• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelerden yardim istiyorum..

newyorktasonbahar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
183
0
46
Diğer
merhaba

birkac ay once 1 ayligina kayinvaldemlere ziyarete gittik sadece ben ve oglum.esim isleri nedeniyle bizimle gelemedi.bu arada oglum 18 aylik. kayinvaldemlerde kalirken komsulari vs geldiler komsunun cocugu oglumun elinden oyuncaklari alinca oglum aglamaya basladi bu arada kayinvaldemde soylenmeye bu cocuk niye pisirik boyle kendini savunmayi bilmiyor gibisinden . daha 18 aylik olan oglum kendini savunmayi bilmiyormus tabi ki bilmiyecek cunku daha cok kucuk.herneyse 1-2 gun sonra kayinvaldemle kaynim ogluma vurmayi ogrettiler iste kayinvaldem elinden oyuncagini aliyor kaynimda vur ah yap babanneyi diye ogutluyordu cocugumu.bisey diyemedim susdum ama biliyordum yanlis yaptiklarini hic ogrenmesini istemedigim bir davranisi ogrettiler ogluma. neyse unutur dedim kendi kendime simdi huzursuzluk cikmasin yanimda esimde yok diye sustum.

neyse 1 ayin sonunda evimize donduk geleli 3 ay oldu ama oglum vurma huyunu o bir ayda nasil ogrendiyse hic unutmamis 1 haftadir oyun grubuna goturuyorum ordaki cocuklarla oyuncaklri paylasmak istemiyor paylasmiyor kim hangi oyuncagi eline alsa gidip gidip cocuklara vuruyor ben bu durumdan cok inanilmaz rahatsizim utaniyorum yapma vurma kardes cici paylas annecim dedigim zaman birakiyor ama ben gormedigim zaman devamde ediyor .

bu durum duzelirmi nasil duzelticem ben ne olur fikirlerinizi bekliyorum.nasil unuttururum bu davranisini ona?

düzelir canım, vurduğu anda birkere çok sert kız, ve yüzüne bakma yani hemen yumuşama,
çok yanlış olduğunu anlasın,
birde ben evladımla ilgili yanlış herşeye müdahele ederim, kim kırılırsa kırılsın

Ay yazıklar olsun yaaa, öğrete öğrete vurmayı mı öğrettiler çocuğa. çok sinirlendim. :47::47::47::47: umarım çocuğunuz vazgeçer bu huydan. çünkü sosyal ilişkileri çok zayıf olur diye tahmin ediyorum.

daha çok küçük ama..
siz güzellikle yapmamasını söylediğinizde çocuk bunu sizin kastettiğiniz anlamda anlamayabilir, kararlı ve daha sert bir üslupla uyarın, uyarırken gülümsemeyin ve uyardıktan sonra tekrarlarsa onunla bir süre konuşmayın, yani iletişim kurmayın, o yokmuş gibi davranın, bu süre çocuğun yaşına göre değişiyor sanırım..
ama bunu bir uzman anlatmıştı, çok küçük çocukları uyardığımızda onlarla iletişim kurmaya devam ettiğimiz için biz kızmış bile olsak onlar olumlu olarak algılarlarmış, ancak iletişim kurulmadığında yanlış birşey yaptıklarını anlarlarmış..
tabi siz yine de bir uzmana danışın..

canım benimde 22 aylık bi oğlum var...aynen benim oğlumda savunmayı bilmezdi... bulunduğum yer çoluk çocuktan uzak biyer ve çevremizde oyun oynamak için bi arkadaşı yok...yalnız büyüor anlayacağın..ve o yüzdendir ki paylaşmayı savunmayı kavgayı ciciyi ne bileyim bu tür terimlerden uzak... ama ne zaman bi arkadaş ortamlarımıza gitsek misafirliğe falan onların çocukarı hep döver oldu...sürekli ağlayarak biyerleri şişerek döner olduk evimize... bi çocuğa elbette vurmak kırmak öğretilmez ama azıcık bile olsa savunma mekanizmasının gelişmesi lazım ve tam bu yaşlarda kapıyorlar öğreniyorlar...kayınvaliden biraz abartmış ama belki kızacaksın bana fakat biraz hak verdim...çünkü canım sürekli vurma yapma diye kızmak savunmayı hakkını kazanmaya çalışmayı öğretmezsek bu seferde çok pısırık oluyorlar....ve ilerde içe kapanık oluyorlar...kayınvalideniz biraz abartmış evet fakat bu kadar savunma huyuna karşı çıkmayın bırak biraz savunsun kendini...ileriyi de düşünmek lazım canım....keşke kaynanan yerine sen daha hafif şekilde öğretseydin canım... zamanla öğrenir savunur kendini diye düşünüp kendi haline bırakma çocuğunu ...bu seferde pısırık olur ve her ortamda çocuklar tarafından dışlanan dayak yiyen sulugöz olup çıkar...kolay gelsin canım...bana tepkili yorumlar gelebilir ama bu şekilde çocuğa sahip olanlar anlayacaktır beni...

ben de hep öyle yaptım
vurma itme o küçük o bebek
alma isteme
büyüklerini dinle
öğretmeni dinle
paylaş sev
şimdi açtığım konuya bak

düzelir canım, vurduğu anda birkere çok sert kız, ve yüzüne bakma yani hemen yumuşama,
çok yanlış olduğunu anlasın,
birde ben evladımla ilgili yanlış herşeye müdahele ederim, kim kırılırsa kırılsın

onuda denedim guzellikle soyledim olmadi kizdim yine olmadi arkami doner donmez vuruyor diger cocuklara

Ay yazıklar olsun yaaa, öğrete öğrete vurmayı mı öğrettiler çocuğa. çok sinirlendim. :47::47::47::47: umarım çocuğunuz vazgeçer bu huydan. çünkü sosyal ilişkileri çok zayıf olur diye tahmin ediyorum.

sinirimden oluyorum zten geldim geleli birsey soyleseydim kayinvaldem olayi buyuturdu abartirdi kavga bile cikarirdi yani o derece gicik biridir kendisi .

daha çok küçük ama..
siz güzellikle yapmamasını söylediğinizde çocuk bunu sizin kastettiğiniz anlamda anlamayabilir, kararlı ve daha sert bir üslupla uyarın, uyarırken gülümsemeyin ve uyardıktan sonra tekrarlarsa onunla bir süre konuşmayın, yani iletişim kurmayın, o yokmuş gibi davranın, bu süre çocuğun yaşına göre değişiyor sanırım..
ama bunu bir uzman anlatmıştı, çok küçük çocukları uyardığımızda onlarla iletişim kurmaya devam ettiğimiz için biz kızmış bile olsak onlar olumlu olarak algılarlarmış, ancak iletişim kurulmadığında yanlış birşey yaptıklarını anlarlarmış..
tabi siz yine de bir uzmana danışın..

canım benimde 22 aylık bi oğlum var...aynen benim oğlumda savunmayı bilmezdi... bulunduğum yer çoluk çocuktan uzak biyer ve çevremizde oyun oynamak için bi arkadaşı yok...yalnız büyüor anlayacağın..ve o yüzdendir ki paylaşmayı savunmayı kavgayı ciciyi ne bileyim bu tür terimlerden uzak... ama ne zaman bi arkadaş ortamlarımıza gitsek misafirliğe falan onların çocukarı hep döver oldu...sürekli ağlayarak biyerleri şişerek döner olduk evimize... bi çocuğa elbette vurmak kırmak öğretilmez ama azıcık bile olsa savunma mekanizmasının gelişmesi lazım ve tam bu yaşlarda kapıyorlar öğreniyorlar...kayınvaliden biraz abartmış ama belki kızacaksın bana fakat biraz hak verdim...çünkü canım sürekli vurma yapma diye kızmak savunmayı hakkını kazanmaya çalışmayı öğretmezsek bu seferde çok pısırık oluyorlar....ve ilerde içe kapanık oluyorlar...kayınvalideniz biraz abartmış evet fakat bu kadar savunma huyuna karşı çıkmayın bırak biraz savunsun kendini...ileriyi de düşünmek lazım canım....keşke kaynanan yerine sen daha hafif şekilde öğretseydin canım... zamanla öğrenir savunur kendini diye düşünüp kendi haline bırakma çocuğunu ...bu seferde pısırık olur ve her ortamda çocuklar tarafından dışlanan dayak yiyen sulugöz olup çıkar...kolay gelsin canım...bana tepkili yorumlar gelebilir ama bu şekilde çocuğa sahip olanlar anlayacaktır beni...

ama gidip cocuklara vurmasi bence dogru degil siddeti ogrendi bu hos degil bana gore .cocuklar kendi oyuncaklriyla oynarken gidip onlarin elindekini almaya calisiyor vermeyincede vuruyor diger cocuklara hic hos degil nasil ben cocuguma vurulmasini istemiyorsam diger annelerde baska bircocugun gelip kendi cocuklarina vurulmasini istemez.

ben de hep öyle yaptım
vurma itme o küçük o bebek
alma isteme
büyüklerini dinle
öğretmeni dinle
paylaş sev
şimdi açtığım konuya bak

sizinde allah yardimciniz olsun anne olmak cok zor allah sabir guc kuvvet versin dunyadaki en buyuk sorumluluk biz annelerin ustunde

vurduğunda görmezden gelip vurmadığında ödüllendirin. aferin, benim oğlum paylaşmayı biliyor deyin. bunu oturtmak zaman alır ama kalıcı çözüm sağlar. olumsuz davranışta "yapma" demek bile o davranışı pekiştirir çünkü çocuk o sırada dikkatin kendi üzerinde olduğunu bilir. annesinin dikkatini vurarak değil de paylaşarak çektiğini idrak edince de davranış yavaş yavaş söner.
kayınvalidenize de bravo!

Ceza verin ama küçücük çocuk ne anlasın cezadan..
Hey allahım ya şu insanlara bakın ya ben olsam tepkimi gösterirdim yani :20:

öncelikle çocuğunuza nasıl davranılmasını istiyorsanız çevrenizin o şekilde davranmasını sağlamalısınız. Kesinlikle taviz vermeyin hatta eşiniz yokken ufaktan bu uyarıları hafif sert bir dille yapmış olsaydınız iyiydi bu konu çocuğunuz büyüdükçe karşınıza çıkacak yok üşür yok düşer yok hadi küfür etsin aaaa ne güzel kızıyor biraz kızdıralım tarzında ki müdahalelere mutlaka engel olun çünki siz özverili ve ilgili bir anneyseniz zaten en iyisini bilirsiniz.

Bazı arkadaşlar kendini savunmayı öğrensin demiş bence yanlı çünki insan doğası gereği zaten içgüdüsel kendini savunma donanımına sahiptir ama siz bir çocuğa bunun tek yolunun şiddet olduğunu gösterirseniz bunu kabul edip aldığı tepki oranında da arttıracaktır.

oğlum 19 aylık bu aylarda oyuncak paylaşmak istememesi doğal ve aynı şekilde vurarak kendini savunmaya çalışması da doğal aslında biz de yaşadık ve hala ara ara yaşıyoruz ne kadar tepki verirsem o kadar üzerine giderek yapıyor. Genelde hayal kırıklığına uğramış bir bakış atıp sırtımı çeviryorum eğer bu onu daha da kızdırıyorsa ki ilgi bekledği için kızıyor ikinci duruma göre hemen içeri gidiyorsun deyip onun uzaklaşmasını sağlıyorum sonrasında daha sakin bir ruh halinde ise göz seviyesine inip bana vurdun mu oğlum bak benim canım acıdı hadi öp beni diyorum sarılıp hallediyoruz. Fakat bu huy özellikle erkek çocuklarında tamamen kaybolan bir eylem olmuyor sanırım en azından tam olarak konuşana kadar.

çocuğunuzun ruh haline göre bir kaç yöntem belirleyin biliyorum başka çocuklarla bir araya geldiklerinde gözleri dönüyör çok zor oluyor ama bunun geçici olduğunu ve ilgiyle düzeleceğini bilirseniz daha bilinçli yaklaşırsınız

cok yanlıs yapmıslar keske mudahale etseydınız.sımdı pısmanlık bos acıkcası.ben cocuguma kımseye vurmamasını ogretıyorum vurmazda allahtan cok arkadas canlısı.kaynanam oyle bısey yapsa yıkarım ortalıgı.en cok kızdıgım sey cocuklar degıl anneler.benım komsumda mısafırlıge geldı bana ogluyla kızım daha 1 yasında bıle degıldı ben cay yaparken sen tut kızımın kafasını duvara vur ıkı kere bogazını sık.basta oyun sanmıs sonra bı bagırdı.sımdı madem cocugun vuruyor nıye soylemessın be kadın.kı bu cocuk annesınede vuruyor tekme yumruk.nefret ettım kadından acıkcası.bana desekı benım cocugum vurur yada utanıyosan deme gozlem altında tut lafa dalma.kımsenın cocugunun kımsenın cocuguna vurmaya hakkı yok.bıyere gıdınce kızımı goz hapsıne alıyorum ders oldu bana ne vurdururum ne kızıma musade ederım.kısacası buyuyunce yapmaz ama ozamana kadar bu boyle devam eder ogrendı bıkere dıkkat edın bence.zor bı durum allah kolaylık versın

cok istediler uzakta yasadigimiz icin torunlarini syk syk gormuyorlar diye ziyaret edelim dedik yoksa esiminde benimde ailem bize cok uzak mesafede yasiyorlar cok sukur oglumu kendi istedigim gibi yetistiriyordum ta ki ilk defa torun gormek istiyorlar hemde cocukta sosyallesir dusuncesiyle gitmistim.kayinvaldem acayip alingan bir kadindir birsey soyleseydim esime benim soyledigime 10 katar anlatirdi kendini. nerden bilebilirdim cok pismanim keske gitmeseydim.

o kadar sakin bir cocuktu ki oglum herkes masallah cok uslu isin kolay diyordu ama ne olduysa orada huyu degisti cocugumun.simdi bana bazen babasina bile vurdugu oluyor mesela alti kirlendi gel oglum bezini degistirelim popoyu yikayalim diyorum onceden gule oynaya yikardik poposunu simdi agliyor bagiriyor bana vurmaya calisiyor allahim ne yapicam bilmiyorum cok hircinlasti cok.
yani 1 ayda cocuk degisirmi gormus oldum insanin karakterine etki edebilmek bu kadar kolaymis yani.

ne yapcam ya insallah unutur cok canim yaniyor

Kız 18 aylık bebek nasıl vurmayı öğrendi, maşallah, şok geçirdim.

Gözümde canlandı bebişinin vuruşu tavırları, biliyorum sen kızgınsın ama bir an hayal kurunca sesli güldüm :)))

Yavrum, kıyamam ben ona ... Her seferinde kızarsan , anlar bence annesi . Üzülme, bebiş o daha...

ya ona benzer dertten bendede var :( benimde 18 aylik kizim var elinden kim ne alirsa hemen isiriyo eli yakalayamazsa bacaklari filan isiriyo bu bi kac aydir boyle oyuncaklarini kimseyle paylasmiyo aldigimizda hemen agliyo onceleri vuruyordu onu birakti dedigim gibi simdide isirmaya basladi sizce normalmi arkadaslar? korkuyorum anaokuluna gidicek 1 sene sonra ya oradada aynisini yaparsa ne yaparim ben:((

ne denirki böyle kayınvalideye herşeye karışan böyle kayınvalidelere öyle sinir oluyorumki parçalayasım geliyor sanki kendileri mükemmel dört dörtlük evlat yetiştirmiş herşeyin en iyisini onlar bilirmiş gibi

Çocuk yetiştirmek öyle hassas bir konu ki ona öğrettiğimiz tüm yanlış davranışlar onun ileride nasıl bir kişilik yapısında olduğunu etkiliyor. Burada bazı kayınvalidenizin neredeyse yaptığını onaylayacak bazı yorumlar da olmuş. Şiddeti çocuğa öğretmek doğru değildir. Başka çocuklar yanlış bir şey yapıyorsa yanlış yetiştiriliyorsa bizim de aynı şekilde davranmamız aynı yanlışı yapmamız demektir. Bebek, arkadaşları ve vurma konusunda araştırırsanız internette de psikologlar tarafından verilmiş güzel bilgiler var ulaşabilirsiniz. Ama hiçbirisi şiddeti tavsiye etmiyor...

benim oğlumada küçüklüğünden beri vurmayı öğretiyolar sağolsunlar, kv kayınpeder herkes aynı zihniyette, bikaç kez kayınvalideme ve kayınpederime vurduğunu gördüm bu çocuk niye böyle falan dediklerinde sizden öğrendiğini size uyguluyo dedim, bana hiç vurmuyo kimden öğrendiyse hep onlara vuruyo, onları bu şekilde cezalandırıyor

Zaten çok kıza bir süre sonra artık paylaşmama duygusu oluşacaktı nEyse artık zamanla öğrenecek kötü bir hareket olduğunu ama tabi siz onun bu kötü davranışını cezalandırın yani bir kaç dakika sandalyesine oturup ne yaptığını düşünsün ( sakın küçük dEmeyin) sonra bir kaç dakika sonra yanına gidip konus ve dövdüğü arkadaşına goturuP ya el yada sarilmazsini öğret.
Ayrıca iyi davranışını gördüğünüzde yani oyuncağını kafga etmeden paylaşıyorsa bunuda kesinlikle ödüllendirin!! İste güzel seler söyleye bilirsiniz, yada biz genelde Resimli yapışkanlar var onlardan ellinin üstüne, anılarına yapisdiriyoruz( cocuklar için) dünyalar onları Oluyor. Birde olmazsa bu yöntemi deneyin ve bunu uygularkende acımak yok çünkü burda cocuğun yanlış davranışını düzeltmeye caba göstermelisiniz ( belki alışık değildir diye dedim)

ya ona benzer dertten bendede var :( benimde 18 aylik kizim var elinden kim ne alirsa hemen isiriyo eli yakalayamazsa bacaklari filan isiriyo bu bi kac aydir boyle oyuncaklarini kimseyle paylasmiyo aldigimizda hemen agliyo onceleri vuruyordu onu birakti dedigim gibi simdide isirmaya basladi sizce normalmi arkadaslar? korkuyorum anaokuluna gidicek 1 sene sonra ya oradada aynisini yaparsa ne yaparim ben:((

Normal aslında çünkü cocuk paylaşmayı hiç öğrenmemiş. Ana okula gittiğinde biraz zorlanacak ama ogrenir. Konu sahibi arkadasında cocuğuna hem kötü ornek olunmuş hemde bir süredir anaokulundan uzak olmus( ister 1 hafta olsun) kıza süre icinde tekrar bir düzene giriyorlar .

Back
X