anneliği beceremiyor muyum :(((

simgeyildiz

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
33
10
6
41
günaydın hanımlar
inanın size utanarak anlatıcam kendimi...
kızım 3 yaşında gereğinden biraz daha fazla hareketli. evdeyken çok hareketli değil ama başka bir eve ya da ortama gidince başedemiyorum ( bu durumdan dolayı çok sık gezmeye gitmiyoruz, özellikle ev oturmalarına) kendi yaşıtlarıyla pek anlaşamaz vurur ellerinden oyuncaklarını alır v.s.
dün akraba ziyaretine gittik hiç yerinde oturmadı ve ben çok gerildim. size utanarak söyleyeceğim şey şu; ben sanırım kızımın hep oturmasını uslu olmasını beni yormamasını istiyorum peşinden koşturduğum an sinirleniyorum uğraşmak istemiyorum hiç anlayışlı davranmıyorum ve bu ruh halim o ortamdaki herkesi etkiliyor. aslında o daha çocuk yaptıkları normal ama ben yorulmak istemiyorum. anneliği beceremiyorum :( sizin fikir önerilerinize ihtiyacım var. lütfen... :((

İnan ki 3 yaşında olup ta ;istediğin özellikte bir çocuk yok.Biraz eğer çizgi film seviyorsa izlerken uslu duruyorlar,aksi halde hele başka çocuklarla biraraya gelince ne mümkün durdurmak.Biraz titiz bir insansan zor geliyordur ama biraz sabret.Asıl zor olan,bu zamana kadar olan kısımdı.

Ev oturmasında vs yerinde durmayan bir cocuga mudahale etmeniz gayet yerinde. Koşup, oynamasi icin ayriyetten parka bir yere goturursunuz. Elalemin evinde cocugu sıkmayayim diye bisey olmaz. Yuzunuze karsi "ayy o cocuk daha ya, yapsin yapsin bırak " derler. Gidince arkanızdan saymadik laf birakmazlar. Bizzat sahit oldum. Benim cocugum yok. Eve gelen cocugunda evi altini ustune getirmesine, surekli saga sola gitmesine tahammul edemem acikcasi. ( Ama ben yüzüne soylerim) O yuzden mudahale edin.
Geri kalan arkadaslariyla iletisim problemi siz konusarak cozemediyseniz pedagog şart.

Oy oy sen ikinciyi falan yapma tam pertin çıkar o zaman.. Aslında çocuk tamda yaşının gereğini yapıyor, uslu, simarmayan, karistirmayan, bütün gün kose yastığı gibi oturan çocuk olmaz, sağlıklı değil bunlar..
Ya çocuğun koşup oynayamasaydi Allah korusun bide bunu dusun.. Doktora gidip kan degerlerine baktir bence, kansız yada vitaminsiz kalmış olabilirsin..

Geleceğimi gördüm sizde. benim de kaç yaşında olursa olsun NE YAZIK ki hiç tahammülüm yok çocuklara..
Ama sizinki sanki enerjisini evde atamıyor da dışarı çıkınca coşuyor gibi. Belki parka falan götürseniz? Gidiyorsanız daha uzun kalsanız? Çalışıyorsanız kreşe verseniz? Evde boyamama lego şarkı öğrenme vs aktiviteler yapsanız enerjisini atar?

Ev oturmasında vs yerinde durmayan bir cocuga mudahale etmeniz gayet yerinde. Koşup, oynamasi icin ayriyetten parka bir yere goturursunuz. Elalemin evinde cocugu sıkmayayim diye bisey olmaz. Yuzunuze karsi "ayy o cocuk daha ya, yapsin yapsin bırak " derler. Gidince arkanızdan saymadik laf birakmazlar. Bizzat sahit oldum. Benim cocugum yok. Eve gelen cocugunda evi altini ustune getirmesine, surekli saga sola gitmesine tahammul edemem acikcasi. ( Ama ben yüzüne soylerim) O yuzden mudahale edin.
Geri kalan arkadaslariyla iletisim problemi siz konusarak cozemediyseniz pedagog şart.
Bak canim genelde çocuklu insanlar, çocuklu yada çocuk buyutmus evlere giderler ve karşı taraf anlar az çok..özellikle yaşıtlarıyla bir araya gelen cocuktan, annesinin yanında uslu uslu durmasını bekleyemeyiz.. Eşyalara zarar vermeden oynayacaklar tabiki, sen dogur bide o zaman alalım goruslerini..

Sinirleniyorum uğraşmak istemiyorum demişsin ya.. Allah muhafaza etsin onu elinden aldıklarını düşün..
O zaman ne siniri dünyanın en anlayışlı ve sabırlı annesi olursun..
Bağırıp azarlaman sus otur demen hiç bir işe yaramaz hemen ilgisini çekecek bir şeyler yapmalısın.
Benim bebişlerin arası 1 yaş.. Yanımda defter kalem oyun hamuru taşırdım..
Koşturmaya başladıklarında bakın bakın ben ne yapıcam diye ikisinide toplardım başıma..
İşe yarar yöntemdir tavsiye ederim.

ben hiç ev oturmasına gitmedim çünkü kızım çok çok hareketli ve biraz yapılıydı gören dört çocuğa bedel diyordu senin kız böyleyse erkek nasıl olur gibi söylemler bende ev oturmalarını bıraktım ne kendimi ne çocuğu yormaya gerek yok parka götür giydir bi güzel hoplasın zıplasın kumla oynasın sallansın kaysın .
ilgisini çekecek oyuncaklar alabilirsin hem yaratıcılığı gelişir.

bu yaşadıklarınız çok normal..
asıl müdahale etmezseniz garip ve itici olursunuz.
duran çocuk çok az zaten. anneler olarak peşinde gezmek ve onları uyarmak zorundayız.
benin oğlum da 2 yaşında durmuyor. ama çocuklarla arası iyi. tabi gittiğimiz yerlerde hep çocuklar büyük oluyor alttan alıyorlar. misal ben evime gelen çocuğa oğlum saldırmak isterse sahip çıkarım oğlumu frenlerim hep. gittiğimiz yerde de ev sahibi bu işi yapar genelde idare edip gideriz.
hep evde oturmayla da çocuklar toplumda sorunlar yaşayabilir. o yüzden bu şekilde devam edeceksiniz..

şu yapsın yapsın diyip arkadan laf edenleri bende duydum malesef annesi bir şey demiyor ki biz diyelim diyorlar.

valla çok rahatsız olan evine çağırmasın çok rahatsız olanda gitmesin yapacak bir şey yok.

Sinirleniyorum uğraşmak istemiyorum demişsin ya.. Allah muhafaza etsin onu elinden aldıklarını düşün..
O zaman ne siniri dünyanın en anlayışlı ve sabırlı annesi olursun..
Bağırıp azarlaman sus otur demen hiç bir işe yaramaz hemen ilgisini çekecek bir şeyler yapmalısın.
Benim bebişlerin arası 1 yaş.. Yanımda defter kalem oyun hamuru taşırdım..
Koşturmaya başladıklarında bakın bakın ben ne yapıcam diye ikisinide toplardım başıma..
İşe yarar yöntemdir tavsiye ederim.

ya bazı çocuklar çok sıkılıyorlar. misal benim oğlum çok çabuk sıkılır. en sevdiği şeyi bile yapsak ordaki çocuk eline neyi alsa kıymete biner.. atıyorum akülü arabayı verelim orda ki çocuk şarj aleti eline alsın . olay bitmiştir. kavga kıyamet. bazen laftan anlamıyorlar işte..

günaydın hanımlar
inanın size utanarak anlatıcam kendimi...
kızım 3 yaşında gereğinden biraz daha fazla hareketli. evdeyken çok hareketli değil ama başka bir eve ya da ortama gidince başedemiyorum ( bu durumdan dolayı çok sık gezmeye gitmiyoruz, özellikle ev oturmalarına) kendi yaşıtlarıyla pek anlaşamaz vurur ellerinden oyuncaklarını alır v.s.
dün akraba ziyaretine gittik hiç yerinde oturmadı ve ben çok gerildim. size utanarak söyleyeceğim şey şu; ben sanırım kızımın hep oturmasını uslu olmasını beni yormamasını istiyorum peşinden koşturduğum an sinirleniyorum uğraşmak istemiyorum hiç anlayışlı davranmıyorum ve bu ruh halim o ortamdaki herkesi etkiliyor. aslında o daha çocuk yaptıkları normal ama ben yorulmak istemiyorum. anneliği beceremiyorum :KK43: sizin fikir önerilerinize ihtiyacım var. lütfen... :KK43:(
Canim cogu cocuga akli fazla gelirmis ve o yuzden simarirmis.sen genede cocugun simardigi zaman sinirlenmeden tatli dille onu uyar.anliycagindan eminim.

Bak canim genelde çocuklu insanlar, çocuklu yada çocuk buyutmus evlere giderler ve karşı taraf anlar az çok..özellikle yaşıtlarıyla bir araya gelen cocuktan, annesinin yanında uslu uslu durmasını bekleyemeyiz.. Eşyalara zarar vermeden oynayacaklar tabiki, sen dogur bide o zaman alalım goruslerini..

Her cocuklu olan yada buyutmus olan elalemin cocugunun yaptigi yaramazliklari kaldirmiyor. Kusura bakmayinda iyiki bir doguruyorsunuz sanirsin ayri boyuta gecti bizim goremedigimiz. "Komşu cocugu" temali birsuru konu buraya acildi zamaninda acanlarda sadece cocuksuz kadinlar değillerdi. Etrafa zarar vermeden, sagi solu karistirmadan oyun oynayan cocuga/cocuklara zaten kimse birşey demez. Ama saldim cayira, cocuk daha otursun mu diyerek butun yaptiklarina mudahale etmeyen annelere, cocugu olan hanımlarda gayet sinirleniyor. Bircogu yuzune karsi soyleyemiyor o ayri. :)))

ya bazı çocuklar çok sıkılıyorlar. misal benim oğlum çok çabuk sıkılır. en sevdiği şeyi bile yapsak ordaki çocuk eline neyi alsa kıymete biner.. atıyorum akülü arabayı verelim orda ki çocuk şarj aleti eline alsın . olay bitmiştir. kavga kıyamet. bazen laftan anlamıyorlar işte..
Ama benim dediklerimi evde de yapman gerek.
Çocuğunla oyunlar oynamalısın sen "gel annem bak napıcaz" dediğinde koşarak gelir hoşuna gidecek şeyler yaparsan..
İlgisini çekmelisinki başka bir evdeysenizde, sen çağırınca başka çocuğun elindekini bile görmesin gözü..

Benim kizim da tam tersi, birine gidince biblo gibi koydugun yerde kalir, yanimda onu oyalayacak oyuncaklar gotururum, boyama kalemi defter vs. uygun bir yer bulur oturturum orda takilir, buna ragmen evine gittigim insan sayisi bir elin parmaklarini gecmez, cunku oyle cok duydum ki, yok evine gelen misafir cocugu yemek yerken kirinti dokmus, yok halisinda leke olmus bilmemne. Sanki buyuk insan dokmuyor. Benim halima kahve doken, sigarayla perdemi yakan, yerleri kirinti yapan vs hep buyukler oluyor, cocuk gelince yere bir ortu serip ustune sehpa koyup oturun diyorum doke saca yiyip iciyorlar sonra ortuyu at makineye bitti gitti. Ama buyukler dan dun... bosverin siz de gitmeyin oyle herkese. 4 yasindan sonra baya duzeliyor zaten cocuklar, paylasmayi falan ogreniyorlar o zaman gidersiniz.

Dün yemyeşil açık bir alana pikniğe gitmiştik ,
Çocuklar dağıldılar çimenlere , kızım 7 yaşında, hamakta sallandı , oğlan daha küçük aldı kum kamyonunu ; kah oyuncağın içine binmeye uğraştı kah düştü derken sofraya bile birkaç dakikalığına oturdular,
Uzaklaştıkları an ben ya da babası yanlarına dahil olduk, çocuklar gayet memnun ayrıldı oradan,
Bizden birkaç dakika sonra karşı masaya bir aile geldi , 2- 2,5 yaşlarında bir oğlan çocukları vardı,
Anne sofrayı kurdu , oğlan etrafta gezinirken babası peşinden dolaştı ,
Derken birkaç dakika sonra adam sıkılmış olacak ki; çocuğu bacaklarından bastırarak zorla masaya oturttu , çocuk henüz o korkup söz dinleme yaşında olmadığından anında kalkmaya yeltendi, birkaç kez kalktı baba masaya sıkıştırdı ,
Derken ağlata ağlata çocuğu kucaklayıp , masayı alelacele toplayıp kalktılar ,
Arkadaş bunlar çocuk , keşfedecek , kurcalayacak , en mühimi; beton yığını, kuş kafesi kadar minik olan evlerin içinde çocuklar içlerinde hapsetmek zorunda oldukları enerjiyi atacaklar ,
Çocuğunuzu doğaya yeşile Çimene götürün , bırakın oynasın, düşsün yuvarlansın ,
Akraba Toplantılarına, arkadaş günlerine çocuğun kreş yaşı gelene kadar ara verin, ne o sıkılsın ne siz ,
Misafirliğe gidildiğinde en uslu denen çocuk bile kurcalayıp dağıtmak istiyor, çünkü değişik bir ortam , farklı eşyalar buna çok müsait :)
Allah bütün annelere kolaylıklar , sağlık ve güç versin insallah ...

Sabır sabır sabır. Bu gemiyi yürütecek tek şey sabır. Bi yazar sabrımın sınırını sabırsızlığımla öğrendim demişti çok hoşuma gitmişti. Misafirlikte bencede müdahale edin ama evde oyun alanını kısıtlamayın bence. İstediği kdar dağıtsın kendine zarar vermediği müddetçe ayrıca bildiğim kadarıyla o yaştaki çocuklar zaten pek paylaşmayı bilmez. 11 aylık oğlum var evi 1 saat içinde savaş alanına çeviriyo ama toparlamak en fazla yarım saatimi alıyo. Onlara bişe olmasın yeterki istedikleri kadar oynasınlar

hiçte arkadan laf etmem hepimiz çocuk olduk,çocuklarımızda var....beni sinir eden bu durumlarda annenin müdahaleci olmaması ,çocuğunu at koşusunda gibi izlemesi olurdu.......üzerine düşeni yapıyorsun ve gittiğin yerde oturup ne kadar zarar verir acaba diye izlemiyorsun ,o yüzden kimsede rahatsız olmaz ....bazı çocuklar enerjilerini atmak ister bulunduğu ortamda onu sık sık kalabalık park ve avm lerdeki çocuk oyun alanlarına götürmeni tavsiye ederim özelliklede misafirliğe gideceğin gün:KK59:

hepinize çok teşekkür ederim terapi almış gibi hissettim
peki size sorum olacak ...
ben çocuğumun peşinde koşarken çok sıkılıyorum oturmak istiyorum ve tabi peşinde koşturduğum için gereğinden fazla sinirleniyorum peki bu durumum normal mi ?

Her cocuklu olan yada buyutmus olan elalemin cocugunun yaptigi yaramazliklari kaldirmiyor. Kusura bakmayinda iyiki bir doguruyorsunuz sanirsin ayri boyuta gecti bizim goremedigimiz. "Komşu cocugu" temali birsuru konu buraya acildi zamaninda acanlarda sadece cocuksuz kadinlar değillerdi. Etrafa zarar vermeden, sagi solu karistirmadan oyun oynayan cocuga/cocuklara zaten kimse birşey demez. Ama saldim cayira, cocuk daha otursun mu diyerek butun yaptiklarina mudahale etmeyen annelere, cocugu olan hanımlarda gayet sinirleniyor. Bircogu yuzune karsi soyleyemiyor o ayri. :)))
Ohh iyiki dogurmusummm evettt ayrı boyuta geçtim canım.. Ben beni coxuklarimla kabullenen insanlara gidiyorum, aynı şekilde arkadaslarimda gelir her yer oyuncak, arkadaşlarıma toplatmazdim bile..şimdide dort yaşındaki kızım ve arkadaşı topluyorlar zaten..çocuk doğurduk diye kafese girecek halimiz yok, çocukları kafese kapatacakta..
Çocukları çekemeyen insanlar dogurmasin zaten bi zahmet işlerine gelmiyorsa..

Back
X