır hayatımda yok.
Hele pandemı de evde tek basına koyacak hiç bıseyım yok.
Uzuluyorum ben ya.

Bunu niye yazdım bilmiyorum.

Annen ıcın aldıgın hediye onu sevmen dusunmen onemlı degıl de milletin gormemesi onemlı olmus ya, senın adına da uzuldum konu sahıbı arkadasım.

Son düzenleme:
Aynı ilişki benle annemde var,geçmişi bana yaşattıklarını hak etmedim ,affedemiyorum ama annem olduğu için saygımı bozamıyorum da .Hiçbir zaman içimden gelmeyen şeyi yapmam mesela anneler günü kadınlar gününde herkes annesini paylaşır sevgi sözleri havada uçuşur özenirim ama 1 defa olsun annemle fotomu koymadım koyamıyorum elim gitse kalbim acıyor ,göstermelik olduğu için yapmıyorum.Bazen nette annelerle ilgili söz olur anneniz için kalp koyun beğenin derler ya işte o zaman benim içimde ki kalbe ateş düşer ,anne yazan hiçbirşeyi beğenemediğim gibi acım da azalmaz ,annem varken annesiz büyümek çok kötü ,ben bunla yaşamayı öğrendim .
Hani annenizin iyi anlari vardir ya yakalarsınız veya hayal edersiniz ,oyle bilmek isterseniz iste ben de tam boyle bir noktadayim.Annemin kalbinin en temiz yerini tutmaya calisiyorum. Özlüyorum. Icim aciyor .Onceleri hep kendimi hatali gorurdum.Aglardim.Ozur dilerdim.Onu cok sevdiğimi soylerdim.Simdi diyemiyorum.demek istiyorum ama artik cok gec..Cunku haksiz olmadigimi anladim.Kendime haksizlik ettigimi anladim.Hayirsiz bir insan olmadigimi anladim.

Ben dun instagram kesfetıme dusen bir evlenme teklifini ızledım belki sizlere de denk gelmistir gormussunuzdur. 1mılyon falan ızlenmıs.

Adam sabah arabada kızı bekliyor, kız geliyor surat bes karıs. Agzında bisey var diyor adam aynaya baksın diye kız, kız aynayı indiriyor gul yapraklarıyla kırmızı kadife kutu dusuyor kızın kucağına.
Kız bu ne diyor kutuyu eline alıp, adam tum tatlılığı ve mutluluğuyla benimle evlenir misin diyor
Peki kiz ne diyor?
Agzından dokulen ilk cumle, KESKE KAMERAYA CEKSEYDIN YAAAA.....

Ben o adam yerinde olsam kızı o an bırakırdım.
Hevesle hazırladığım hediyeyi suprızdı gorup sevinmek yerine o an kameraya cekılmedıgı ıcın acıp yuzuge bakmıyor bıle. Ofkelı Ofkelı adama kameraya CEKSEYDIN keske diyor. Kı adam kameraya alıyor zaten hazırlamış herseyı..

O an evlenme teklifi almak adamın hevesle yaptıgı suprız evlenecek olmaları kız ıcın anlamsız ve onemsiz. Onemlı olan bunu gosteremeyecek olması.
Izlerken cok uzuldum ben.

Niye boyle ınsanlar olduk bilmiyorum, ben degılım. Sosyal medyayı bakmak vakıt gecırmek gulmek ıcın kullanıyorum. Zaten habıre fotograflanacak bır hayatımda yok.
Hele pandemı de evde tek basına koyacak hiç bıseyım yok.
Uzuluyorum ben ya.

Bunu niye yazdım bilmiyorum.

Annen ıcın aldıgın hediye onu sevmen dusunmen onemlı degıl de milletin gormemesi onemlı olmus ya, senın adına da uzuldum konu sahıbı arkadasım.
Çok tesekkur ediyorum.Bilmiyorum nasil buralara geldik.Benim annem ailesi tarafindan sevilmemis.Anlamaya calisiyorum onu.Sevildigini bilmek istiyor. Ama ona yetmiyor.Cok yardimci oldum.Kac defa psikolog randevusu aldim.Seni mutlu gormek istiyorum dedim.Benim senden tek istegum mutlu ol dedim.Ama gitmedi.Kabul etmedi.Cilt rahatsizligi var .Gitmedigi devlet hastaneai yok.Iyi bir ozele gidelim dedim , ikna edemedim.Sonrasi ise senin yuzunden, beni sen bu hallere getirdin sitemleri.Inanin senede iki defa geliyorum yanina.Ne kadar zulmedebilirim ki kendisine.

Çok tesekkur ediyorum.Bilmiyorum nasil buralara geldik.Benim annem ailesi tarafindan sevilmemis.Anlamaya calisiyorum onu.Sevildigini bilmek istiyor. Ama ona yetmiyor.Cok yardimci oldum.Kac defa psikolog randevusu aldim.Seni mutlu gormek istiyorum dedim.Benim senden tek istegum mutlu ol dedim.Ama gitmedi.Kabul etmedi.Cilt rahatsizligi var .Gitmedigi devlet hastaneai yok.Iyi bir ozele gidelim dedim , ikna edemedim.Sonrasi ise senin yuzunden, beni sen bu hallere getirdin sitemleri.Inanin senede iki defa geliyorum yanina.Ne kadar zulmedebilirim ki kendisine.
Okumus ogretmen olmussun, tum memnunıyetsızlıklerıne ragmen hala sevinsin diye bisey yapmaya calısıyosun. Saglıgıyla baska sehırde olmana ragmen ilgilenmıssın.
Hayırsız evlat falan kesinlikle degılsın.
Su pandemı bıtsede hayatlarımıza geri donsek ya,valla.

böyle özel günlerde sosyal medyada birşey paylaşırken illa hediye vs koymak gerekmiyor ki. annenizle yanyana bir fotonuzu veya o an çektiğiniz bir selfie yi koyup ekleyebilirdiniz.
sosyal medyada paylaşım yapmayı sevmek suç değil. belki annenizi fotoğraf koydurmak istediği için saçma buluyorsunuz ama bundan keyif alıyor olabilir. ve bu da anormal değil.

tamam annesi vefat eden yada çocuğunu kaybedenler var ama hayatta devam ediyor bir yandan.
ben annemi 3 sene önce kaybettim, ilk anneler gününden bu yana "aaa neden anneleri ile fotoğraf ekliyorlar" demedim hiç. bu herkesin kendi dünyası çünkü. aksine bir arkadaşım benim annem öldü diye paylaşım yapmak istemese kızarım. acı aynı acı, anneler gününde paylaşmasa ama annesinin doğumgününde paylaşsa daha mı az üzülücem annem vefat ettiği için ?

eski konularınızı ve hikayenizi bilmiyorum. muhakkak travmalarınız da ciddidir, lütfen yanlış anlamayın beni. ama buradan bakınca siz de bir fotoğraf için gereksiz yere inat etmiş gibi duruyorsunuz.
Ben zaten koymak istedim .Ikna oldum annemi zorlamadan.Ama annem cok soylendi.Her seyi kendim yapiyrum, bi fotograf koymuyorsun diye..Illa soylemem mi lazim dedi.Sonra aglamaya basladi.Aglamasini gerektirecek birninadim olmadi.

Üzülme insanın annesi olmayınca hep bir yanı eksik senin anladım ki var da yok ama yine de o kadar şanslısın ki hayatta sonuçta olduğu gibi kabul et boşver ama seni anlıyorum neden Ayşe Yılmaz annesi eviyor da beni benimki sevmiyor kim sevse beni yetmiyor az da olsa anam sevse nasıl severdi kimbilir buna benzer sorulara otuz senedir cevap arıyorum neden benim annem öldü yıllarca bu soru ile geçti ömrüm ama kader olsaydı yanımda her anneler günü benim için azaltır kocaman kadınım dört çocuk annesiyim ama canım çok yanıyor ağlattın beni vallahi yazarken gözlerim ıslandı boşver sen annene uyma sevgi ver yine ruhun rahat olsun ruhuna ağırlık yapma yarın birşey olursa vicdanın rahat olsun kendini suçlama ayrıca annesi ölenler için gösterdiğin hassasiyet için sonsuz teşekkürler bu davranışin bile ne kadar yüce gönüllü olduğunu gösteriyor annenden esirgeme sağlıcakla kal
Cok teşekkür ederim.Ben de sevgi istiyorum.Sevilmek istiyorum .ama samimi sevgi istiyorum..Benim derdim bu.Anne sevgisini yuregimde hissedebilmek.Annem de beni sevmis demek.Ama aklima yasadiklarim geliyor. Vazgeciyorum.Sonra sevmis ama gosterememis diyorum.Bu da yeter.Sevmis ya diyorum.Gostermese de olur diyorum.

Sosyal medya hesaplarınızı annenizle paylaşmayın. Gönderilerinizi sadece belirli bir kesim arkadaşınız görsün. Anneniz ve ona laf taşıyabilecek kimse ile de paylaşmayın. Sorarlarsa da sevmiyorum der geçersiniz, bahaneniz hiçbir şey paylaşmıyorum ile kalmış olur.

Merhabalar arkadaşlar. Malum dün anneler günüydü bildiğiniz üzere.Annemle olan krizlerimi ve çocukluk travmalarımı konularimi okuyan bilir.Bilmiyorsaniz lütfen anlamadan yargılamayın. Neyse ben anneme hazırlık yaptim bu ozel gun icin tabiki.Her ne yasarsak yasayalim annem benim.Karsiliksiz sevgim var sonucta. Neyse bi arkadasi instagrama fotograf atmis. Kizlarinin hediyelerini ,yazdigi notları paylasmis.Damadinin aldigi hediyeyi bumerang yapmış. Kizlari annelerini paylasmis. Pek çok fotograf var instagramda gune ozel.Bana dedi sen de paylas."Anne paylasamam , yakin arkadasimin annesi yok.Baska bir arkadasimin da .."dedim.Evde kriz cıktı. Kaldi ki ben anneme normal zamanda demedigim sozleri sosyal medyada demem.Cunku annemle aramda guzel bir bag olmadi.Ona güvenim yok malesef.Cok isterdim ama icimden gelmiyor. Cok seviyorum, tirnagina tas degmesin ama konularımı bilen bana hak verir.Bir kırgınlık var uzerimde Yardim çığlığı en sevdigi tarafindan duyulmamis , duyulmak istenmemis biri olarak buyudum ben .Geçmiş geçmiyor iste.Annem de telafi etmiyor. Neyse kriz cikti.Annem durduk yere aglamaya baslafi.Babam bana hakaretler etti.Ama oyle böyle değil. Gururum yerle bir oldu.Bir fotograf icin ben bunu hakettim mi? Aglama krizine girdim odaya kapanıp. Ama durduramiyorum kendimi.Aglayamadigim zamanlarin acisini cikarircasina..
Öyle iste arkadaslar..Ben gecmisi cok mu buyutuyorum bilmiyorum ama ne zaman yeni bor baslangic yaomaya calissam annnemin hakaretleriyle karsilasiyirum.Ben seni icimde affetmeye çalışırken senin benden ucu bucagi olmayan beklentilerini nasil karsilayayim? Nasil diyeyim " Anneciğim, en guzel hediyem.."Izin ver de seni seveyim..Izin ver de seni affedeyim...Ona gore ben hic bir zaman mutlu olamayan, onun yaptigi fedakarlığı görmeyen bir evlâdım. Ama yaşadığı butun psikolojik problemlerinin acisini benden cikardi.Fatirasini bana kesti. Hatalarinin sonucunu bana bindirdi.
Bunları ic dökmek icim yazıyorum. Sanmayın ki saygisiz bir insanim.Evlatlik vazifemi yapiyorum .Ama bir fotograf icin gordugum muameleyi haketmedigimi dusunuyorum.cunku orda da sevgisi gostermelikti.Herkes gormeliydi..Ona yetmiyor iste.
Peki ben geçmişi nasil affedeyim?Nasil unutacagim?Bu bosluk dolar mi?
Çok üzücü. Annen baban sana böyle davranıyorsa, sen izin veriyorsun.
Duzelirler mi? Sanmam.
Sen kendini iyilestirebilir misin? Destek alıp hayatını, kendini değiştirip iyilesebilirsin

Hani annenizin iyi anlari vardir ya yakalarsınız veya hayal edersiniz ,oyle bilmek isterseniz iste ben de tam boyle bir noktadayim.Annemin kalbinin en temiz yerini tutmaya calisiyorum. Özlüyorum. Icim aciyor .Onceleri hep kendimi hatali gorurdum.Aglardim.Ozur dilerdim.Onu cok sevdiğimi soylerdim.Simdi diyemiyorum.demek istiyorum ama artik cok gec..Cunku haksiz olmadigimi anladim.Kendime haksizlik ettigimi anladim.Hayirsiz bir insan olmadigimi anladim.
Anneni mutlu etmek için boluna uğraşma çünkü mutsuz olacak ,akışına bırak o kadar çabalama ve kendini harap etme ,sen elinfen geleni yaptın.Ben değerliyim ben mutluysam beni sevende olır düşüncesini benimse ,sen değerlisin önce kendini sev ve mutlu ol 😘💐

Eski konularınızı bilmiyorum ama annesini kaybetmiş biri olarak paylaşım yapmadığınız için teşekkür ederim. Sosyal medya kullanmıyorum ama wp'de bile o kadar çok paylaşım yapıldı ki her gördüğümde ağlıyorum diye hiçbirine bakmadım. Keşke anneniz yan yana olmanızın kıymetini bilse oraya yazılan, paylaşılan şeylerin gösterişten başka bir anlamı yok bence, anneniz varsa sarılın daha güzeli yok.

Uzaklasin ,girusmeyin ,iyilesme icin sorundan uzaklasmak gerekir,belli ki jic duzelmeyecek

Geçen gün annem bir video izledim keşke siz çocukken denk gelebilseydim dedi. Koşulsuz sevgi ve kıyaslamama üzerine bir konuşmaymış.

Kısaca şöyle birşey geçiyormuş videoda çocuklarımıza sınavda kaç aldın? En yüksek notu kim aldı? Bir dahakine çalışır sende yükseltirsin dememiz normal kabul edilir. Ama çocuğunuzun size gelip maaşınızı, iş arkadaşlarınızın maaşını sorduğunu, onunki niye senden daha yüksek? Neyse daha çok çalışıp yükseltirsin sende dediğini düşünün.😁

Yani diyeceğim şu ki sizin anneniz yetişkinliğinizde bile kıyas alışkanlığını geride bırakamamışsa bu sizin suçunuz değil. Ali'lerin Ayşe'lerin sosyal medyada annelerine övgüler yağdırması sizi kötü bir evlat yapmaz.

uzucu,
evde huzur yoksa gercekten cok zor,
keske siz de huzursuz oldugunuz ortamlara kendinizi bu kadar mazur birakmasaniz.

Geçen gün annem bir video izledim keşke siz çocukken denk gelebilseydim dedi. Koşulsuz sevgi ve kıyaslamama üzerine bir konuşmaymış.

Kısaca şöyle birşey geçiyormuş videoda çocuklarımıza sınavda kaç aldın? En yüksek notu kim aldı? Bir dahakine çalışır sende yükseltirsin dememiz normal kabul edilir. Ama çocuğunuzun size gelip maaşınızı, iş arkadaşlarınızın maaşını sorduğunu, onunki niye senden daha yüksek? Neyse daha çok çalışıp yükseltirsin sende dediğini düşünün.😁

Yani diyeceğim şu ki sizin anneniz yetişkinliğinizde bile kıyas alışkanlığını geride bırakamamışsa bu sizin suçunuz değil. Ali'lerin Ayşe'lerin sosyal medyada annelerine övgüler yağdırması sizi kötü bir evlat yapmaz.
Evet, öyle de faturasi bize patlıyor. Boyle görmüş,kimse tarafindan anlasilmamis , sen anla onu mutlu diyorum ama kendimi oyle bir yerde buluyorum ki sonra psikolojim alt üst olmus oluyor.Ama icim rahat.Ona yardimci oldum.Surekli youtubedan unlu psikolglarin konusmalarini seyrettim.Aile konulu filmlar actim.Ozellikle Gul.Budayicioglu'nun kader motiflerini izlettim.Hala da devam ediyorum.

Bende anneler gününde hicbisey paylasmadim. Çünkü kayınvalidem ile birlikte yaşıyorum kısa süreliğine ve çocuğa bakiyor. Anneme nağmeler dizip kayınvalideye hicbisey yazmamak ayıp olurdu. Kayınvalideye de sosyal medyadan annemle aynı kefeye koyup güzel şeyler.yazmak istemedim içimden gelmedi o yüzden ikisine de yazmadım. Annemle aram mükemmel olmasına rağmen hiç seninkinin yaptıklarını yapmadı lafını da etmedi. Seni gerçekten sevse karşılık beklemezdi. Sen de seni sevmeyen için kendini yıpratma bence önüne bak canını sıkmaya hiç değmez

Back
X