Anneler,ya da fikir verebilecek olanlar bakabilir mi???

Jansine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
96
1
0
İstanbul
Merhaba arkadaslar,
Arkadasım ve esi bosandılar 2,5 yasında da kızları var.
Velayet babada ama arkadasımla eski esi arasında velayet gibi bir problem yok istediğinde görüyor alıyor zaman gecirebiliyorlardı.Arkadasım bir iş için 3 ay yurt dısına kalmak zorunda kaldı bu dönemde kızını göremedi.Gelir gelmezde görmek istedi tabi..
Dün gitmiş ama cocuk onu tanımasına rağmen çok soğuk davranmış.Hatta ilk dakikalarda kaçmış sarılmak bile istememiş.Sonradan biraz yakınlaşmışlar.Anne dememiş sorulduğunda 'işte burda anne'diye arkadasımı gösteriyormus ama iletişim kopukluğu var arada.Bir cocuğun annesine duyması gereken sıcaklık yokmuş.Babasını istemiş sürekli.Babasının kucağındayken annesinden sürekli 'o'diye bahsetmiş.
'o da gelecek mi'
'bu'da yiyecek mi'gibi.
Kadın dünden beri ağlıyor.Anne olmadığım için ne diyeceğimi bilemedim.
Bundan sonra arkadasım cocuğa nasıl yaklaşmalı?Ben ne gibi bir tavsiyede bulunabilirim?

Son düzenleme:
2.5 yaşında henüz anne çocugu..
Yeri tamamen annenin yanı.
Okurken içim burkuldu açıkçası.. :26:

arkadaşınıza çok kızdım kızı içinde çok üzüldüm benimde 2,5 yaşında kızım var o daha anne çocuğu ya nasıl bırakır istediği zaman görmesi değil devamlı yanında olması gerekiyordu gerekirse onuda götürseydi bilmiyorum ama bu çocuk için büyük bir tranva benim kızım akşama kadar kreşte çalıştığım için onun için bile vicdan azabı cekiyorum arkadaşınıza söyleyi n lütfen yanına alsın hep annesinde olsun şu an annesine çok ihtiyacı var

arkadaşınıza çok kızdım kızı içinde çok üzüldüm benimde 2,5 yaşında kızım var o daha anne çocuğu ya nasıl bırakır istediği zaman görmesi değil devamlı yanında olması gerekiyordu gerekirse onuda götürseydi bilmiyorum ama bu çocuk için büyük bir tranva benim kızım akşama kadar kreşte çalıştığım için onun için bile vicdan azabı cekiyorum arkadaşınıza söyleyi n lütfen yanına alsın hep annesinde olsun şu an annesine çok ihtiyacı var

Sizin nezdinizde konuyla alakalı sunu söylemek istiyorum.
Anne hassasiyeti ile verilen cevaplarda tepkiler olacaktır,normal.2,5 yasında bir cocuğun anneden ayrı olması düşünülemez.
Bu konuda arkadasım dahil hepimiz hemfikiriz.Yine de durum bu,bunu gerektirdi.Alternatifi de yok ne yazık ki..
Fakat konumuz bu değil.
İçinde bulunduğu durum hakkında ki fikirlerinizi sormuştum.

malesef böyle 3 ay gibi uzun soluklu ayrılıklar olursa arkadaşınız için yapılabilecek ,söylenebilecek birşey yok ,
şöyle yapsın, böyle davransın gibi şeyler sonucu değiştirmez ,
üzgünüm ama durum bu ,
elbet çocuk unutacak ,elbet sevgi duymayacak çünkü paylaşım yok ,
onun yemeğini kim yedirirse,tuvaletini kim yaptırırsa ,onunla kim oyunlar oynar masal anlatırsa ,gece uyurken yanında kim varsa çocuk ona bağlanır ,e doğal olarak babaya bağlı olması çok normal ..
üzgünüm ama böyle devam ederse anneyi tanımayacak bir süre sonra ,
evlat mı iş mi deseler dünya bir yana evladım bir yana der ,onun için uygun ortamı ne yapar eder yaratırım ..

arkadaşınız bir karar vermek zorunda ,ya uzun soluklu iş seyahatleri olmayan bizler gibi normal bir iş sahibi olup evladını hergün görecek ,
yada çocuğunun onu tanımamasını sevmemesini kabul edip işine devam edecek..tercih onun..

unutmayın maddiyattan önce maneviyat ,geri dönüp baktığında çok zengin olabilir ama en büyük zenginlik dünyaya getirdiğin evladının sana anne demesidir ..lütfen bu yazdıklarımı da arkadaşımıza okutun..

sevgiler ...

Beraber vakit geçirme yok...ortak zaman yok...oyun oynamak yemek yedirmek yok...annelik yapmak yok...

Yok da yok...

O çocuk annesini iki üç gün bile görmese unutur.Acı ama gerçek bu.

YApacak bişeyde yok madem çalışmak daha önemli o vakit katlanacak yan etkilerine de.

çocuğa bunu anlatamazsınız ,bu kadar uzun süre annesini görmeyince terkedildiğini ve istenmediğini düşünüyor.Şartları değiştirmek gibi bir durum söz konusu olmadığını belirttiğiniz için çözüm öneremiyorum.Çocuğun bu şekilde davranması çok normal...

3 ay 2,5 yasinda bir cocuk icin uzun bir zaman.
Bu yasta cocuklar surekli beraber oldugu ve duzenli olarak gordugu insanlara baglaniyorlar.
Arkadasiniz daha fazla zaman ayirmaya ve sik sik gormeye birebir zaman gecirmeye calissin.
Fazla ustune gitmeden yavasca yaklassin.
Zamanla cocuk normale donecektir.
Cocuklarin ic dunyasi cok kirilgan oluyor, guvenini kazanmasi ve bu duzene alismasi cocuk icin zaman alicaktir.
Sabirli olun, hersey yolina girer.

Benim kızım babasına çok düşkün olduğu halde Sadece 1 hafta görmedi ve eski sıcaklığını gösteremedi bir müddet..
Kaldı ki 3 ay çok fazla o yaşta bir çocuk için...:50: :19:
Yüz yüze görüşemeseler bile telefonda iletişim halinde olabilirler..Çocuğun sürekli iletişime ihtiyacı var annesini hissetmeli diye düşünüyorum...:29:

ya biz kadınlar birbirimizi en iyi bildiğimiz halde yıne asıp kesen,anlayıssız yaklasan yıne bızız.konuyu acan arkadas gayet acık anlatmıs ama yorumlar o kadını anne olma vasfından oyle uzaklastırmıskı.agzım acık okudum.arkadaslar ozellıkle calısanlar sızın hıcmı mecburı gorevlerınız olmuyor,egıtımlerınız olmuyor.bosanmıslar velayetın neden babada oldugunu bılemeyız.belkı kadın cocugunu alabılmek adına calısması gerekıyor.buradakı soru anne ve cocuk arasındakı bu duruma ne yapılabılır.kadının annelık yapıp yapmadıgı degıl.rıca ederım ınsanları suclarken,yargılarken empatı yapın bırazcık.
konuyu acan arkadasım sızın arkadasınızın yapacagı sey cok basıt.artık donmus ve kızıyla cok daha sık ve kalıtelı zaman gecırmek.kızı ıstemlı yada ıstemsız onu gormedıgı zamanların acısını cıkarıyordur,cunku 2,5 yas zordur.annecıdırler ve onlardan ayrı kalmaları cıddı travmalara,yoksunluk ve ozguven kaybına neden olur.anne bu konuyu onunla konussun sık sık anlatsın calısan annelerın bazen ıs ıcın gıtmelerı gerektıgını ama onu cok sevdıgını.emın olunkı o anlıycaktır.bundan sonra daha cok zaman ve emek lazım.cok cabuk yol alacaktır.

Benim 2,5 yaşında yeğenim var ablamın çocuğu.. Geçen yaz 3hafta kadar bir zaman biz baktık bizde kaldı ablamın taşınma işi vardı, inanır mısınız 3. , 4. gün bana anne demeye başladı anne diye peşimden koşturuyor parka götürüyorum annem annem diye bana sarılıyo , çocuk ihtiyaçlarını kim karşılıyosa ona bağlanıyor , onunla kim vakit geçirirse altını kim değiştirirse vs.. Arkadaşınızın durumunu anlıyorum mecburiyetten böyle olmuş olabilir hiç bir insan evladından kopmak istemez fakar yatabildiği kadar çok fırsat yaratmalı çocuğunu görmek için hatta görmek değil yanına almalı.. Daha anne çocuğu o.. Bunun dışında gitsin hep çocuğuyla uzun süre vakit geçirsin,oyun oynasın yemek yedirsin vs.. çocuk alışacaktır..

2bucuk yasinda cocugun annesiyle olmasi lazim neden velayetini almamiski
benim kizim daha 16aylik ve babasindan ne yemek yer ne su icer suyunu bile alir gelir ben iciriim yaninda degilsem gece babasini gormesi hic onemli degil onun icin ciglik atarak yanima gelir kucuk bebekler annelerine cok duskun oluyolar
arkadasinin kizida yaninda yok diye annesine kendince cephe aliyodur
yani kisacasi arkadasinin en kisa zamanda kizini yanina alma ihtimali varsa almaya calissin canim sonra daha zor gunler onu bekleyebilir allah korusun

Eminim ki şartlar el verseydi yavrusunu babasında bırakmazdı. Herkes boşandığı zaman mesleği elinde veya arkasında aile desteğiyle ayrılmıyor.
Her neyse, şuan için yapacak tek şey yavrusuyla güzelce bol, kaliteli zaman geçirmek... Çünkü arkadaşların dediği gibi o yaştaki bir çocuk kim ilgi gösterirse ona koşuyor. O yaştaki bir çocuktan da 3 ay gibi bi'sürede "anneeemmm" diye koşup boynuna sarılmasını, ilgisini beklemek yersiz olur.

Umarım kısa sürede aralarındaki ilişki sağlıklı olur. Eminim üçü içinde bu durum zordur:25:.

geçiremediği zamanı şimditelafi etmeli gerekise her akşam yanına almalı hafta sonraını onla geçirmeli ürkütmeden
oynayarak bol bol sarılarak onu sevdiği söylemeli anlamıyor sanmayım o küçük ama herşeyin farkında
neden yanında olmadğını basit bir dille anlatsın bu ayrılığın ona olan sevgisini eksiltmediğinden bahsetsin
ama lütfen ona ayırabildiği kadar fazla zaman ayırsın

Sizin nezdinizde konuyla alakalı sunu söylemek istiyorum.
Anne hassasiyeti ile verilen cevaplarda tepkiler olacaktır,normal.2,5 yasında bir cocuğun anneden ayrı olması düşünülemez.
Bu konuda arkadasım dahil hepimiz hemfikiriz.Yine de durum bu,bunu gerektirdi.Alternatifi de yok ne yazık ki..
Fakat konumuz bu değil.
İçinde bulunduğu durum hakkında ki fikirlerinizi sormuştum.

Alternatifi yoksa söylenecek cok fazla da bir sey olamaz arkadasiniz icin. Mecburiyet diyorsunuz ama nafaka zaten bunun icin var. Yani anne baba ayrilir, cocuk (hele de 2,5 yasindaysa) annede kalir. Babanin durumuna ve alacagi nafakaya göre annenin calismaya ihtiyaci olmaz cocugu belli yasa kadar büyütür. Ya da anne de babada calisir, cocuk güvenilir bir krese-bakiciya-anneanne babaanneye emanet edilir. Arkadasiniz icin empati yapamiyorum elimde degil kusura bakmasin. 3 yasinda cocugum krese gidiyor ve gittikten 3-4 saat sonra özlemeye basliyorum. Acaba ne yedi, ne icti, üstünü kirletti mi degistirdiler mi... Bu yasta bir cocuk sadece ve sadece annede olmali.

Önce annesinin rahmine yerlesiyor, karninda büyüyor 40 hafta. Göbek kordonuyla yine anneden besleniyor, dogar dogmaz annesinin gögsüne yatip memesinden besleniyor. Her agladiginda huzursuz oldugunda annesini buluyor yaninda. Sonra birdenbire anne uzaklasiyor. Bebek her istediginde degil, anne istediginde görüyor anneyi. Uzaklasmasi yabancilasmasi normal. Arkadasinizi kinamak veya elestirmek icin yazmiyorum bunlari. Madem disardan objektif fikir duymak istiyor, benim görüsüm bu.

Arkadasinizin bunu yasamamasi icin tek care cocugunu yanina almasi. Hayat iste kimbilir derdi sebebi ne. Ama bana göre is, güc, mevkii, para pul bunlarin hicbiri evladin önüne gecmemeli.

Babasi madem her istediginde anneye müsade ediyor, istedigi gidip gelebiliyor, böyle olumlu bir babanin niye nafaka ödemedigini merak ettim gercekten. Babasi da olsa 2,5 yasindaki bebegin ihtiyaclarina anne gibi yetismesi mümkün gelmiyor bana.

Bu gayet normal cunku 3 aydir gormuyor...cocuk kimi gorurse ona baglanir...Annesi onunla zaman gecirmedikce arada cok buyuk kopukluk olacak bukeste hic telafi edemiyecek....Arladasin cocugunu geri kazanmak istiyorsa velayetini alsin bunu yapamiyorsa zamanini cocukla degerlendirsin ilgi gostersin....Herzaman yaninda kalmazsa hicbirzaman anne kiz iliskileri olmicak....Buda gayet normal....cocuktan cok seyin beklentisi olmasin kendisi onu kazanmaya calissin....

Son düzenleme:
Back
X