• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelerden yardim istiyorum..

çocugum yok ama yazmak istedim

hayatta en nefret ettiğim şeylerden biride çocuguma herhangı bırının yanlış bısey ogretmesıdır.evet ınsanlar bunu yapıyorlar..çocuga kufur ogretıyorlar vurmayı ogretıyorlar.ve butun sorun sıkıntıyı ılerleyen zamanlarda anne cekıyor..cocuk bırıne vurdugu zaman anne kotu oluyor.kufur ettıgı zaman ..ne bıcım terbıye verdı annen sana dıye..hakaret edılıyor..yok vallahı gelemem.sende tepkını belırt..kırılan kırılsın wallahı yasayacagın zorlukları dusun..şimdi tatlı sevımlı hareketlerı yarın bırgun sorun olacak..........

çocugum yok ama yazmak istedim

hayatta en nefret ettiğim şeylerden biride çocuguma herhangı bırının yanlış bısey ogretmesıdır.evet ınsanlar bunu yapıyorlar..çocuga kufur ogretıyorlar vurmayı ogretıyorlar.ve butun sorun sıkıntıyı ılerleyen zamanlarda anne cekıyor..cocuk bırıne vurdugu zaman anne kotu oluyor.kufur ettıgı zaman ..ne bıcım terbıye verdı annen sana dıye..hakaret edılıyor..yok vallahı gelemem.sende tepkını belırt..kırılan kırılsın wallahı yasayacagın zorlukları dusun..şimdi tatlı sevımlı hareketlerı yarın bırgun sorun olacak..........

Sahsen bizimde halla cocuklarimiz yok ama simdiden kucuk kucuk pilanlarim var..kizim olursa tam kucuk bir hanfendi gibi yetisdirecegim, erkek cocuk olursada tam kucuk bir beyfendi gibi. Ama nisanlimla bazen bu konuda simdiden sitlasiyoruz. Ornegi bana mesela pilalarimi soylerken, piiisssiiik diyor, ogluma dovusmezsini ogretecegimki kendisini savuna bilsin diye( eyer biri saldirirsa diye) bu beni gercekden urkutuyor.cocuk Eyitiminden hemen hemen tercubem var.. ama buna sahmen neyin dogru neyin iyi oldugunu toplumun yuzunden sasiriyoruz. Ornegi ben bir cocuga hayir derim: biz birlikde oynuyor ve birlikte paylasacagiz dedigimde ama o beni dovdu der, bende ama sende tekrar dovmek sorunda degilsin o seni doyerse bana gel derim ve cocuklarin 100 de 80% ne diyor inanmazsiniz, ama annem dedi( yani eyer birisi seni doverse, sende onu geri dov diyorlar) hadi bakalim boyle bir toplumun icinde ne ogretecegiz bu cocuklara, cok merak ediyorum. Bazen gunde 100 defa hayir kelimesini kulanmis oldugum oldu, sen ne kadar dogru olan bir seyi ogretmeye calissanda.. anne ve baba yardimiyla asla cici bir cocuk yetistiremezsin.. yani Demek istedigim, cocuklari icin Anne, baba, cevre, arkadaslar ve ogretmenleri cok ama cok onemli.

Tek yapacagınız şey görmezden gelmek ve bunu yaparken asla, vurma, sakın, yapma hayır kelimelerini kullanmamak, göz kontagı dahi kurmamak.

Siz görmezden geldikçe davranış şiddetlenecek fakat bir süre sonra sönecek. Biraz zaman alacak merak etmeyin.

Söylemeden geçemiyecegim.
Bazı annelerin kendini savunmasını ögrenmesi gerek gibi destekleyici mesajlarını, yüksek sesle kızın gibi önerilerini okuyunca dumur oldum!!!

Son düzenleme:
canım benimde 22 aylık bi oğlum var...aynen benim oğlumda savunmayı bilmezdi... bulunduğum yer çoluk çocuktan uzak biyer ve çevremizde oyun oynamak için bi arkadaşı yok...yalnız büyüor anlayacağın..ve o yüzdendir ki paylaşmayı savunmayı kavgayı ciciyi ne bileyim bu tür terimlerden uzak... ama ne zaman bi arkadaş ortamlarımıza gitsek misafirliğe falan onların çocukarı hep döver oldu...sürekli ağlayarak biyerleri şişerek döner olduk evimize... bi çocuğa elbette vurmak kırmak öğretilmez ama azıcık bile olsa savunma mekanizmasının gelişmesi lazım ve tam bu yaşlarda kapıyorlar öğreniyorlar...kayınvaliden biraz abartmış ama belki kızacaksın bana fakat biraz hak verdim...çünkü canım sürekli vurma yapma diye kızmak savunmayı hakkını kazanmaya çalışmayı öğretmezsek bu seferde çok pısırık oluyorlar....ve ilerde içe kapanık oluyorlar...kayınvalideniz biraz abartmış evet fakat bu kadar savunma huyuna karşı çıkmayın bırak biraz savunsun kendini...ileriyi de düşünmek lazım canım....keşke kaynanan yerine sen daha hafif şekilde öğretseydin canım... zamanla öğrenir savunur kendini diye düşünüp kendi haline bırakma çocuğunu ...bu seferde pısırık olur ve her ortamda çocuklar tarafından dışlanan dayak yiyen sulugöz olup çıkar...kolay gelsin canım...bana tepkili yorumlar gelebilir ama bu şekilde çocuğa sahip olanlar anlayacaktır beni...

evt bu arkadasa katılıyorum ve benm oglumda malasef böle idi bende küçükken aman vurulmaz vurma diye diye4,5yasına getirdim anaokuluna basladıgında arkadasları oyuncagını elinden alırmıs bizimki aglarmıs biri dövermiş bizimki aglarmıs velhasıl artık bugun okul nasıll gecti oglum diyince arkadaşlarımn beni dövmesiyle gecti demeye baslamıstı eşimde kızıyordu bana sen vurma die die pısırık ettin okuldan alalım artık dayanamadım biri seni vurdumumu sende vur dedim ama sana karısana şimdi düzelldi bırakın bence kendine güveni olsun çok zarar vermedigi sürece dogal yasamına bırakın benm hatamı siz yapmayın

Back
X