Annelere soru

duzyol

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2017
8
1
1
29
merhabalar 20 yaşındayım annemin beni eskisi kadar sevdiğini düşünmüyorum acaba yaş ilerledikçe veya annenin yaşı arttıkça çocuklarına karşı olan sevgisi azalıyormu lütfen tecrübeli kişiler net cevap verirse sevinirim

Bir annenin sevgisinin azalabileceğini düşünmüyorum açıkçası. Benim oğlum 7 aylık ve onu daha az sevdiğimi hayal dahi edemiyorum.

Ancak şöyle de bir gerçek var ki yaşla beraber insanlar kendilerine dönmeye, kendileri odaklı yaşamaya başlıyorlar. Ki anneler de insandır, üstünüzdeki ilginin azalması normaldir.

Bebek büyütmek, çocuk bakmak ciddi anlamda yorucu, özveri isteyen, manen çok yıpratıcı ama dünyalara değişilmeyecek eşsiz güzellikte bir süreç. Anneniz belki artık biraz dinlenmek istiyordur, bu sizi sevmediği anlamına gelmez.

Haklısınız ama ben ona çok düşkün biriyim bana karşı eskisi gibi ilgili olmaması beni çokkkkkk üzüyor.Yada o ilgilide aşırı düşkünlüğüm benim gerçekleri görmemide engelliyor olabilir.

Sizle aynı yaşlarda bir kızım var, doğduğunda sevdiğimden daha çok seviyorum diyebilirim.
Annelerin sevgisi azalmaz, belki annenizin bazı sıkıntıları vardır, kafasına taktığı problemleri yüzünden size yeterince gösteremiyordur sevgisini, biraz da onun cephesinden bakmaya çalışın.

Cok teşekkür ederim :)

Cok teşekkür ederim :)
Rica ederim, bazen anneler birtakım sıkıntılarını evlatlarına anlatamaz, haliyle sizlerden uzaklaştığımızı zannedebilirsiniz ama gerçek öyle değildir. Anne- kız ilişkiniz genel olarak nasıl bilmiyorum fakat yakınlaştırınız bir zamanda annenize hislerinizi naif bir dille anlatırsanız sizi sevdiğini fark edeceksiniz, yıllar insanları yıpratıyor, annenizde hayatın koşuşturmasında yorulmuştur.

Bende bunları diyecektim. Hayat yükü ağır bazen etrafımızdakileri üzmemek için söylemek istemediğimiz şeyler oluyor. Böyle zamanlardan geçiyor olabilir anneniz.
Bizimde 15 16 yaşındaki ilişkimizden daha iyi şuan ki ilişkimiz. Annemle diyaloğumuz daha azmış ozaman düşünüyorum iki tane okuyan çocuk geçim sıkıntısı bir dönem yaşanan işssizlik sorunu bunlar annemin sevgisini göstermesini engellemiş demek.

Bir anne evladına gözünü kırpmadan canını verir bunu 9 aylık anne olarak söylüyorum hiç sevgisinden yana öyle bi şüphen olmasın.

Aynen öyle oluyor, bir dönem hayatınızda bir sürü çalkantı olabiliyor, yorgun düşüyorsunuz, kendinizi bile taşıyacak haliniz kalmıyor, çocuklara da her sorunu anlatıp onlarında bu yükü yüklenmesini istemiyorsunuz, hani derler ya torunlar daha çok sevilir diye, aslında annelerin hayatın farkına vardığı, artık dünyalıkla ilgili derdi tasası kalmadığı dönemdir anneanne babaanne olduğu zamanlar, hayat mücadelesine kaptırıp çocuklarına ilgi gösteremedikleri anların izini torunlarına aşkla bağlanarak silmeye çalışırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…