Bebek Beslenmesi anneler ltf yardim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AlmanyaTreni

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
3.003
2.995
333
Iyi aksamlar anneler
oglum 1yasinda ve hala gece Mama iciyor 1defa 12de bunu kesmelimiyim vermedigim zaman gece erken kalkiyor 2de uyaniyor ama artik kesmem mi gerekiyor bilmiyorum. Ve normal inek sütü icirebilirmiyim yada cocuklar icin sütlerdenmi vermeliyim.
bilgilerinize ihtiyacim var.

Iyi aksamlar anneler
oglum 1yasinda ve hala gece Mama iciyor 1defa 12de bunu kesmelimiyim vermedigim zaman gece erken kalkiyor 2de uyaniyor ama artik kesmem mi gerekiyor bilmiyorum. Ve normal inek sütü icirebilirmiyim yada cocuklar icin sütlerdenmi vermeliyim.

Benim oğlum 16 aylik hala iciyor cokta seviyor süt verdim icmedi.
Hele.geceleri o olmazsa uyumaz uyanir mama icer yatar mama olmazsa uyutamam.
Gün icinde yemek corba vs bisiler yediriyorum ama o mama illa olcak yani olmazsa durmaz mama mama diye sayıklar kesmeyi de düsünmüyorum suanda belki biraz biraz azaltir yemek yedikce ama daha kendi icmek istemeyene kadar icsin kesmiycem.

Benim oğlum 16 aylik hala iciyor cokta seviyor süt verdim icmedi.
Hele.geceleri o olmazsa uyumaz uyanir mama icer yatar mama olmazsa uyutamam.
Gün icinde yemek corba vs bisiler yediriyorum ama o mama illa olcak yani olmazsa durmaz mama mama diye sayıklar kesmeyi de düsünmüyorum suanda belki biraz biraz azaltir yemek yedikce ama daha kendi icmek istemeyene kadar icsin kesmiycem.

Benimkide gece uyaniyor vermezsem mamayida halen biraz daha fazla veriyorum cünkü tam doymuyor yemek fazla yemiyor

Bu tip şeyleri (gece beslenmesi, gündüz uykusu, emzik bırakma vs.) bırakmaya çocuklar kendisi karar veriyor genelde.
Bırakın istiyorsa devam etsin, zamanı gelip ihtiyaç duymadığında kendiliğinden bırakacaktır.

Benimde kizim 1 yasinda uyanir gece sütümü icer uyur ama uyutmadan öncede irmik mama doyurucu tarzdaki mamalari veririm ki fazla uyanmasin diye.Bazen Büsküvüsünün icine ineksütü koyarim bir yasdan itibaren izin veriliyo zaten abartmadan tabiki

Benimkide gece uyaniyor vermezsem mamayida halen biraz daha fazla veriyorum cünkü tam doymuyor yemek fazla yemiyor

Önce yemek yediriyorum mamayi vermiyorum sonra eger hala mama isterse öyle mama veriyorum.
Yemegi cok yerse mama az iciyo.
Ama mama icerse de yemek yemiyor :)
Dengelemeye calisiyorum geceleri hep mama zaten

Her cocukta degisiklik gosteriyor. Benim oglum 6.aydan sonra tamamen bıraktı mamayı. Şu an 16 aylık. Sut de hic vermiyorum. Gunde 3 ogun yemek dısında sadece meyve veriyorum. Gece 23-06 arasi beslenme saglikli degil, hem dis problemi hem reflu sorunu yasayabilir.

Her cocukta degisiklik gosteriyor. Benim oglum 6.aydan sonra tamamen bıraktı mamayı. Şu an 16 aylık. Sut de hic vermiyorum. Gunde 3 ogun yemek dısında sadece meyve veriyorum. Gece 23-06 arasi beslenme saglikli degil, hem dis problemi hem reflu sorunu yasayabilir.
Iste bende bundan cok korkuyorum nasil birakabilirim öyle agliyorki neyapacagimi bilmiyorum

Canım bak ben reflu sorunu olabileceğini hiç duymamıştım benim kuzumda 25inde yaşına girecek inşallah bazı geceler 2 gibi mama veriyodum bunu öğrendiğim iyi oldu

Canım bak ben reflu sorunu olabileceğini hiç duymamıştım benim kuzumda 25inde 1 yaşına girecek inşallah bazı geceler 2 gibi mama veriyodum bunu öğrendiğim iyi oldu

Canım bak ben reflu sorunu olabileceğini hiç duymamıştım benim kuzumda 25inde yaşına girecek inşallah bazı geceler 2 gibi mama veriyodum bunu öğrendiğim iyi oldu

Gece beslenmesine gerek yok nasıl ki bizler yatmadan önce ve gece uykunuzdan uyanıp yemek yemiyorsak, artık bebeklerimizin de büyümeye başladığını düşünmemiz lazım ;)

Iste bende bundan cok korkuyorum nasil birakabilirim öyle agliyorki neyapacagimi bilmiyorum

Tekrar uykuya dalması için ne gerekiyorsa onu yapmalısınız, ayakta sallayarak uyutuyorsanız sallayın ya da kucağınıza alıp sakinleştirin, su verebilirsiniz. Bi süre zorlanacaksınız belki ama alışacaktır. Neticede onun gelişimi ve sağlığı söz konusu olan. Uykusu yemeğinden daha önemli geceleri.

Bence bebeğin istediği sürece vermlisin reflü olmasindan endise ediyorsan bebeğini hemen degilde yarim saat sonra uyutmayi deneyebilirsin böylece reflü riskide ortadan kalkar

Iyi aksamlar anneler

1 yaşından itibaren normal inek sütüne başlayabilirsiniz. benim oğlum 13 aylık tam 12 aylıktan beri mamayı kestik. zaten 11 aylıktan itibaren gece mamasını kesmiştik. gece uyandığında 3-4 gün su verdim uyumaya devam etti sonra mama ihtiyacı da kalmadı çok şükür.
ama arada mızmızlanır uyuyamazdı o zaman mama verdim çok nadir de olsa
1 aydır hiç gece yeme ihtiyacı kalmadı çok şükür.

Back
X