- 23 Eylül 2016
- 9.782
- 34.255
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu zaten sizin çocuğunuzla aranızdaki ilişkiye bağlı. sürekli tam gün çalışmak da bir süre sonra monotonlaşacak, eşiniz de eğer çalışmanızı desteklemiyorsa evde de iş yükünüz üstüne eklenecek. Bence önce eşinizle bir kritik yapın ve imkanınız varsa yarım gün çalışın.
Bence kreşte bakımın en büyük sıkıntısı çocuk sürekli bir disiplin halinde ve özgürlüğünün kısıtlı olması. Bu da duygularını bastırmasına sebep olabilir diye hissediyorum. 3yaştan önce paylaşmayı bilmemeleri hatta diğer çocuklarla birlikte oynayamamaları da doğal ve çocuğun bu fıtratına müdahale edilmeden de toplu olarak çocuklara bakabilmek zor. Bunlar sadece benim anneliğimde hissettiklerim. Ben de çalışmaya dönmek zorundayım ve 25aylık kızımı kreşe vericem sanırım ama sizin farklı alternatifleriniz de varken değerlendirin bence.
Ama en önemli kriter sizin hangi durumda mutlu olacağınız. Çocuğuma yanlış mı yapıyorum endişesi taşırsanız bu endişe çocuğunuza da yansıyabilir. En uygunu neyse sizin için onu tercih edersiniz inş
Farkli siniflardaysaniz problem yok ama sanki yaş olarak kucuk geldi bana.2 yas ustu olsa neysede 15 aylik biraz kucuk degil mi
Aynı sınıfta olmuyacağiz.
Yani sınıfta o da tıpkı dıger arkadaşları gibi tek olucak.
Hatta alışma evresini atlatana kadar beni okulda hiç gormiyecek.
Bebeğim 15 aylik 13 , 14 ve 7 aylik olmak uzre ondan kücuklerin de olduğu bir sıniffda olucak.
Gelisim uzmanina goturdum fiziksel gelisimi cok iyi hatta ust seviyelerde brawo filan dedi.
Ama o sevincle psikolojik olarak etkilenir mi filan diye soramadim ilk firsatta gidicem tekrar inşallah
Kayınvalidem okul öncesi ogretmeni ve ayni zamanda özel eğitim öğretmenidir. Kreşde çalışıyordu.
Annesi de babasi da kendi bekar iken vefat etmisti.
Tabi evlenince gecim zor, çalışması da gerek. Eşim 40 günlükken aldi mecburen işe gitti. Iki yıl sonra görümcem doğdu. 40 günlükken yine onu kucağına, esimi de koluna takti (2 yasinda) aldi işine gitti. Her ikisi de sosyal ilişkileri cok iyi, özgüvenleri yuksektir.
Imkansizliklardan bu durumu yaşamış olsalar da, insanlarla ic içe buyumeleri, kişiliklerine olumlu yansımıştır.
Tabi çalışmış olmasi da kayinvalideme fayda sagladi, bugun emekli olabildi..