• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler ve günlükler

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.429
93.069
1.123
Evet KK hatunlari sizce bir anne orta okul veya lise caglarinda yani ergenlik caglarinda bir kiz ya da erkek (genelde kizlar günlük tutar) çocuğunun günlüğünü okumali mi okumamali mi ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Annem günlüklerin okunması, cüzdanların ve çekmecelerin karıştırılması, telefonların kurcalanması taraftarı bir insandı. Hepsini aynı anda yapmasa da dönem dönem bir şeylere baktığı oluyordu. Sonuç olarak annem derdimi anlattığım ve çözüm istediğim en son insandır çünkü bnde güven uyandırmıyor.
Bunun yerine çocuğunuzla arkadaş gibi olursanız zaten hemen her şeyi anlatacaktır.
Anneler ancak çok ciddi problemlerden şüphelendiklerinde günlük okuyabilirler bence...

Okumamalı.Çünkü o da annesinden bağımsız bir birey ve küçük yaşlardan itibaren mahremiyet duygusunun gelişmesi gerekir ve etik açıdan da kabul edilebilir değil.Bu çocuğun anlaması durumunda da anneyle kızı arasındaki ilişki olumsuz etkilenir,kızda annesine karşı güvensizlik oluşturur.

Son düzenleme:
Henüz evli değilim ama anne olunca okumak isterdim tabi okuduktan sonra sunu niye yaptın diyip yargilamazdim
Ama su an annem gunlugumu okusa da ihanete ugramis hissederdim acikcadi zor bi soru olmus:))

Bence okumalı ama çaktırmamalı.Çünkü herkese söyleyemeyeceği bir derdini orada anlatıyor olabilir,erkek arkadaşını anlatıyor olabilir.Tabiki erkek arkadaşı veya kız arkadaşı olabilir ama hiç değilse siz kim olduğunu araştırırsınız.Ya kötü alışkanlıkları olan biriyse.Hiç değilse önlem alırsınız.O onun özeli diyen çıkacaktır elbet ama çocuk sizin sorumluluğunuzda.Bence okuyun.

Benim kizim 6 yasinda henüz..ama çocuklar annelere herseylerini anlatamaz
O sebeble bana gore okunmali diye dusunenlerdenim ya cocugum bilmediğim ve önemli bir durum icerisindeyse

Son düzenleme:
Evet KK hatunlari sizce bir anne orta okul veya lise caglarinda yani ergenlik caglarinda bir kiz ya da erkek (genelde kizlar günlük tutar) çocuğunun günlüğünü okumali mi okumamali mi ?

Anne degilim ama bir abla olarak 2 kardesiminkini de okumustum maalesef :)
Cunku sorunlarini, iclerine attiklarini merak ettim ve belki caktirmadan konusmalarimla duzeltebilirim diye dusunmustum.
O aralar aramiz simdiki gibi degildi.
Ama yakalaninca veletlerin guveni sarsiliyor, bu hos bir durum degil.
Cocugumun gunlugune gelince belki hos olmasa da kontrol elimde olmali diye dusunuyorum tabii ki belli basli seylerini biliyorsam okumam ama kucuk ve temiz kalbi ve beyniyle neler hissediyor neler dusunuyor bilmeyi isterim.
Yine de okusam da ozeline saygi duyuyorum havasi da vermeyi ihmal etmem diye dusunuyorum.
Aksi halde ne kadar anne de olsak abla da olsak bu tacizleri normal gormesine musaade etmemeliyiz diye dusunuyorum.

benimde kzızım var plur da anlatamazsa içine kapanık biri olursa tabiki okurum ama bi arkadaşın dediği gibi çaktırmam .. Gerçekten zor bi soru olmuş .. Ama annem benim günlüğümü okusun istemezdim :1:

Okumamalı bence. Annem benimkini okumuştu. Hemde gözümün önünde. Bir de okuduklarını herkese anlatmıştı. :43: Aklıma gelince hala sinirleniyorum. O zaman çok küçüktüm yazdıklarım da saçma sapan şeylerdi ama yine de yapmaması gerekiyordu bence.

Eskiden günlük tutan arkadaşlar siz annenizin günlüklerinizi okumadığını mı zannediyorsunuz.Bence okumuştur ama siz bilmiyorsunuzdur.Tabi günlük kilitliyse birşey diyemem.Bazı anneler de umursuz olur onların da aklına gelmez okumak.

Annem zamanında günlüğümü okumuştu. Bende hep güvensizlik yarattı bu durum. Öğrendiğimde yerin kat kat altına girmiştim. Ergenlikte anne babayla kavga sonrası küfür bile yazılabiliyor o deftere çocuk aklı işte. Okunmamalı bence bir şeylerden şüphe duymadıkça. Çocuk mutlaka farkeder okuduğunuzu ve uzaklaşır.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben yazardim, benimki okumustu ve cok sinirlenmistim. Anlatmak istedigim bir sey olursa zaten anlatirim, genc de olsam beynimin icindeki mahrem yerlerin aciga cikmasini istemem.

Ben bu zamanda okunması gerektiğine inanıyorum...ne olur ne olmaz çevreye hiç güvenim yok ama o cesaretim olur mu onu bilmiyorum. .tepkilerin önemli olduguna inanıyorum bilmiyorum daha doğmadı sipam ama korkuyorum çevreden nasıl yetiştirecem diye

Okumamalı bence. Annem benimkini okumuştu. Hemde gözümün önünde. Bir de okuduklarını herkese anlatmıştı. :43: Aklıma gelince hala sinirleniyorum. O zaman çok küçüktüm yazdıklarım da saçma sapan şeylerdi ama yine de yapmaması gerekiyordu bence.

Bu kotu olmus.
Okusam da caktirmam ben.
Evet bi yanim taciz ediyorum rahatsizligini hissederdi ama ona okudugumu hissettirip bu tacizi normal gormesine izin vermem.
Baskasina anlatilmasi cok kotu.
Komik seyler miydi?
Belki hani hosuna gitmistir, ne bileyim gurur duymustur falan.
Yine de hos degil.

Hmm cocugun cok kotu seylere bulastigini dusunuyorsa okumali
Misal uyusturucu kullandigini, okulda cete kurup diger cocuklari dovdugunu, hirsizlik yaptigini filan dusunuyorsa, supheleniyorsa

Ya da cocugunun tacize ugradigindan, tecavuze ugradigindan supheleniyorsa

Okudugunu da belli etmemeli
Cocuguna yardimci olmak icin okumali
Gunlunu okudum bunu bunu yazmissin diye cagirip azarlamak, dovmek icin degil :44:

Boyle ciddi supheler disinda okunmamali, cocukken genelde gunluklere sacma sapan seyler yazariz cunku

Son düzenleme:
Back
X