• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneler her zaman iyiliğimizi mi ister?

ayse_merve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2011
3
0
36
- Yurtdışı
merhaba arkadaşlar,

benim annemle ilgili kafama takılan bir konu var, sizden de benzer şeyler yaşamış olan varsa paylaşırsanız sevinirim.
ben 32 yaşındayım ve bekarım, şu an yurtdışında çalışıyorum. bu sene başında bir akrabamız (halam diyelim) bana uygun olabilecek bir tanıdığından anneme bahsetmiş (çocuk çok güzel işi, evi, arabası olan biri) ve benim ne zaman türkiye'ye geleceğimi sormuş. annem bana böyle bir konu olduğundan 7 ay sonra bahsetti telefonda. ben geçen ay turkiye'ye izne gittiğimde de o halama geleceğimi söylememiş bile. şimdi de diyor ki "ooo çok zaman oldu belki çocuk sözlenmiştir, nişanlanmıştır" dedi.

geçen bayramda da zaten halamı evde bulamamışlar, annem dedi ki "demek senin konu da nasip değilmiş" !!
yani konuyu bir şekilde kapattı gitti. annem sanki evlenmemi istemiyor. seneler önce üniversitede okurken de memleketten soran olduğunda bana hiç söylemedi bile. şimdi şimdi bahsediyor ki çok çok zenginmiş onlar, apartmanları varmış, ilçenin en zenginiymişler ama annesi geçimsiz, sevilmeyen bir kadınmış. yani annem annesi geçimsiz diye düşünüp kendi kendine olmaz deyip (babamın da haberi yok, benim de yok bu konudan o zaman) konuyu kapatmış atmış ve bir de ben istememişim diye anlatmış o zaman soranlara da!! benim haberim bile olmadı.

uzun lafın kısası annem sanki evlenmemi istemiyor. sizce böyle birşey olabilir mi?
32 yaşında kızınız olsa ve çok iyi bir adayla tanışma durumunu hemen ufacık birşeyde "nasip değilmiş" der kapatır mısınız?

cevaplar için şimdiden teşekkürler :)

merhaba arkadaşlar,

benim annemle ilgili kafama takılan bir konu var, sizden de benzer şeyler yaşamış olan varsa paylaşırsanız sevinirim.
ben 32 yaşındayım ve bekarım, şu an yurtdışında çalışıyorum. bu sene başında bir akrabamız (halam diyelim) bana uygun olabilecek bir tanıdığından anneme bahsetmiş (çocuk çok güzel işi, evi, arabası olan biri) ve benim ne zaman türkiye'ye geleceğimi sormuş. annem bana böyle bir konu olduğundan 7 ay sonra bahsetti telefonda. ben geçen ay turkiye'ye izne gittiğimde de o halama geleceğimi söylememiş bile. şimdi de diyor ki "ooo çok zaman oldu belki çocuk sözlenmiştir, nişanlanmıştır" dedi.

geçen bayramda da zaten halamı evde bulamamışlar, annem dedi ki "demek senin konu da nasip değilmiş" !!
yani konuyu bir şekilde kapattı gitti. annem sanki evlenmemi istemiyor. seneler önce üniversitede okurken de memleketten soran olduğunda bana hiç söylemedi bile. şimdi şimdi bahsediyor ki çok çok zenginmiş onlar, apartmanları varmış, ilçenin en zenginiymişler ama annesi geçimsiz, sevilmeyen bir kadınmış. yani annem annesi geçimsiz diye düşünüp kendi kendine olmaz deyip (babamın da haberi yok, benim de yok bu konudan o zaman) konuyu kapatmış atmış ve bir de ben istememişim diye anlatmış o zaman soranlara da!! benim haberim bile olmadı.

uzun lafın kısası annem sanki evlenmemi istemiyor. sizce böyle birşey olabilir mi?
32 yaşında kızınız olsa ve çok iyi bir adayla tanışma durumunu hemen ufacık birşeyde "nasip değilmiş" der kapatır mısınız?

Kendi annem için cevaplarsam, evet, annem her zaman için evlatlarının iyiliğini ister.
Aracı vasıtası ile tanışmak konusunda da annem annenizden farklı davranmaz. Bu tür tanışmalar olumlu da bitebilir olumsuz da. Olumsuz bitmesi durumunda size gelecek laflar daha üzücü olabilir diye düşünmüş olabilir. Ben zaten bu tür tanışmalara karşı olduğum için annem de bana söylemezdi bile. "Kızım doğru insanı kendisi bulur" derdi hep.
Bir de annesi geçimsiz biri ise katları yatları olsa da ömür geçmezdi bence. Anneniz de böyle düşünmüş olabilir.
Bu durumdan rahatsızsanız annenize "benimle ilgili kısmetleri bana söyle bundan sonra" diyin ama tatlı dille konuşun.

Dünyada karşılıksız ve sonsuz sevgiye sahip tek varlık annedir..

Bazı anneler çok gösterir bunu , bazıları hiç. Ne olursa olsun sadece tedavisi güç psikolojik sorunlar haricinde anne evladının her zaman iyiliğini ister.

Bazen duygusal yaklaşarak yanlış kararlar vermişte olabiliyor ama ne hikmetse yanlış kararı bile birgün hayra dönüyor..Tuhaf ama gerçek. :)

Sizin saydığınız özellikler bir erkekle evlenmek için bir neden değil.
Ne kadarda maddi anlamda iyi olursa olsun annenizin gördüğü birşey vardır mutlaka.

Madem istiyorsunuz annenize bir nasibiniz çıkınca ne olursa olsun sizinle tanıştırmasını söyleyin.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Evet annelerimiz her zaman iyiliğimizi isterler ama her zaman onların istedikleri iyiliğimiz olmaz.
Bunun ayrımını iyi yapmalı...
Sorunun cevabı burada. :3:

dünyada tek karşılıksız seven kişi annedir ve böyle düşünen anne normal olarak çocuklarının iyiliğini ister ,
biz bunu hemen anlamayabiliriz yaşadıkça görüp anlarız hani der ye annelerimiz sende "anne ol" o zaman anlarsın ,
sizinki de böyle olmuş annen kendince doğruları,yanlışları görmüş ama size söylememiş en azından bahsedebilirdi ,
belki düşünememiştir ...her şeyde bir hayır vardır artık böyle düşünmelisin.

merhaba arkadaşlar,

Gecerli sebepleri olmalı!
O zaman bir kayınvalide de gelinini istemeyince sudann sebeplerle '' aaa o anne oglunun iyiligini istiyor, mutlaka birseyini görmüstür '' diyelim..
Anneler dogruları bilir, görürür, evladının iyiligini ister her zaman diyelim ki, sizin göremediginiz birseyleri görmüstür.
Ama 32 yasına gelmis bir bayanın da haberdar olması gerektigini düsünüyorum size söylemesi gerekiyordu.

anneler her zaman kızlarının iyiliğini ister diye bişey yok canım benim.
yorum yapan arkadaşlar kendi annelerini düşünerek yapmış olmalılar.
bu forumda anneleriyle ilgili sorunlarını yazan arkadaşları okursan hiç de az olmadığını görebilirsin.
evlenmeni istemiyor olması çok muhtemel.
ben de yaşadım.
evlilik dışındaki konularda nasıl bir karakter kendisi ilişkiniz nasıl ordan başlayalım bence

merhaba arkadaşlar,

malesef her anne aynı olamıyo bu sebeple senin annende senin evlenmeni istememiş olabilir
benim annemde hala biz yanında olalım diye bakıyo ben 16 ablam 10 diğer ablam 22 yıllık evliyiz elinden gelse bizi boşatır yamacına alır mbencil bir annem var malesef yada sadce kendisini düşünen diyelim

benim annem beni istemeye geldiklerinde kovmaktan beter etmişti :17:
neyseki babam idare etti durumu..
sevdiğim kişiydi gelen ve annemde bunu biliyodu ama o paylaşamama duygusu işte..
o akşam çok kızmış, küsmüştüm anneme, beni çok mahcup etmişti ama sonra hak verdim..
kızı gidecek evden kolaymı..
ben her annenin, evladının iyiliğini istediğine inanıyorum..
sizin durumunuzdada,
eğer böyle bi paylaşamama içgüdüsü değilse,
eminim kafasında bi problem, sorun vardıki söylemedi kısmetlerinizi..

malesef her anne aynı olamıyo bu sebeple senin annende senin evlenmeni istememiş olabilir
benim annemde hala biz yanında olalım diye bakıyo ben 16 ablam 10 diğer ablam 22 yıllık evliyiz elinden gelse bizi boşatır yamacına alır mbencil bir annem var malesef yada sadce kendisini düşünen diyelim

Benım annemde oyle ben evlı degılım bırlıkte yasıyoruz artık ıyıce yaslandı ben bakıyıorum ama bana hayatımı zından edıyor evlendırmek ıstemıyor benı, ablam evlı hemde 26 senelık onu bosatmak ıstıyor yaslandıkca ıyıce bencıllesıyorlar kendılerıne baktırmak yapıyorlar oysakı benım bır ayagım cukurda bu kız ne yapar benden sonra dıyecegıne ... off offf ...

Back
X