anneliği beceremiyor muyum :(((

günaydın hanımlar
inanın size utanarak anlatıcam kendimi...
kızım 3 yaşında gereğinden biraz daha fazla hareketli. evdeyken çok hareketli değil ama başka bir eve ya da ortama gidince başedemiyorum ( bu durumdan dolayı çok sık gezmeye gitmiyoruz, özellikle ev oturmalarına) kendi yaşıtlarıyla pek anlaşamaz vurur ellerinden oyuncaklarını alır v.s.
dün akraba ziyaretine gittik hiç yerinde oturmadı ve ben çok gerildim. size utanarak söyleyeceğim şey şu; ben sanırım kızımın hep oturmasını uslu olmasını beni yormamasını istiyorum peşinden koşturduğum an sinirleniyorum uğraşmak istemiyorum hiç anlayışlı davranmıyorum ve bu ruh halim o ortamdaki herkesi etkiliyor. aslında o daha çocuk yaptıkları normal ama ben yorulmak istemiyorum. anneliği beceremiyorum :KK43: sizin fikir önerilerinize ihtiyacım var. lütfen... :KK43:(
3 yaşındaymıs yarım gün yada haftada 3 tam gün kreşe verebilirsiniz kızınızı. İletişim ,oyun kurma,paylaşma vb konularda kreş çok faydalı oluyor. Benim kızımda 3 yaşını geçti,kreşte bunların hepsini öğrendi. Oyuncaklarını paylasmazdı şimdi sorunsuz oynuyor diğer çocuklarla.
Ben anladım ki yanlız çocuk hırçın çocuk oluyor. Biz tüm günü ona uygun planlasak dahi,o kendi yaşıtları ile sosyalleşmeli.
Sizin stresli olmanızı anlıyorum bu arada. Belki biraz nefes almak istiyorsunuz doğal olarak ama bu şartlarda zor. Çocukta değişmeyeceğine,siz otur diyince oturup,kalk deyince kalkmayacağına göre alışmaya çalışın derim. Bizim gibi davranmasını beklemeyin,imkansız çünkü.

günaydın hanımlar
inanın size utanarak anlatıcam kendimi...
kızım 3 yaşında gereğinden biraz daha fazla hareketli. evdeyken çok hareketli değil ama başka bir eve ya da ortama gidince başedemiyorum ( bu durumdan dolayı çok sık gezmeye gitmiyoruz, özellikle ev oturmalarına) kendi yaşıtlarıyla pek anlaşamaz vurur ellerinden oyuncaklarını alır v.s.
dün akraba ziyaretine gittik hiç yerinde oturmadı ve ben çok gerildim. size utanarak söyleyeceğim şey şu; ben sanırım kızımın hep oturmasını uslu olmasını beni yormamasını istiyorum peşinden koşturduğum an sinirleniyorum uğraşmak istemiyorum hiç anlayışlı davranmıyorum ve bu ruh halim o ortamdaki herkesi etkiliyor. aslında o daha çocuk yaptıkları normal ama ben yorulmak istemiyorum. anneliği beceremiyorum :KK43: sizin fikir önerilerinize ihtiyacım var. lütfen... :KK43:(

Zaten siz böyle bir anne olduğunuz için kızınız öyle bir çocuk..asosyallik vurma vs bunlar tamamen yetiştirme ve anne-baba ile ilgili (( %90 anne)

bu çocuğun böyle olmasının sebebi sizsiniz. üzülün diye demiyorum bu arada. şöyle ki ev içinde çocuğu bastır bastır hiç aktifleşmesine izin verme sonra misafirlikte çocuk farkında onu bu sefer bastıramıyacağınızı eğleniyo kendince. kıyamam ya

Zaten siz böyle bir anne olduğunuz için kızınız öyle bir çocuk..asosyallik vurma vs bunlar tamamen yetiştirme ve anne-baba ile ilgili (( %90 anne)
hayır inanın evde tam tersi o kadar oyun oynuyoruz ki anlatamam ve kesinlikle kısıtlamam aksine ev darma duman olur yine de sesimi çıkarmam o da çok mutlu ama başka eve gidince böyle

hayır inanın evde tam tersi o kadar oyun oynuyoruz ki anlatamam ve kesinlikle kısıtlamam aksine ev darma duman olur yine de sesimi çıkarmam o da çok mutlu ama başka eve gidince böyle

Davranış değil çocuklar duygularımızı da hissederler..benim annemde sizin gibi sabırsızdı..bende başka cocuklarla oynamayan ve 24 saat ağlayan bir cocukmusum..sizin icinizdeki öfkeyi sabırsızlıgı vs hisseder çocuklar..isterseniz bir pedagog a danışın

çok yaşadım bu gibi durumları
çalışıyorum bir de üstelik
ama onlar çocuk benim kızım 4 yaşında suan her gittiğim yerde saatten fazla asla oturamıyorum
baktım sağa sola saldırıyor hemen alıyorum kzımı bana müsaade hoşçakalın diyorum gidiyorum
kimse benim yüzümden rahatsız olmasın olmak zorunda da değiller...yüzüme ammann o çocuk diyorlar ama farkındayım ki rahatsızlar
bu yüzden kızıma da asla kızmıyorum hiçbir şey benim kızımdan daha değerli değil 4 senedir ev oturmalarına ayda belki 1 kere gidiyorum akşamdan akşama
evladımı gezme yüzünden üzemem bunun yerine onun mutlu olacağı yerlere gidiyoruz
elbette bu günler de geçecek bu günleri özleyeceğim inanıyorum

pedegogların kitaplarını okuyun ona davranışınızda bir yerde hatalarınız vardır ben çok sabırsız ve sinirli bir yapıdaydım bazı sebeplerden dolayı ama artık kızıma bağırmıyorum kızmıyorum
aştığımı düşünüyorum sakin hep içimden sakinnnn diyorum...
çünkü başka çaresi yok
birkaç pedegog var kitaplarını okumanızı tavsiye ederim

2 yasinda bi kizim var. Cocugu olmayan kimsenin evine gitmiyorum. Hele bekarlara asla gitmiyorum. Çok da iyi yapiyorum. Cocugu olmayandan anlayış bekleyende suç zaten

Iyi yapiyorsun ne diyim yani ? Onlarda sana bayılmıyodur zaten. :D gitmessen gitme iyilik yapmis oluyorsun. :D

Back
X