anneler oğlum yemek yemiyor aglicam ya

eymen seymen

Evli mutlu iki çocuklu☺
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
101
40
13
38
Bir buçuk yaşında oğlum var ve imkanı yok yemek yediremiyorum 11 kilo işine gelen abur cubur şeyleri yiyiyor meyve yoğurt yavan ekmek yiyiyor ama çorba ve yemek tarzı şeyleri ağzına sürmüyor zorladığımda ağlama krizine giriyor böyle ne kadar vitamin alabilir ki kafayı yicem bu böyle ne kadar devam edecek var mi çözümü

zorlamayın kesinlikle, kilosu gayet yaşına göre normal.

ama abur cubura da ulaşamasın, zamanla yemeğe alışacaktır.

hatta bir süre sofraya ekmek bile getirmeyebilirsiniz, eğer ekmeği görünce başka şey yemiyorsa.

zorlamayın kesinlikle, kilosu gayet yaşına göre normal.

ama abur cubura da ulaşamasın, zamanla yemeğe alışacaktır.

hatta bir süre sofraya ekmek bile getirmeyebilirsiniz, eğer ekmeği görünce başka şey yemiyorsa.
E

Güzel resimli bir tabak alıp azar azar ona koyup vermeyi deneyin
Zorlamayın başlangıçta tadına alışsa yeterli
Tabağına yemeklerle şekil yapın süsleyin brokoli havuç karnabahar'ı yoğurtlu sosla fırında vs değişik şekillerde hazırlayıp yedirmeyi deneyin
Çok zahmetli Allah kolaylık versin ama en büyük derdinizde bu olsun. Sağlığı yerindeyse kilo çok önemli değil

Bilmiyorum ya nasıl davraniçam şaşırdım usandim aç da bıraktım gene de yenedi resmen mtw
Güzel resimli bir tabak alıp azar azar ona koyup vermeyi deneyin
Zorlamayın başlangıçta tadına alışsa yeterli
Tabağına yemeklerle şekil yapın süsleyin brokoli havuç karnabahar'ı yoğurtlu sosla fırında vs değişik şekillerde hazırlayıp yedirmeyi deneyin
Çok zahmetli Allah kolaylık versin ama en büyük derdinizde bu olsun. Sağlığı yerindeyse kilo çok önemli değil
Kilo dan ziyade ben düzenli beslensin herşeyden vitamin alsın istiyorum ama nafile böyle olunca sık hasta oluyor

Bir buçuk yaşında oğlum var ve imkanı yok yemek yediremiyorum 11 kilo işine gelen abur cubur şeyleri yiyiyor meyve yoğurt yavan ekmek yiyiyor ama çorba ve yemek tarzı şeyleri ağzına sürmüyor zorladığımda ağlama krizine giriyor böyle ne kadar vitamin alabilir ki kafayı yicem bu böyle ne kadar devam edecek var mi çözümü
Bu bir dönem. Zorlamayın.
Zorladıkça,üzerine düştükçe daha beter olur.
Annesinin zorlaması yüzünden 9 yaşında okulda,komşuda,heryerde yemek yiyen ama evde asla yemeyen çocuk biliyorum ,inanın sırf böyle dikkat çektiği için yapıyor. Annesi zorlaya zorlaya bu hale getirdi. Siz siz olun bu hataya düşmeyin.
Sıkılacak emin olun yoğurttanda,ekmektende.
Benim kızım o aylarda sadece makarna yedi desem yalan olmaz,sabah bile makarna istiyorum derdi o derece ki hala kahvaltı problemimiz olmasına rağmen kan değerleri iyiydi.
11 kg kötü değil zaten ayına göre iyi.
Multivitamin yada Balık yağı kullanabilirsiniz doktorunuza danışarak. En azından açığı kapatır.

Ben oğlum yemediginde karşısına geçip yiyorum hevesleniyor ve asla abur cubur vermeyin bizim çikolatamiz keci boynuzu pekmez çiko ciko dediğinde pekmez veriyorum öyle alıştı ve benimle masaya oturuyor ayakta yemiyoruz

Abur cubur verme
Kurabiye yap, şekilli kalıplardan ( mesela mickey mouse şeklinde kalıplar var )
Görüntüsü de hoşuna gider, abur cubur yerine bunu yer

Beslenme tarzı daha küçükken aşılanmalı aslında
Hep sebze vermeye çalışıyorum ben kızıma ( 11 aylık ) inşallah büyüyünce değişmez
Sunumunla kandırmaya bak, zorlama. yumurtayı kuş gibi süsle mesela. Netten bak bulursun böyle şeyler

Benim kızımda süt harici hiçbir şey yiyip içmiyordu bir dönem dr götürdüm kaç kez hep aynı şeyi söylemişti zorlama çoçuklar zaman zaman böyle dönemlere girer sütte ona yeterli bu durumda demişti şimdi 4 yaşında halen daha adam gibi oturupda karnını doyurmaz 1 yaşa göre 11 kilo iyi bence benimki 4 yaşında 20 kilo

benm kardeşimde böyleydi doğru düzgün hiç br şey yemez yumurta et balık vs ağzına sürmezdi. şimdi maşallah bir oturuşta 2 yarım ekmek tavuk döner yiyor ama gel gelelm evde ki pişen tavuğu yemez :) büyüdükçe azda olsa aştık zorlamayın fazla seveceği şeyleri yedirmeye çalışın sorun ne istiyor ona göre hareket edin.

Yoğurt seviyormuş herşeyi yoğurda bulayın

Çorbayı yoğurtlu yapın

Yavaş yavaş alışsın

Benimki et pilav makarna yerdi doktora sebze vs yemiyor dedim

Akıllı çocuk protein ağırlıklı besleniyor dedi maddi imkanın varsa sorun değil deyip güldü

Bu arada 5,5 yaşında boyu ortalamanın üstünde ve 19 kilo dahi değil

Sağlıklı olması yeterli

komşu çocuğu kuzen falan yok mu?? varsa çağırın birlikte yedir..
benim oğlan 2 yaşında biri geldiğinde yemediği her şeyi yiyor. kıskandırmıyorum asla. ama onları görünce kendi kendine oturup yiyor..

Ben hic akil vermeyeyim 4 yasinda 14 kiloluk evladimla :KK70:
Ama sunu soyleyeyim kizimin maasallahi var hic hasta olmaz :nazar: karbonhidrat tuketimi nerdeyse sifir, bakliyat yemez, sebze yemegi yemez, pilav, borek vs yemez, eline alir peynir kemirir, balik, et yer, meyveleri emer atar, saglikli olsunlar gerisi bos.

Çocuğunuza yemekleri sevdirmek icin tabağına değişik sekillerde yemekleri dizebilirsiniz. Zorlamayın sakın bırakın kendi acıkınca yesin. Eline de abur cubur vermeyin.

Kuzenimde böyleydi ellerinde kasikla pesine gezerledi. Cocuk 7 yasinda hala kasikla kendilero besliyor. O yuzden zorlamayin istedikce yesin, abur cuburda vermeyin

Al bi tanede bende var canim (:

Guluyorum bak..ama agladigim uzuldugum zamanlar cok oldu, halada olmakta..benim cocugumda pek yemez..hani o an isine gelirse belki tadina bakar..

Bakin ciddi soyluyorum..dunyanin en zor yemegi olsun, ama yeterki yesin..ben hic usenmeden yaparim…ama bir kere yemesi bir dahakinede yiyecek anlamina gelmiyor..bu yuzden kestiremiyorum.

Mesela makarna yemez..makarna yemeyen cocuk olur mu? Dimi ama? Iste yemiyor..ha yedigi zamanlar olmadi mi? Oldu ama suanda yemiyor.

Mesela domates pek severek yemez. Ama yedigi anlar olur.

Cocuk cikolata sevmez mi dimi? Bunun eline ver yemedigi zamanlar coktur. Ha abur cuburu sever yeri geldiginde..mesela seker, cips cogu zaman yer.

Oyle zamanlarda olduki hani hasta olup agzina lokma koymadigi..cips seker herneyse yesinde onu yesin dedigim zamanlar..belki yanlis birsey, cunku insan yemedikce yiyesi gelmiyor.. istah gidiyor ve toparlanamiyor..sorun su ki bizde..cok fazla soguk alginligi yasiyor benim cocugum ve baya uzun suruyor bu durum. Bu sirada istahi gidiyor baya bi zaman..tam toparlandi istahi iyi derken gene aynisi…yemesi kolay bir cocuk asla degil. Ne yapalim bu cocukta boyle buyuyecek diyorum sonra. (ac birakmak asla cozum olmadi cunku denedim..2 gun birsey yemese aciktim demez. Hatta onune yemek koymasan birsey istemez.)

Al bi tanede bende var canim :-)

Guluyorum bak..ama agladigim uzuldugum zamanlar cok oldu, halada olmakta..benim cocugumda pek yemez..hani o an isine gelirse belki tadina bakar..

Bakin ciddi soyluyorum..dunyanin en zor yemegi olsun, ama yeterki yesin..ben hic usenmeden yaparim…ama bir kere yemesi bir dahakinede yiyecek anlamina gelmiyor..bu yuzden kestiremiyorum.

Mesela makarna yemez..makarna yemeyen cocuk olur mu? Dimi ama? Iste yemiyor..ha yedigi zamanlar olmadi mi? Oldu ama suanda yemiyor.

Mesela domates pek severek yemez. Ama yedigi anlar olur.

Cocuk cikolata sevmez mi dimi? Bunun eline ver yemedigi zamanlar coktur. Ha abur cuburu sever yeri geldiginde..mesela seker, cips cogu zaman yer.

Oyle zamanlarda olduki hani hasta olup agzina lokma koymadigi..cips seker herneyse yesinde onu yesin dedigim zamanlar..belki yanlis birsey, cunku insan yemedikce yiyesi gelmiyor.. istah gidiyor ve toparlanamiyor..sorun su ki bizde..cok fazla soguk alginligi yasiyor benim cocugum ve baya uzun suruyor bu durum. Bu sirada istahi gidiyor baya bi zaman..tam toparlandi istahi iyi derken gene aynisi…yemesi kolay bir cocuk asla degil. Ne yapalim bu cocukta boyle buyuyecek diyorum sonra. (ac birakmak asla cozum olmadi cunku denedim..2 gun birsey yemese aciktim demez. Hatta onune yemek koymasan birsey istemez.)

bunları ben de diyorum. bir çocuk abur cuburda mı yemez?? ya makarna onu da yemez.. bazen pilav yer bazen onu da yemez. ben artık karışmıyorum.
2 yaşında ona da kendiminkinin aynısından tabak yapıyorum koyuyorum önüne. yediği olursa bir iki lokma yiyor yoksada oynayıp dağıtıyor..

bunları ben de diyorum. bir çocuk abur cuburda mı yemez?? ya makarna onu da yemez.. bazen pilav yer bazen onu da yemez. ben artık karışmıyorum.

2 yaşında ona da kendiminkinin aynısından tabak yapıyorum koyuyorum önüne. yediği olursa bir iki lokma yiyor yoksada oynayıp dağıtıyor..

Ben canimin istedigi seyleri bile yapamiyorum bu sayede..onceden soruyorum sunu yermisin bunu yermisin diye…yerim derse yapiyorum..bazen o kadar yoruluyorum genede istedigini yapiyorum ama genede yemiyor (:..baskasi yapsa tabagi kafasina yerde..iste (: mesela bir hevesle kurabiye yaptik..baska cocuklar nasil yiyor..ama benimki agzina bi aliyor direk tukuruyor (: hahaha bu yuzdende direncide iyi degil..yani kisir dongu gibi…iyi yese direncide yerine gelecek belki..ama can bogazdan gelir demis atalar, vardir bi bildikleri herhalde (:

Ben canimin istedigi seyleri bile yapamiyorum bu sayede..onceden soruyorum sunu yermisin bunu yermisin diye…yerim derse yapiyorum..bazen o kadar yoruluyorum genede istedigini yapiyorum ama genede yemiyor :-)..baskasi yapsa tabagi kafasina yerde..iste :-) mesela bir hevesle kurabiye yaptik..baska cocuklar nasil yiyor..ama benimki agzina bi aliyor direk tukuruyor :-) hahaha bu yuzdende direncide iyi degil..yani kisir dongu gibi…iyi yese direncide yerine gelecek belki..ama can bogazdan gelir demis atalar, vardir bi bildikleri herhalde :-)

bence de direnç yemekle alakalı. oğlum 1 yaşına kadar ne güzel yedi. hatta obez olacak diye korkuyordum. ne versem hiç hayıır demiyordu ve hasta olmazdı. 1 yaşından sonra çocuk kesti yemeği. aynen pasta kurabiyeyi bile bir eyr bir yemez. ve hep hasta. 1 hafta öksürmez 2 ay öksürür.. ne diyeyim Allah şifa versin tüm yavrularımıza inş..

Back
X