Al bi tanede bende var canim
Guluyorum bak..ama agladigim uzuldugum zamanlar cok oldu, halada olmakta..benim cocugumda pek yemez..hani o an isine gelirse belki tadina bakar..
Bakin ciddi soyluyorum..dunyanin en zor yemegi olsun, ama yeterki yesin..ben hic usenmeden yaparim…ama bir kere yemesi bir dahakinede yiyecek anlamina gelmiyor..bu yuzden kestiremiyorum.
Mesela makarna yemez..makarna yemeyen cocuk olur mu? Dimi ama? Iste yemiyor..ha yedigi zamanlar olmadi mi? Oldu ama suanda yemiyor.
Mesela domates pek severek yemez. Ama yedigi anlar olur.
Cocuk cikolata sevmez mi dimi? Bunun eline ver yemedigi zamanlar coktur. Ha abur cuburu sever yeri geldiginde..mesela seker, cips cogu zaman yer.
Oyle zamanlarda olduki hani hasta olup agzina lokma koymadigi..cips seker herneyse yesinde onu yesin dedigim zamanlar..belki yanlis birsey, cunku insan yemedikce yiyesi gelmiyor.. istah gidiyor ve toparlanamiyor..sorun su ki bizde..cok fazla soguk alginligi yasiyor benim cocugum ve baya uzun suruyor bu durum. Bu sirada istahi gidiyor baya bi zaman..tam toparlandi istahi iyi derken gene aynisi…yemesi kolay bir cocuk asla degil. Ne yapalim bu cocukta boyle buyuyecek diyorum sonra. (ac birakmak asla cozum olmadi cunku denedim..2 gun birsey yemese aciktim demez. Hatta onune yemek koymasan birsey istemez.)