- 19 Kasım 2013
- 18.857
- 34.035
- 798
- Konu Sahibi simgeyildiz
3 yaşındaymıs yarım gün yada haftada 3 tam gün kreşe verebilirsiniz kızınızı. İletişim ,oyun kurma,paylaşma vb konularda kreş çok faydalı oluyor. Benim kızımda 3 yaşını geçti,kreşte bunların hepsini öğrendi. Oyuncaklarını paylasmazdı şimdi sorunsuz oynuyor diğer çocuklarla.günaydın hanımlar
inanın size utanarak anlatıcam kendimi...
kızım 3 yaşında gereğinden biraz daha fazla hareketli. evdeyken çok hareketli değil ama başka bir eve ya da ortama gidince başedemiyorum ( bu durumdan dolayı çok sık gezmeye gitmiyoruz, özellikle ev oturmalarına) kendi yaşıtlarıyla pek anlaşamaz vurur ellerinden oyuncaklarını alır v.s.
dün akraba ziyaretine gittik hiç yerinde oturmadı ve ben çok gerildim. size utanarak söyleyeceğim şey şu; ben sanırım kızımın hep oturmasını uslu olmasını beni yormamasını istiyorum peşinden koşturduğum an sinirleniyorum uğraşmak istemiyorum hiç anlayışlı davranmıyorum ve bu ruh halim o ortamdaki herkesi etkiliyor. aslında o daha çocuk yaptıkları normal ama ben yorulmak istemiyorum. anneliği beceremiyorumsizin fikir önerilerinize ihtiyacım var. lütfen...
(
Ben anladım ki yanlız çocuk hırçın çocuk oluyor. Biz tüm günü ona uygun planlasak dahi,o kendi yaşıtları ile sosyalleşmeli.
Sizin stresli olmanızı anlıyorum bu arada. Belki biraz nefes almak istiyorsunuz doğal olarak ama bu şartlarda zor. Çocukta değişmeyeceğine,siz otur diyince oturup,kalk deyince kalkmayacağına göre alışmaya çalışın derim. Bizim gibi davranmasını beklemeyin,imkansız çünkü.